Barça

CARLOS DE PENA

JUGADOR DEL DINAMO DE KÍEV

“Lucescu és dels tècnics que ensenyen”

“Som conscients que juguem contra un dels millors equips i que a sobre té el millor jugador de tots, però hem crescut últimament i tenim il·lusió”

El Dinamo de Kíev té un futbol de base espectacular, està traient joves amb un gran potencial i que encara creixeran més

De Montevideo fins a Kíev, Carlos de Pena ha desembocat en la Champions League després de fer escales en el Middlesbrough i en l’Oviedo. El d’aquest vespre al Camp Nou, tot i les inclemències de la Covid, es presenta com una de les nits europees que sempre ha anhelat un futbolista fet a si mateix

Un Barça-Dinamo és un partit que evoca grans nits europees...
Sí, conec la història del nostre club, he vist el hat-trick que va marcar Txevtxenko i tinc molt present la figura de Rebrov ara que ens hem enfrontat contra el Ferencváros, però més enllà de la història, si traslladem el partit a l’actualitat, som molt conscients que ens enfrontem a un dels millors equips del món, amb el millor futbolista que es pot arribar a veure sens dubte, i només ens ho podem prendre amb la il·lusió de poder enfrontar-nos-hi.
Costa correspondre actualment al pes de la història del Dinamo?
És un club que vol guanyar sempre, lluitar per tots els títols, i la veritat és que en els últims anys ha estat complicat competir amb el Xakhtar, que té un projecte bastant consolidat, però des que vaig arribar jo, l’abril del 2019, li hem guanyat dues supercopes i també una copa, amb l’afegit que ara anem líders en la lliga i el nostre objectiu és poder lluitar fins al final pel títol. A més, ha arribat un entrenador que ens exigeix molt en el dia a dia i que ja ens està fent millorar.
Com és Lucescu?
Doncs diria que està entre els dos millors entrenadors que he tingut mai. La seva arribada aquí va ser bastant criticada pels aficionats, pel seu vincle amb el Xakhtar, però la realitat és que ell està demostrant que és molt professional, des del primer moment ens va advertir que venia aquí a guanyar, i ho està confirmant amb fets. És un pou d’experiència i ràpidament t’adones que és d’aquells entrenadors que ensenyen.
Ucraïna és actualment campiona del món sub-20 i algun d’aquells jugadors són del Dinamo. Fa la sensació que és un país que està creixent molt en la formació...
Sobretot puc parlar del Dinamo, i dir obertament que té un futbol de base extraordinari. Estan sortint futbolistes que de mica en mica ja es van assentant en el primer equip i que, tot i ser molt joves, ja tenen un bagatge a escala internacional força important. També en la selecció ucraïnesa absoluta s’estan fent les coses bé, i estic segur que a mesura que vagin guanyant partits aquests jugadors tindran un nivell extraordinari.
Si hagués de destacar un dels joves que veu amb més potencial del Dinamo, qui diria?
A mi m’agrada molt Mikolenko, que és un lateral esquerre que es desplega amb molta potència. Normalment juga per la meva banda i ens entenem molt bé. Llàstima que és un dels jugadors que no podran jugar pel coronavirus. Després també destacaria Tsigankov, que és un esquerrà amb molt de talent. Va marcar el gol de la victòria a Espanya en l’últim partit internacional i és un futbolista amb un futur extraordinari.
No jugarà contra Luis Suárez per mesos. Li hauria agradat?
Sí, tots dos som sortits del planter del Nacional, i Suárez el conec personalment, a més que com a uruguaià li tinc una gran estima. Crec que no es mereix la sortida del Barça que va tenir perquè és un futbolista que havia donat molt al club.
Creuen que podran competir amb el cúmul de baixes que tenen?
Jugarem amb la il·lusió única de jugar un partit contra el Barça al Camp Nou, si bé és cert que no podrem comptar amb alguns dels futbolistes experimentats que solen ser importants per ajudar els més joves a competir. Però tenim jugadors de bon nivell per reemplaçar-los, i ho intentarem.
Té previst arrelar a Ucraïna?
Hi estic bé, he après a parlar rus i futbolísticament gaudeixo del futbol, jugant partits de la Champions League, cosa que sempre havia somiat. Un futbolista sempre ha d’estar preparat per moure’s, perquè això va com va, però estic gaudint de la professió a Kíev.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)