Pedri i Sergiño Dest, la cara; Griezmann, la creu

Clàssic. L’aposta de Koeman en l’alineació, amb noms com Pedri, Dest i Ansu en un partit tan rellevant com un Barça-Madrid, és una reivindicació del talent jove. Preocupa el cas Griezmann

Neto, Sergiño Dest, Pedri, Trincão, Pjanic, Junior, Araujo i Riqui Puig estaven ahir davant la possibilitat de viure en primera persona el seu primer clàssic al Camp Nou. Dels vuit candidats, la grossa va ser per a quatre. Pjanic, Junior, Ronald Araujo i Riqui hauran d’esperar torn en el segon assalt al Santiago Bernabéu, a la primavera.

Pedri va ser sens dubte una de les sorpreses de l’onze de Koeman. Aposta valenta de l’holandès. Titularitat per a Dest en defensa amb 19 anys i titularitat en atac per a Pedri i Ansu Fati amb 17 anys. Joventut al poder. El canari no va brillar segurament tant com en partits anteriors, però no se’l va veure atemorit per la majestuositat del partit. Va demostrar personalitat. Koeman el va situar a la banda dreta i no va connectar tant amb els companys com en partits en què ha actuat a la mitja punta. Amb tot, va fer 42 intervencions i només va perdre dues pilotes en tot el partit. Elogi al joc fàcil. Tocar i moure’s.

En la prèvia havia explicat com havia disfrutat en aquell clàssic del 2017, en què Messi va marcar el 2-3 en el minut 90 i va mostrar la samarreta a l’afició del Madrid en una imatge ja del tot icònica. Ahir va arribar el gran dia per a Pedri. Debut en un clàssic. Allò que sempre havia somiat des de petit.

Estrena també per a Sergiño Dest, ubicat, aquest cop sí, a la seva banda natural, la dreta. Pedri va estar pendent de les ajudes defensives a Dest i això el va penalitzar en atac. Entre tots dos van neutralitzar el joc del Madrid per aquella banda i a Vinicius ni se’l va veure. El retorn de Jordi Alba després de la lesió obria de retruc el debat a l’altre carril. Sergi Roberto o Sergiño Dest? Koeman va apostar pel nord-americà, que encadena tres partits com a titular i ja s’ha estrenat en la lliga, en la Champions i en un clàssic.

Dels joves, també Trincão tindria la seva oportunitat en el tram final del partit. Van ser només 9 minuts. Poc marge per lluir-se. Però, tot i la derrota, segur que va gaudir més aquests minuts Trincão que no pas Antoine Griezmann. El francès va ser suplent. Si la presència de Pedri va ser la sorpresa agradable de l’onze, l’absència de Griezmann podria generar turbulències. Tot feia pensar que el fet que no disputés ni un sol minut l’altre dia en la Champions contra el Ferencváros li garantia la titularitat en el clàssic, però sembla que Koeman tenia comptes pendents. Les declaracions que Griezmann va fer durant l’aturada de la lliga per seleccions sota el paraigua de Didier Deschamps li han acabat passant factura. Koeman va dissimular fent-lo jugar a Getafe en el partit immediatament posterior al retorn, però, dels últims 180 minuts, només n’ha jugat 9. Alarma Griezmann. Si tampoc juga a Torí contra la Juve, l’incendi podria ser majúscul.