Barça

Una sucursal del Barça

El proper rival. Vuit jugadors de la primera plantilla del Betis han tingut passat blaugrana. A més, els dos clubs comparteixen la propietat d’Emerson

No hi ha cap equip a primera divisió que tingui tants jugadors en la seva primera plantilla amb un passat blaugrana com el Betis, rival demà del Barça en la lliga. Fins a vuit jugadors de la plantilla que dirigeix Manuel Pellegrini han vestit la samarreta blaugrana: Bravo, Martín Montoya, Miranda, Álex Moreno, Víctor Ruiz, Bartra, Tello, i Tonny Sanabria. Tots ells, menys el xilè Bravo, van formar part del planter blaugrana en algun moment de la seva trajectòria. “És el resultat d’una aposta de futbol feta pel Betis, molt semblant a la del Barça. També de les bones relacions que té Llorenç Serra Ferrer, exdirector esportiu del Betis, amb el Barça”, expliquen des de la directiva del club sevillà, recordant que el curs passat també jugaven al Benito Villamarín futbolistes com Aleñá i Kaptoum i que van estar a punt d’aconseguir els serveis de Rafinha. I una dada més, hi ha quasi tants futbolistes catalans al Betis (5) com al Barça (6).

L’únic dels vuit bètics amb passat blaugrana que no ha passat pel planter blaugrana és Claudio Bravo. El xilè ha arribat aquest curs a Sevilla des del Manchester City. En el Barça hi va estar dos anys, del 2014 al 2016, i hi va guanyar dues lligues, dues copes i una Champions, entre altres títols. Va jugar 75 partits i va encaixar 44 gols. Va marxar a canvi de 18 milions d’euros després que el club apostés per Ter Stegen.

Categories inferiors

De la resta, Montoya, Bartra i Tello van ser en algun moment membres del primer equip del Barça. Tello, màxim golejador del Betis aquesta temporada amb quatre gols, va passar primer pel planter blaugrana i després, pel de l’Espanyol, per tornar a can Barça per reforçar al filial. Va debutar amb Pep Guardiola en el primer equip i s’hi va estar fins l’any 2014, quan va marxar cedit al Porto. 86 partits i 20 gols com a blaugrana.

El lateral dret Martín Montoya va arribar a la Masia amb vuit anys i al primer equip l’any 2011 a través de Guardiola. S’esperava que la banda dreta del primer equip fos seva molts anys, però va caure en desgràcia per a Luis Enrique i va acabar sortint.

Pel que fa a Bartra, el de Sant Jaume dels Domenys va ingressar en el Barça amb onze anys i va debutar amb el primer equip l’any 2010. Ho va guanyar tot, va aprendre de Puyol, Piqué i Mascherano i va ser traspassat l’any 2016 al Borussia Dortmund després de jugar 103 partits de blaugrana.

També va arribar a debutar en el primer equip Juan Miranda. Iniciat en les categories inferiors del Betis, va marxar a la Masia després d’acabar la seva etapa d’infantil. Va anar progressant fins a arribar al primer equip. Valverde el va triar davant de Cucurella l’any 2018 perquè fos el suplent de Jordi Alba, però va jugar molt poc i va ser cedit al Schalke 04. Aquest estiu ha estat cedit al Betis.

Víctor Ruiz, Alex Moreno i Sanabria van deixar el Barça sense haver debutat en el primer equip. El davanter paraguaià ho va fer quan era jugador del filial per marxar a Itàlia, a les files del Sassuolo.

Vuit jugadors bètics amb passat blaugrana i un novè amb present i potser futur. Es tracta del lateral brasiler Emerson. Comprat entre el Betis i el Barça durant el mes de gener del 2019 a l’Atlético Mineiro, l’acord entre els dos clubs diu que jugarà a Sevilla fins al 2021 i l’estiu vinent el Barça decidirà si l’incorpora a la seva plantilla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)