Barça

Koeman: “Hem de xutar més des de fora de l’àrea”

Barça. El dia abans del partit contra el Betis el tècnic holandès destaca el compromís de Messi i es nega a respondre Joaquín

L’entrenador del FC Barcelona, Ronald Koeman, ha parlat en roda de premsa en la prèvia del partit contra el Betis. Aquestes han estat les seves manifestacions:

El partit contra el Betis: “Qualsevol partit és important, independentment de la situació.El Betis juga un bon futbol, serà complicat i hem d’estar bé. Sobre tot, no hem de cometre les errades que vam cometre contra el Dinamo. Defensivament hem d’estar més organitzats. Això és el que hem entrenat aquest matí. Estem preparats.”

La posició de Messi:“És un gran jugador i el volem posar on fem més mal al contrari. És molt important per al nostre atac. Ha jugat en diferents posicions. Volem tenir-lo perquè sempre crea problemes al contrari.”

Què es pot fer per veure el Messi més inspirat?: “Anímicament, el veig bé i fort. Sempre disfruta el futbol, és un guanyador. Com qualsevol davanter, passa moments més difícils, si no entra la pilota. Però, pel que he vist fins avui, és un jugador molt compromès.”

Joaquín: “Entenc que és un tema molt interessant per a vosaltres. No em mullo. Aquesta persona, si vol parlar més, és el seu problema. Estic ficat en el partit i no en assumptes individuals i coses que han passat fa anys.”

Està content amb l’actitud de Messi?: “No cal repetir. De qualsevol jugador es pot treure una imatge caminant. Ni l’he vist ni m’interessa, la meva opinió sobre la seva actitud és molt bona.”

Molt important el partit de demà pel 2 de 12: “Els equips com el Barça han d’estar a dalt. Si no, hi ha crítiques. Ho assumeixo, però no hem d’estar obsessionats. La temporada és llarga.”

Li vindrà be l’aturada per partits de seleccions?: “Per a qualsevol entrenador d’un gran equip és un moment en el qual t’agrada tenir la gent amb tu. En les aturades es poden entrenar més coses tàctiques. Però ja sabem que el calendari és molt ajustat. Per això, quan tornin, visitarem l’Atlético, un dissabte, quan tothom torna el dilluns.”

El Barça ha treballat malament els últims anys en defensa?: “No, no ho sé. No he estat aquí. Aquesta temporada juguem amb el 4-2-3-1 i el problema està en el mig del camp, on perdem el control i això afecta a la defensa.”

Umtiti: “Encara no està entrenant durant tot l’entrenament i no ha treballat tàcticament amb el grup. Encara és a l’última fase de la seva recuperació. Si està be mentalment, comptaré amb ell.”

Ter Stegen: “Podem estar molt contents amb Neto. Excepte en el gol contra lAlavés, ha demostrat ser un gran porter. No hem tingut pressa pel retorn de’n Marc. Amb De la Fuente ho vam acordar. Ha estat important per a ell jugar el primer partit després d’un temps i salvar-nos. Ha estat fantàstic. Estic molt content pel seu rendiment.”

Pocs xuts des de fora de l’àrea: “Si, espero que xutem més des de fora de l’àrea. Tenim jugadors que busquen la passada fins a dins de l’àrea. En dos mesos no puc canviar un jugador que tota la vida ha buscat la passada enlloc de xutar.”

Aleñà: “L’he vist amb moltes ganes als entrenaments. Vol millorar en el que li demanem que ha de fer per jugar de pivot. Dono minuts als jugadors que ho mereixen. Sempre està a les mans del jugador.”

19 anys de Kaiserslautern: “No crec que falti el caràcter d’aquell Barça. Els meus jugadors estan compromesos amb la seva feina. Hi ha suficients imatges que ho demostren. Si no és així, vol dir que la meva feina no funciona.”

Falta definició?: “Pot ser una qüestió de confiança. Si tens dubtes no estàs lliure i no prens la bona direcció. També depèn de la qualitat de cadascú. S’ha de canviar això de buscar la passada quan a arriben a l’àrea. Tenim gent que pot xutar des de la distància. S’ha de prendre la responsabilitat de decidir.”

Què diria als crítics a Messi?: “Avui hem d’estar mes pendents de les imatges que de la nostra feina.”

De Jong defensa: “Pot ser que hi hagi un problema de centrals, estem limitats en aquesta posició per les lesions. De Jong pot jugar allà i, si sabem que tindrem la pilota, el podem usar en aquesta posició.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)