Barça

Carles Tusquets, el gestor de la transició

Barça. Així és el president de la junta gestora que dirigirà el Barça fins a les eleccions a la presidència

La dimissió de Josep Maria Bartomeu i la seva junta ha deixat el Barça en mans d’una junta gestora que, sense poder prendre decisions que vagin més enllà de les que garanteixin el funcionament ordinari del club, haurà de conduir la nau blaugrana fins a les pròximes eleccions a la presidència, que tindran lloc en un període màxim de tres mesos. Presidirà aquesta junta Carles Tusquets (Barcelona, 1951), fins ara responsable de la comissió econòmica del Barça, l’organisme independent de la junta que controla els números de l’entitat. Des d’aquest càrrec, Tusquets no s’ha estat d’advertir, davant l’assemblea de socis, del perill de l’augment de la massa salarial i de la conveniència d’equilibrar els ingressos per entrades i sortides de jugadors per assolir un model de club més sostenible.

La seva relació amb el FC Barcelona es remunta a fa més de quatre dècades, ja que va formar part de la primera junta directiva de Josep Lluís Núñez, quan només tenia 27 anys. Ell va tenir la pensada de demanar un avançament de les quotes als socis per eixugar el deute que arrossegava el club en aquell moment. Una encertada decisió que va ajudar a la recuperació econòmica del Barça i va permetre, per exemple, que tres anys més tard es tanqués el fitxatge de Diego Armando Maradona. Apassionat culer, a més de famós empresari, Carles Tusquets sempre ha estat en l’òrbita del club. De fet, després de sortir de la directiva de Núñez, el seu nom va sonar repetidament com a presidenciable i el 2003 va ser el responsable econòmic de la candidatura de Lluís Bassat, que va caure a les urnes davant de Joan Laporta.

Tusquets és, amb 69 anys, un gat vell de les finances a Catalunya. Si va ser tresorer de Núñez quan encara no havia arribat a la trentena, amb 32 anys va fundar Fibanc i amb 37 presidia el Cercle d’Economia. Doctor cum laude en economia i empresa per la Universitat de Barcelona, quan Fibanc va ser absorbit per Mediolanum es va convertir en el seu president a l’Estat. També presideix el grup Trea i l’EFPA (European Financial Planning Association). Fa un any i mig va ser candidat a la presidència de la Cambra de Comerç i va perdre unes polèmiques eleccions, decidides pel vot per correu, davant Joan Canadell. “He creat una empresa que s’ha convertit en un banc i he fet empreses d’altres sectors poc coneguts. Vaig ser cofundador, juntament amb Antonio Catalán, d’NH Hoteles, vaig ser primer president d’una empresa cotitzada que ara es diu Audax i que era Fersa (Fibanc Energías Renovables SA), vaig ajudar a sortir a borsa empreses immobiliàries com Renta Corporación, soc president d’una companyia farmacèutica que investiga sobre el càncer i que té unes instal·lacions de primer ordre a Madrid i que és reconeguda internacionalment, Igen Biolab. A través de Black Toro Capital he ajudat a recuperar empreses que estaven en crisi, com ara La Farga i La Menorquina, i soc als consells d’aquestes companyies jugant-m’hi els diners i buscant inversors internacionals”, explicava en una entrevista a El Punt Avui publicada el 3 de maig de l’any passat.

Demà es constituirà la junta gestora

La junta gestora que, presidida per Carles Tusquets, conduirà el FC Barcelona fins que les urnes decideixin el pròxim president del club es constituirà demà, a dos quarts d’onze del matí. A més de Tusquets, hi seran Joan Ramon Ramos i Raich (vicepresident), Joan Lluís Garcia Jobal (tresorer), Josep Maria Mir Padulles (secretari) i els vocals Miquel Lladó Casadevall, Josep Maria Xercavins Lluch, Àlex Tintoré i Espuny i Sònia Cano i Fernández. Està previst que Carles Tusquets comparegui davant els mitjans de comunicació, juntament amb el síndic dels socis, Joan Manuel Trayter, després d’aquesta primera presa de contacte entre els membres de la junta gestora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)