Barça

Bartomeu resisteix

El president i la directiva del Barça ni dimiteixen, ni convoquen el vot de censura, esperant una resposta de la Generalitat a la pregunta de si continuen pensant que la votació s’ha de fer els dies 1 i 2 de novembre

Explica que no entenen les contradiccions del govern català

Reunió de la junta directiva del Barça amb el president Josep Maria Bartomeu al capdavant. S’esperava una possible dimissió en bloc però finalment no es va prendre cap decisió. Tot queda ajornat. Ni dimissió, ni convocatòria oficial del vot de censura. Per unanimitat, la directiva va decidir esperar resposta del Procicat a la carta que Bartomeu va enviar diumenge a Pere Aragonès, president en funcions de la Generalitat, preguntant si, després de la proclamació de l’estat d’alarma, l’aplicació del toc de queda i l’evolució de la pandèmia, mantenien la decisió de celebrar el vot de censura els dies 1 i 2 de novembre. En la mateixa carta s’informava que si es mantenien les dates no es podria fer la votació en les condicions acordades i s’haurien de fer només al Camp Nou. També demanava com podrien garantir la seguretat sanitària i la salut dels votants de més de 65 anys i dels treballadors del club. Aragonès va traslladar la decisió al Procicat, entitat formada per les conselleries de Salut i Interior.

Quan arribi la resposta, la junta directiva es tornarà a reunir. En principi serà demà. Podria dimitir si es manté per als dies 1 i 2 de novembre, tot i que Bartomeu no va voler respondre a aquesta pregunta cap de les vegades que se li va formular. Sí que va fer la sensació que, si el vot de censura s’ajorna, no dimitirà i defensarà la seva gestió per mirar de guanyar la votació. “No hi ha motius per dimitir, seria un mal moment deixar el Barça amb una junta gestora que no pot prendre decisions; és el moment més difícil que està vivint el club. No gestionem el club amb por; el que volem és que el soci del Barça s’expressi. La nostra voluntat sempre ha estat que el procés es completi. Abans explicarem la gestió que hem fet del club. Hem guanyat 22 títols en els últims anys, tenim moltes coses per explicar al soci abans de votar”, va dir el president del Barça, que espera que no hi hagi cap interès polític en el fet que s’insisteixi a fer la votació els dies 1 i 2 de novembre. “M’agradaria pensar que no hi ha una voluntat política des de la Generalitat. Nosaltres hem volgut ser independents i que el club sigui dels socis”, va dir Bartomeu. Fonts properes a la directiva expliquen que sí que veuen un interès estrany des d’un dels dos partits que formen el govern català: Junts per Catalunya.

El president del Barça va defensar que han posat tots els mecanismes necessaris per fer la votació, proposant els dies 1 i 2 de novembre com a dates i 21 seus per votar. “Sempre vam dir que necessitàvem l’aprovació del protocol quinze dies abans per tenir temps d’organitzar-ho tot, i vam demanar cobertura legal per si s’havia d’endarrerir. Dijous, per sorpresa, ens van dir que s’havia de votar els dies 1 i 2 de novembre, sense donar-nos els dies demanats; vam demanar l’ajornament als dies 15 i 16 per poder-ho fer descentralitzat. Divendres ens diuen que no, i minuts després demanaven l’estat alarma i a la població restringir moviments. Hem quedat perplexos per aquestes contradiccions.”

Que Bartomeu té la intenció de defensar la seva gestió abans de la votació si aquesta s’ajorna va quedar clar ahir quan ja ho va començar a fer explicant que havien minimitzat els efectes de la pandèmia del coronavirus deixant les pèrdues en 97 milions d’euros després d’ingressar-ne 200 menys, destacant en aquest sentit la reducció de la massa salarial i les negociacions que s’estan fent per reduir-la encara més. També va defensar la seva actuació en el cas Messi. “Ens van dir que jo volia forçar un traspàs per salvar els números, i no era cert. Ho vam fer perquè crèiem en un nou projecte amb Messi i no volíem reforçar un rival directe. L’equip amb ell recuperarà la il·lusió dels barcelonistes i espero que es retiri al Camp Nou.”

Bartomeu també va agrair a Ronald Koeman que agafés l’equip en aquests moments tan difícils i va negar, com havia dit Piqué, que el club hagués pagat per criticar els jugadors.

SI NO S’AJORNA

Si es manté per als dies 1 i 2 de novembre, podria plegar demà en una nova reunió

SI S’AJORNA EL VOT

Diu que no hi ha motius per dimitir i que defensarà la seva gestió abans de la votació

El pressupost, el VAR i la recerca d’un soci

El vot de censura va ser el gran protagonista de la reunió de la junta directiva, però es van tractar altres temes importants. Van aprovar el pressupost per aquesta temporada, amb uns ingressos previstos de 828 milions d’euros i unes despeses de 796, amb un benefici net d’un milió d’euros. El pressupost queda pendent de la ratificació de l’assemblea de compromissaris, que havia de fer-se diumenge passat però va ser suspesa per motius sanitaris. En el pressupost es preveu que es podrà obrir el camp i les instal·lacions al febrer amb una capacitat del 25%, que passaria a ser del 50% al maig.

A més, el club es va definir sobre el VAR i les últimes polèmiques, com el penal assenyalat per Martínez Munuera de Lenglet sobre Ramos en el clàssic de dissabte. El club confia en el VAR, però està en desacord amb els criteris d’aplicació i interpretació. “No s’aplica de la mateixa manera amb perjudici per al Barça i benefici per als rivals”, diu el club, que demana a la federació que reflexioni. A més, Bartomeu va dir que havia estat informat d’una conversa entre l’assistent i l’àrbitre en què l’assistent deia que hi havia una empenta de Ramos. “Ho estudiarem i prendrem les accions que calgui per defensar els interessos del Barça. Volem una reflexió conjunta; no pot ser que una acció sigui d’una manera en un partit i d’una altra en un altre.”

Per acabar, es va informar que el club busca un soci per tal de compartir diversos actius com Barça Studios, Barça Innovation Hub, Barça Academies i Barça Licensing & Merchandising. Busca entrada de capital i compartir beneficis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)