Barça

Pep Guardiola renova i apaga el rumor electoral

Premier League. El Manchester City anuncia un acord amb el tècnic de Santpedor fins al 2023, quan es compliran set temporades del seu desembarcament al futbol anglès

Pep Guardiola continuarà a Manchester, si no hi ha canvi de plans pel camí, fins a l’estiu del 2023, després que el City anunciés ahir un acord amb el tècnic català per renovar un contracte que expirava l’estiu vinent i que ara viurà dues temporades més, estenent l’estada de Guardiola a Manchester, on va arribar l’estiu del 2016, fins als set anys.

Amb la decisió de quedar-se a la Premier, de retruc, el preparador de Santpedor apaga el rumor electoral latent al Barça i que sempre el té com una figura suculenta a l’hora d’aglutinar vots. Malgrat que el mateix Guardiola havia manifestat feia setmanes que el seu cicle com a tècnic al Camp Nou està “tancat”, la possibilitat d’incloure’l en alguna candidatura en alguna altra funció flotava en l’ambient. Fins ahir, quan va confirmar que les sensacions que té a Manchester són les mateixes que el van motivar a signar pel club ara fa un lustre. “Aquí tinc el millor suport que un entrenador pot tenir, ho tinc tot per fer el meu treball de la millor manera i em sento afortunat per la confiança del propietari, del president, del Ferran [Soriano] i del Txiki [Begiristain]”, va expressar el tècnic català en el comunicat emès pel City per anunciar l’acord.

Guardiola, que suma dues Premier League, una FA Cup, dues Community Shield i tres copes de la lliga des que va posar els peus a Manchester, sent que encara té moltes coses a aportar a un club que ha crescut exponencialment en els últims anys gràcies a la forta inversió de capital dels Emirats i que té en la Champions League segurament l’últim gran objectiu per consolidar-se entre els millors del continent. “Ara el repte que tenim és el de continuar millorant i evolucionant com a equip, estic entusiasmat de poder ajudar el Manchester City a aconseguir-ho”, va continuar dient Guardiola, que dels 245 partits que ha dirigit com a tècnic skyblue n’ha guanyat 181, un 73,87% d’efectivitat.

Guardiola, que ja havia anunciat que continuaria aquest any al City encara que s’hagués rubricat la sanció de la UEFA pel fair play financer i no hagués pogut jugar la Champions League aquesta temporada, confirma amb la decisió la bona sintonia amb un club on té el suport de coneguts com ara Soriano i Txiqui, però on també el president de la institució, Khaldoon Mubarak, manté una fe latent en la seva feina. “La passió i l’enfocament intel·ligent de Guardiola estan ara encreuats en un mateix teixit amb la cultura del nostre club i la nostra manera de jugar. L’extensió del seu contracte és un pas natural en un viatge que ha evolucionat durant molts anys. Estic segur que els nostres aficionats comparteixen l’alegria que nosaltres tenim amb aquest moviment”, va manifestar ahir Mubarak, que manté en Guardiola una aposta fervent per una mirada futbolística.

REACCIONS

Aquí tinc tot el que es pot tenir per fer la feina d’un entrenador, em sento afortunat de la confiança que m’ha donat el club

EFECTIVITAT

Ara el repte que tenim és continuar millorant i evolucionant, estic content d’ajudar
Pep Guardiola
ENTRENADOR DEL MAN. CITY

ÈXIT

Guardiola ha aconseguit guanyar un títol cada 31 partits des que va arribar
L’extensió del seu contracte és un pas natural en una evolució de molts anys
Khaldoon Mubarak
PRESIDENT DEL CITY
181
victòries
suma Pep Guardiola en els 245 partits en què ha dirigit el City.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)