Barça

Farré comunicarà a la mesa la seva denúncia a Bartomeu

Reaccions. L’impulsor del vot de censura té la intenció de concretar avui, a partir de la una, els detalls de les accions legals que emprendrà contra el president i la junta directiva

La compareixença de Josep Maria Bartomeu va fer reaccionar l’oposició, començant pels promotors del vot de censura. Un dels principals impulsors de la plataforma Més que una Moció, Jordi Farré, valorava ahir al vespre les accions legals que emprendrà “contra la directiva, no contra el Barça.” Farré, un dels aspirants a la presidència del Barça, va explicar a aquest diari que ha convocat la taula del vot de censura aquest migdia, a la una, per tal de concretar i exposar quines seran aquestes accions legals. “Ho faré a la cara, no com ells, que, per l’esquena, em van denunciar a la Guàrdia civil. Abans d’emprendre les accions necessàries els ho comunicaré”, assegura. “Ho estan dilatant tot de forma voluntària. Que si les signatures eren falses, que si la Guàrdia Civil, que si el Procicat, que si la carta al senyor Aragonès… Estem indignats, menteixen deliberadament. Des del dia 7 d’octubre que tenen informació de com s’han de fer els protocols i no han fet res”, considera.

En la mateixa línia es pronunciava un altre dels caps visibles de Més que una Moció, el seu portaveu, Marc Duch: “Les butlletes es van validar el 7 d’octubre i la mesa va confirmar a la junta que ja es podia iniciar el vot de censura dos dies després. Avui [per ahir], dia 26, no s’ha mogut res. Que encara estiguin discutint el protocol fa evident que ens trobem davant d’una tàctica dilatòria, amb la finalitat de guanyar temps i arreglar el que hagin d’arreglar.” Duch encara no ha decidit si farà costat a Jordi Farré en la seva denúncia a Bartomeu i la junta.

Víctor Font, que també aspira a la presidència del FC Barcelona i que va donar suport al vot de censura, es va manifestar amb una sèrie de piulades a Twitter: “El president Bartomeu i la seva junta directiva estan abusant de la paciència i la bona fe dels socis i sòcies del club. En democràcia, un govern que està sent discutit per una quantitat significativa de socis està obligat a ratificar la seva legitimitat. Per compromís i per decència, de manera urgent. Aquesta junta directiva ha optat pel contrari: mantenir-se en el poder presentant denúncies davant la Guàrdia Civil o esperant que la pandèmia impedeixi votar, encara que això signifiqui desafiar els drets democràtics dels socis i sòcies. Quins interessos estan protegint amb aquesta dilació? Es diu que es vol maximitzar la participació i la seguretat del procés, però no s’ofereix la possibilitat de votar telemàticament. En situacions excepcionals, solucions excepcionals! A partir de demà, dimarts [per avui], la junta directiva entra en un incompliment dels estatuts. És la judicialització permanent del club el llegat que volen deixar?”

També Lluís Fernández Alà es va mostrar molt decebut amb Josep Maria Bartomeu.“Era la meva última esperança que demostrés el seu barcelonisme dimitint, que és el que el club necessita, però no ho ha fet. Aquesta junta no està capacitada per prendre decisions importants. Estic desconcertat en veure la manca de transparència que hi ha en la gestió del club. Se segueix governant des de la improvisació”, va dir a L’Esportiu.

La veu de Toni Freixa, un altre dels que han anunciat la seva intenció de presentar-se a les eleccions a la presidència del Barça, és la menys crítica amb Bartomeu. Així opinava per a aquest diari: “Ens trobem en estat d’alarma, amb un confinament de cap de setmana damunt la taula. En aquesta situació el més normal és que el president del Barça demani a la Generalitat la validació del protocol per al referèndum. Si s’ha de fer de manera descentralitzada, cal una logística, no es pot celebrar de manera immediata. Per tant, si la Generalitat contribueix a fer que el vot de censura sigui responsable, el farà possible. En aquest context, el president i la junta del Barça no poden preparar un vot de censura a les seves instal·lacions en només quatre dies.”

A partir de demà [per avui] la junta directiva entra en un incompliment dels estatuts del club
Víctor Font
ASPIRANT A LA PRESIDÈNCIA DEL FC BARCELONA
La mesa va comunicar que es podia iniciar el vot el 9 d’octubre i encara no han mogut res
Marc Duch
PORTAVEU DE MÉS QUE UNA MOCIÓ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)