El Barça falla i es deixa dos punts més a Vitòria

Lliga. Els de Koeman rescaten l’empat amb un gol de Griezmann, però alerta perquè només han sumat 2 punts dels últims 12

El Barça continua amb la seva mala dinàmica de resultats en la lliga. Avui empat a Vitòria contra un Alavés que ha jugat l’última mitja hora de partit amb un home menys per l’expulsió de Jota Peleteiro (1-1). Amb aquest resultat, els de Koeman han sumat només 2 punts dels últims 12 en joc.

Ansu Fati, que avui ha complert 18 anys, no ha pogut celebrar el seu aniversari amb gol i això que ha disposat d’una enorme oportunitat al minut 12 de partit. Grandíssima passada filtrada a l’espai per part de Lenglet i mala definició d’Ansu Fati en el u contra u davant Pacheco.

El Barça hauria pogut avançar-se en el marcador, però ha estat l’Alavés qui ha colpejat primer. Ha estat Luis Rioja, que ha aprofitat el regal de Neto per fer l’1-0 (30’). Piqué ha cedit enrere una pilota fàcil però el porter brasiler s’ha fet un embolic amb els peus i el futbolista de l’Alavés ha estat el més llest de la classe, ha tingut fe en l’acció, li ha robat i ha marcat a porteria buida.

El col·legiat canari Hernández Hernández no ha volgut saber res d’una empenta claríssima de Ximo Navarro per l’esquena a Frenkie de Jong dins l’àrea. També el VAR s’ha desentès de l’acció.

Koeman ha sacsejat l’equip i ha fet un triple canvi al descans. Han entrat Pjanic, Trincão i Pedri per Busquets, Lenglet i Dembélé. L’escenari se li ha posat bé al Barça amb l’expulsió de Jota Peleteiro (61’) per una clara puntada a Piqué i només dos minuts després Griezmann ha empatat el partit (1-1, 63’). Mala entesa entre Pina i Laguardia i excel·lent definició picadeta del francès davant la sortida de Pacheco.

Koeman ha donat entrada a Dest i Braithwaite. El Barça ha monopolitzat la pilota però l’equip de Machín s’ha defensat amb les ungles esmolades. Defensa numantina. Griezmann ha tornat a trobar la xarxa, però el VAR ha anul·lat el gol per fora de joc previ de Trincão.

Dest, en una acció d’estratègia amb Messi, i Pjanic, amb un xut sec des de la frontal, han fet lluir Pacheco en els últims minuts. El porter de l’Alavés ha intervingut amb encert per salvar el seu equip. El Barça ho ha intentat fins la sacietat fins el xiulet final, però els de Machín han salvat un punt amb un gran treball de sacrifici en defensa.