Barça

És l’hora de Pjanic

La lesió de Busquets obre les portes de la titularitat al bosnià contra l’Atlético

En una entrevista recent, va afirmar que no es conforma amb ser jugador del Barça i que vol deixar la seva petjada aquí

Els serveis mèdics del FC Barcelona van confirmar ahir l’esquinç al lligament lateral intern del genoll esquerre de Sergio Busquets i, per tant, que el migcampista de Badia es perdrà els pròxims partits: és segur que no podrà ser al Wanda Metropolitano, aquest dissabte, ni la setmana que ve a Kíev, contra el Dinamo. L’escenari obre les portes de la titularitat a Miralem Pjanic, que, ben segur, mirarà d’aprofitar l’oportunitat que se li presenta. Per ara, el bosnià ha disputat solament 303 dels 900 minuts que ha jugat el Barça aquest curs, ha participat en set de deu partits –els tres de la lligueta de la Champions i quatre de lliga– i només ha jugat un partit complet, a Torí, en la victòria contra el seu exequip. Ha quedat clar, després dels dos primers mesos de competició, que els jugadors pels quals aposta Ronald Koeman en el doble pivot són Busquets i Frenkie de Jong.

El camí de Miralem Pjanic al Barça va començar fent pujada quan, el 22 d’agost, va donar positiu per coronavirus i va haver d’endarrerir el seu viatge a Barcelona més de dues setmanes. Finalment, el 10 de setembre va començar a entrenar-se, en solitari, a la ciutat esportiva, i sis dies després es va incorporar al grup. Quan va arrencar la temporada, només havia jugat 27 minuts, al Gamper, contra l’Elx, i Koeman ja s’havia decidit per Busi i De Jong en la seva posició. “El sistema depèn de la qualitat dels futbolistes. Podem jugar amb dos pivots, sí. Avui ha jugat Pjanic, que, quan va arribar, estava per sota dels altres. Ara és a prop del cent per cent. Amb Frenkie i Busquets hi ha competència”, explicaria el tècnic holandès, a la sala de premsa, després de la primera titularitat de Pjanic, el 20 d’octubre, en el debut del Barça a la Champions, contra el Ferencváros (5-1). La segona, i última fins ara, va tenir lloc al Juventus Stadium (0-2), també en la competició continental. A la lliga, per contra, la seva presència ha estat testimonial: 77 minuts repartits en quatre partits, mai en l’onze inicial i sense jugar ni un minut de clàssic del 24 d’octubre. Dissabte arriba, doncs, la seva hora.

Insatisfet

“Estic en el millor club del món i en un equip que practica l’estil de joc que sempre he volgut jugar. Però encara no em sento satisfet. Vull tenir l’oportunitat de guanyar grans títols, aquest és el meu objectiu” confessava Pjanic el 9 de novembre passat, des de la concentració de la seva selecció, en una entrevista amb el Canal + de França. Dos dies abans havia jugat només els últims cinc minuts del Barça-Betis (5-2), substituint, precisament, Busquets i havia marxat capcot del Camp Nou. Potser per això va etzibar una frase com aquesta: “No em conformo amb ser jugador del Barça, vull deixar petjada.” Un missatge d’ambició que, després de la lesió de Sergio Busquets, el compromet especialment. En tot cas, demà passat, contra un rival de màxima exigència com és l’Atlético de Madrid, disposarà d’una ocasió immillorable per començar a fer-se veure. Ho farà al costat de De Jong, el futbolista que ha gaudit de la confiança que no ha tingut ell per part de Koeman i contra el qual es va veure les cares diumenge passat, en l’Holanda-Bòsnia de la Lliga de les Nacions. Un partit que, després del 3-1 final, va mantenir les opcions dels holandesos i va certificar el descens de la seva selecció.

UN INICI MILLORABLE

303
minuts,
d’un total de 900, ha jugat aquesta temporada. Només 77 a la lliga, repartits en 4 partits.
1
partit complet
aquest curs. Al Juventus Stadium. Dissabte seria titular per primer cop a la lliga.

Coneix bé el Metropolitano

Ni l’Atlético de Madrid ni el seu estadi són desconeguts per a Miralem Pjanic. En les dues darreres Champions League ha jugat, vestint la samarreta de la Juventus, quatre vegades contra l’equip de Simeone, dues a l’escenari del partit de dissabte. En l’anada dels vuitens de final de l’edició 2018/19 hi va perdre 2-0. Això sí, en la tornada, a Torí, va viure una èpica remuntada (3-0), amb hat-trick de Cristiano Ronaldo. I el curs passat, en el partit inaugural de la lligueta, va empatar (2-2) al Metropolitano, mentre que a Itàlia la Juve es va imposar per la mínima (1-0).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)