Barça

“Ansu Fati ha de millorar la concentració”

Koeman. L’holandès diu que ha parlat amb el jove del planter i lloa el joc i la manera de ser de Pedri

Després del gran partit del Barça a Torí, torna la lliga. Els blaugrana s’enfronten demà a l’Alavés amb l’obligació de sumar els tres punts després d’un empat i dues derrotes en els tres últims partits. “Hem de jugar amb un ritme alt, com a Torí. L’Alavés és un equip competitiu, que fa servir uns quants sistemes. Segur que seran més defensius i buscaran els espais amb els homes que tenen a dalt. Nosaltres estem obligats a sumar els tres punts”, apunta Ronald Koeman, que no descarta fer canvis en l’onze titular tot i la gran actuació coral contra el Juventus: “Hem de mirar l’aspecte físic, l’equip va a més. El partit contra el Juventus va ser molt bo, tot i que vam fallar molt davant de porteria. Podem canviar jugadors perquè tenim és d’onze”. Qui segur no jugarà és Riqui Puig. Koeman el va avisar que jugaria poc si es quedava i el de Matadepera no ha entrat en la llista de convocats. “És una decisió tècnica. A vegades portem 23 jugadors, per a mi és massa. Amb 20 o 21 és suficient. Prefereixo que els que es queden fora, es quedin aquí entrenant fort per quan els necessiti. Els que no juguen han d’estar preparats per quan arribi la seva oportunitat. El futbol canvia i el que avui és negre, pot ser blanc un altre dia”. Tampoc estan en la convocatòria ni Ter Stegen, ni Umtiti, dos jugadors que han començat a entrenar amb el grup. “Marc està entrenant amb el grup des de dijous, encara li falta una mica per jugar. No és bo posar dates, necessita un parell d’entrenaments més per poder jugar. Umtiti no està em condicions de participar. Ha fet una part de l’entrenament i i necessita fer uns quants entrenaments sencers”.

El gran nom després del partit contra el Juventus és el de Pedri. El canari ha ocupat les portades de tots els diaris amb només disset anys. Koeman destaca la seva humilitat. “És molt normal, molt humil. És normal el que ha passat perquè amb disset anys ja ha jugat el clàssic i contra el Juventus i ho ha fet bé. És important la seva humilitat, té els peus a terra. Sinó ens hem de posar nosaltres, però cap problema en aquest sentit”, explica el tècnic blaugrana, que destaca la polivalència de Pedri. “Pot jugar a les tres posicions, per les dues bandes i de 10. Pot jugar en una posició en funció del rival, com a Torí, que vam voler doblar la banda amb Jordi Alba. També pot dependre de la posició de Messi. Ell demostra en els partits i en els entrenaments que pot jugar en diferents posicions”. Està tan content Koeman amb Pedri que fins i tot el posa d’exemple quan parla amb un altre de les promeses blaugrana, Ansu Fati. “Ahir vaig parlar amb ell del tema de la concentració, ha de millorar en aquest sentit, a vegades perd pilotes per falta de concentració, no per qualitat. És un talent i l’hem de cuidar molt, sobretot la seva projecció, per això l’hem d’ajudar a millorar. Li vaig dir que es comparés amb Pedri, que sempre està concentrat, també és cert que són diferents. Els dos han de millorar perquè encara no estan fets”.

I bones paraules també del tècnic holandès per Dembélé i Griezmann. “En el rendiment de Dembélé han influït molt les lesions. Avui està molt millor físicament. Ha participat molt en els últims partits. És ràpid, pot jugar a les dues bandes, té u contra u... els equips necessiten jugadors com ell. Pot millorar en aspectes tàctics, però el més important és que està bé físicament. De Griezmann no tinc cap queixa mai sobre la seva actitud, a veure si té sort amb el gol, ho va fer bé en les dues jugades i ha d’arribar el gol”.

Koeman que també va lloar Araújo dient que “Té molt futur, te molta qualitat defensiva. Es jove, és alt, però és ràpid i va bé de cap. Ha de millorar en al construcció, en el seu primer toc”, ha parlat també de la dimissió de Josep Maria Bartomeu i les eleccions. “No sé com pot influir en la meva feina. No està a les meves mans, jo soc entrenador i el que he de fer és guanyar títols. Esperarem els canvis, però estic fixat en la meva feina, no estic nerviós, sé que els candidats parlaran i explicaran els seus projectes i ja veurem qui guanya”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)