Barça

1 de 9

Després d’un inici il·lusionant, amb dues golejades, el Barça de Ronald Koeman frena en sec en la lliga, amb un empat i dues derrotes en els tres últims partits

A banda de decisions arbitrals en contra, els blaugrana només han fet dos gols en 270 minuts. Ni Messi ni Griezmann han marcat

Després d’un inici de lliga il·lusionant, amb dues victòries, contra el Vila-real (4-0) i el Celta a Balaídos (0-3), en un partit que es va complicar molt per l’expulsió de Lenglet encara en la primera part, el Barça de Ronald Koeman ha frenat en sec. Des que es va reprendre el campionat després de la doble jornada de seleccions, els blaugrana només han pogut sumar un punt dels nou que s’han disputat. Empat a casa contra el Sevilla i dues derrotes consecutives, contra el Getafe i el Real Madrid. Entre les dues derrotes, golejada en l’estrena en la Champions contra el dèbil Ferencváros. L’optimisme s’ha tornat pessimisme per a un projecte que està en construcció i que necessita paciència. Què ha passat perquè s’hagi produït aquesta aturada tan brusca?

Les raons són diverses. Per començar, la falta de gol de jugadors importants com Messi i Griezmann. El Barça ha marcat nou gols en cinc partits de lliga. Quatre dels quals, els ha signat Ansu Fati. Els blaugrana han fet només dos gols en els tres últims partits, en què només han sumat un punt. Un de Coutinho i un d’Ansu Fati. “El rendiment de Messi podria ser millor”, va dir Koeman en la prèvia del partit contra el Ferencváros abans de suavitzar les paraules i mostrar-se satisfet amb l’argentí. “Està content. Vol ser el capità d’aquest equip. No en tinc cap queixa. No tinc cap dubte sobre ell”, va continuar. La veritat és que Messi només ha marcat un gol en cinc jornades de lliga, contra el Vila-real, i de penal. I es va estrenar en la Champions, també de penal. No està fi de cara a porteria, però el que és pitjor és que la seva cara no és la de sempre. No ha paït encara que el president, Josep Maria Bartomeu, no el deixés marxar aquest estiu com ell va demanar, no es troba còmode sense el seu inseparable Luis Suárez i poques vegades se’l veu riure al camp. La seva cara després de perdre el clàssic ho deia tot.

Messi no està bé i encara està pitjor Griezmann. Després de dir públicament que no estava jugant en la seva posició, Koeman li va donar una oportunitat a Getafe i va centrar el francès. Però va fallar una oportunitat molt clara quan el resultat era d’empat a zero. L’holandès no va dubtar a criticar-lo. Abans i després. Primer, deixant-li clar que qui mana és l’entrenador i, després, dient públicament que ha d’aprofitar més les oportunitats que té. Griezmann ha estat suplent en els dos últims partits. El francès no ha marcat cap gol des del dia 5 de juliol al camp del Vila-real.

El VAR

“Tant de bo em puguin explicar el VAR a Espanya, perquè ja s’han disputat cinc jornades i només ha entrat en contra nostre. Ni en la jugada de Messi contra el Sevilla ni en dues targetes vermelles contra el Getafe. Per això ho he preguntat a l’àrbitre en acabar el partit. Si Lenglet l’agafa per la samarreta i l’estira cap endavant, no pot tirar-se cap enrere.” Koeman va acabar molt emprenyat el partit contra el Real Madrid. El Barça va perdre a Getafe després d’un penal dubtós de De Jong i, sobretot, després que l’àrbitre passés per alt clares agressions d’Arambarri i Nyom, jugador amb qui Koeman es va discutir. I el clàssic el va desnivellar un penal encara més discutible de Lenglet sobre Sergio Ramos.

Poca reacció

Tant a Getafe com en el clàssic, el Barça es va veure amb desavantatge en el resultat per dos penals, però també és cert que l’equip no va saber reaccionar. No va crear problemes a Courtois i, al Coliseum Alfonso Pérez, només va rematar a porteria ja en el temps afegit. Messi ho va fer fregant el pal i Djené, al pal de la seva pròpia porteria. Molt poc bagatge per a un equip amb molt potencial ofensiu que havia de buscar el gol. La reacció tampoc va ser bona des de la banqueta. Koeman es va dedicar a acumular davanters, fet que va desordenar i partir l’equip. Contra el Real Madrid, els canvis no van arribar fins al minut 82.

SENSE REACCIÓ

Amb el resultat en contra, no hi va haver reacció ni al camp ni des de la banqueta

Coutinho estarà tres setmanes de baixa

La derrota no va ser l’única nota negativa per al Barça en el clàssic. Ronald Koeman rebia ahir més notícies dolentes. Ara en forma de lesió d’un dels jugadors en què més ha confiat des que va arribar a la banqueta blaugrana, Philippe Coutinho. Al brasiler, que va acabar el partit contra el Real Madrid, se li van fer proves mèdiques ahir que van confirmar que té una lesió al bíceps femoral de la cuixa esquerra. El comunicat del club no especifica el temps de baixa, però Coutinho estarà unes tres setmanes lluny dels terrenys de joc. Vol dir que el brasiler es perdrà el partit de dimecres de la segona jornada de la lligueta de la Champions contra la Juventus, a Torí, un partit que tampoc podrà jugar Gerard Piqué per sanció. El central català va ser expulsat contra el Ferencváros.

Coutinho també es perdrà dos partits de lliga, contra l’Alavés i el Betis, i un de lliga de campions, contra el Dinamo de Kíev. Tindrà temps per recuperar-se bé, perquè, després del partit contra el Betis, la lliga s’atura per una nova jornada de seleccions. El brasiler podria reaparèixer en un partit molt important, la visita al Wanda Metropolitano per jugar contra l’Atlético de Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)