Barça

Víctor Font fitxa Toni Nadal

Eleccions. El líder de Sí al Futur explica que, si és president, el tiet i exentrenador de Rafa Nadal s’encarregarà de les relacions institucionals i de gestionar la nova àrea de comportament

Les eleccions a la presidència del Barça no estan encara convocades però s’apropen i els precandidats es mouen. Ahir ho va fer Víctor Font, presentant Toni Nadal com a membre de la seva candidatura. El germà de l’exblaugrana Miquel Àngel Nadal i tiet i exentrenador de Rafa Nadal, culer confés, formarà part del consell si la candidatura Sí al Futur guanya les eleccions i s’encarregarà de les relacions institucionals i de gestionar una nova àrea de comportament. “Tindria un rol rellevant per muntar, amb un equip de professionals, una àrea de comportament dins el club, una àrea transversal que ajudi tots els membres de la institució a entendre quin ha de ser el seu comportament i actitud dins una institució com el Barça. Assegurar des de la base quin és el comportament a seguir. També hem pensat en ell com a personalitat reconeguda dins el món de l’esport, per ajudar-nos amb la comunicació institucional, sobretot amb les federacions i diverses entitats esportives”, va explicar Font. “No coneixia el Víctor quan em va venir a buscar, però em va causar molt bona impressió. Em preocupa el Barça perquè està passant per un moment complicat i crec que el Víctor pot tornar el club al lloc que es mereix”, hi va afegir Nadal, que va continuar amb el seu pensament: “Vull que el Barça guanyi. És important que guanyi, però ho és més la manera de guanyar. El Barça és una forma de representació del poble català i formar-ne part implica una manera de ser. Has de crear un model d’actuació des de la base. Parlar amb la gent perquè sàpiga on és i què representa estar en el Barça.”

Presentació de Toni Nadal a banda, Víctor Font va parlar de l’actualitat blaugrana. Es va mostrar satisfet amb l’ampliació del contracte amb Rakuten i va lamentar que la gestora no hagi convocat encara les eleccions. “El paper de la gestora és fer la transició. Em sorprèn que encara no hagi posat data a les eleccions. No podrem treballar en el mercat d’hivern i s’han de prendre decisions importants en l’àmbit econòmic perquè el club està en fallida. El tema de la massa salarial és crític i han de negociar, però de manera paral·lela han de convocar eleccions”, va dir un Font que va insistir en el vot electrònic: “En unes eleccions atípiques com aquestes per la pandèmia, en què s’hauran de fer excepcions legals i estatutàries, per què no s’utilitza l’eina del vot electrònic per facilitar la participació? Ajudaria a garantir la seguretat dels socis. El vot per correu que va esmentar com a possibilitat Carles Tusquets és tan il·legal com el vot electrònic. En un cens d’uns 100.000 socis hi ha prou proveïdors per permetre implementar el vot electrònic sense problemes. Podria ser una votació històrica. El màxim de participació que s’ha assolit en unes eleccions a presidir el Barça és del 53%. Per què no es pensa en un 70% o un 80% del cens?”

Font també va valorar la continuïtat de Messi: “Hem d’assegurar que guanyi una altra Champions abans de retirar-se, que la guanyi amb el Barça. Se li ha d’assegurar un projecte guanyador i ens consta que és conscient de la direcció del nostre projecte. És fonamental que segueixi. La societat Barça-Messi és estratègica i quan es retiri ha de ser integrat en l’estructura del club.” I també va estar contundent Toni Nadal: “No ens podem permetre que Messi es plantegi marxar del Barça. És el millor i el necessitem per tornar a guanyar la Champions.”

Font va valorar positivament l’inici de curs de Ronald Koeman. “Tenint en compte les dificultats per reforçar l’equip, ha tingut un bon inici. Ha fet canvis i ha apostat per joves del planter i de fora. Espero que a l’abril estiguem lluitant per tots els títols”, va dir el precandidat, que va tornar a assegurar que el seu projecte arribarà fins al final, sense pactes, però obrint la porta al fet que qui vulgui s’hi integri per sumar, com podria ser Joan Laporta.

FONT SOBRE MESSI

“Ha de guanyar una altra Champions amb el Barça abans de retirar-se”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)