Barça

Ni Barto, ni Ronaldo

Partidàs avui a Torí, amb un Barça sense president i una Juve sense la seva gran estrella

La baixa del crac portuguès per coronavirus, un cop confirmat el seu tercer positiu, impedirà l’esperat cara a cara amb Messi

Tots els ulls miraven ahir a la nit cap a Cristiano Ronaldo fins que va aparèixer Josep Maria Bartomeu. Dimissió històrica i Ronaldo, contraprogramat. Ni l’un ni l’altre seran aquesta nit a l’Allianz Stadium. Les dues notícies van produir-se amb la plantilla del Barça sopant a Torí. Dues bombes informatives. No pel factor sorpresa, perquè totes dues entraven en el camp de la previsibilitat, però sí per la seva enorme transcendència. Dues notícies d’impacte mundial.

Josep Maria Bartomeu plega. No va ser present en el debut del Barça en la Champions contra el Ferencváros perquè havia estat en contacte directe amb un positiu per coronavirus i tampoc serà a la llotja presidencial a Torí després d’anunciar que ell i la seva junta directiva fan un pas al costat. No hi haurà vot de censura. L’oposició guanya sense anar a les urnes. Dilluns, el president no veia motius per dimitir i dimarts dimitia. La vida. Elogi a la contradicció.

Tampoc Cristiano serà protagonista aquesta nit. El crac portuguès continua sent baixa per Covid-19. Des que va donar positiu en la concentració amb la selecció de Portugal el dia 13 d’octubre, Ronaldo ha estat confinat al seu domicili d’Itàlia i ahir a la nit el resultat del tercer test al qual s’ha sotmès en les últimes dues setmanes dictava sentència: positiu de nou i baixa oficial contra el Barça. No hi haurà l’esperat cara a cara entre Messi i Cristiano. Caldrà esperar fins al 8 de desembre, en el segon assalt, al Camp Nou. Ronaldo va ser baixa contra Suècia amb Portugal, ho ha estat contra el Crotone i l’Hellas Verona en la Serie A, ho va ser en el debut de la Juve a Europa al camp del Dinamo de Kíev i serà baixa contra el Barça. Victòria doble per a Leo Messi.

Tampoc jugaran el partit el sancionat Piqué i els lesionats Coutinho, Ter Stegen, Umtiti, Chiellini i De Ligt. Molts problemes en defensa per a tots dos equips, sobretot per a Andrea Pirlo si aquest matí Bonucci no supera l’última prova física abans de la convocatòria. Al Barça, Ronald Araújo farà tàndem amb Lenglet.

L’equip de Koeman arriba a la cita sense president i amb la necessitat d’una victòria després de la desfeta en el clàssic. Però la història alerta: des del 1970 el Barça ha fet sis visites a la capital del Piemont i no hi ha guanyat mai. Fresc en la memòria hi ha encara el 3-0 en l’anada dels quarts de final de la temporada 2016/17.

A Torí, ambient desolador pels carrers de la ciutat. El coronavirus mana. Tot tancat a partir de les sis de la tarda, retorn a les classes virtuals, toc de queda instaurat, i superada la barrera dels 20.000 casos nous diaris. Partidàs a porta tancada.

MOLTES BAIXES

Fallen a la cita Piqué, Coutinho, De Ligt, Chiellini, Cristiano i el dubte és Bonucci

Koeman: “Només demano tranquil·litat i temps”

Després d’haver sumat només 1 punt dels últims 9 en la lliga, Ronald Koeman sap que avui afronta un examen important contra la Juve, encara que no sigui un partit decisiu: “És important aconseguir un bon resultat fent el futbol que volem.” La dinàmica no és positiva i l’equip continua en fase de reconstrucció: “Quan vaig fitxar sabia que no seria un repte fàcil. Pels canvis que volem fer i per com ha afectat el coronavirus, econòmicament, rl club. Només demano tranquil·litat i temps. Estem canviant moltes coses. Contra el Madrid vam estar molt bé durant 60 minuts. Entenc les crítiques després, però vam jugar amb ambició.”

Per altra banda, interrogat sobre el fet que el comitè de competició estudiï les seves manifestacions fetes després del clàssic, l’holandès es reafirma i assegura que no es penedeix de res del que va dir.

Pirlo: “El Barça ens farà comprovar el nostre nivell”

Andrea Pirlo va confirmar ahir les baixes de Chiellini i De Ligt, però va deixar oberta la possibilitat que aquesta nit pugui comptar amb el central Leonardo Bonucci. El tècnic italià, que afronta la seva primera gran revàlida europea després de debutar amb victòria al camp del Dinamo de Kíev (0-2), ha demanat als seus jugadors sacrifici per contenir el Barça. “El FC Barcelona disposa de grans campions i haurem de fer un gran partit sense poder comptar amb peces importants en defensa.” Pirlo, campió d’Europa dues vegades en la seva etapa com a jugador, assegura que el partit d’aquesta nit a Torí és un d’aquells que tots els futbolistes desitgen jugar, encara que sigui un duel de la fase de grups: “Tenim l’oportunitat d’enfrontar-nos a un gran club, amb grandíssims jugadors. Volem veure el nostre nivell”, assenyalava ahir en la prèvia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)