Barça

Partidàs sense mate

La baixa de Luis Suárez per coronavirus impedirà veure l’abraçada amb Messi

El Barça és l’últim equip que ha guanyat al Wanda

La Covid-19 va dinamitar l’esperat cara a cara Messi-Cristiano a Torí i impedirà avui al Wanda el retrobament Messi-Suárez. No hi haurà abraçada ni mate entre exveïns. El coronavirus resta morbositat al partidàs. No hi haurà batalla Barça-Suárez. L’uruguaià és baixa després del seu contagi amb la selecció i tampoc hi serà Lucas Torreira pel mateix motiu. Tampoc Héctor Herrera ni Manu Sánchez. El Cholo Simeone tindrà la baixa de futbolistes importants per rebre el Barça, però recupera Carrasco i Diego Costa.

L’equip de Ronald Koeman sortirà cap a Madrid avui a les onze del matí. Ho farà amb Philippe Coutinho –alta mèdica– en l’expedició, però amb la baixa de Sergio Busquets per lesió. Com ja va succeir després de la primera aturada per compromisos de seleccions, el Barça visita la capital espanyola en el primer partit del retorn de la lliga. A l’octubre la visita va ser a Getafe, amb derrota per 1-0. Ara, el Barça buscarà un resultat ben diferent al Wanda Metropolitano. Torna Griezmann a un estadi que li porta bons records. El francès, que ja va va fer un gol al seu exequip en el partit de la supercopa d’Espanya de la temporada passada, té l’honor de ser el primer futbolista de la història de l’Atlético que ha marcat un gol en aquest estadi. 133 gols amb l’equip de Simeone el situen com a cinquè màxim golejador de la història del club.

L’Atlético de Madrid és l’únic equip de primera divisió que no ha perdut encara i Oblak només ha rebut dos gols. De fet, l’equip de Simeone no ha perdut al Wanda en tot el 2020. L’últim equip que va ser capaç de guanyar en aquest estadi com a visitant va ser precisament el Barça. Va ser l’1 de desembre de l’any passat, amb gol de Leo Messi (0-1). El capità del Barça és la bèstia negra de l’Atlético. Li ha fet ni més ni menys que 32 gols.

Ara mateix l’equip de Simeone –tres victòries només contra el Barça– té sis punts més que els blaugrana, amb els mateixos partits. Queda encara molta lliga, però Koeman sap que una victòria en aquest estadi seria una injecció d’energia majúscula, com ho va ser la victòria a Torí. En el pròxim mes el Barça jugarà, atenció, ni més ni menys que onze partits oficials.

Barça-Llevant 21 h
13 de desembre
Barça-Real Sociedad 21 h
16 de desembre
Barça-València 16.15 h
19 de desembre
Valladolid-Barça 22 h
22 de desembre

Koeman: “Que a Messi se li pregunti per Antoine després d’un viatge tan llarg és una falta de respecte”

“Puc entendre que Leo estigués cabrejat. Després d’un viatge tan llarg, trobar-se allà tota la premsa i que se li preguntés per Antoine amb la intenció de buscar la polèmica, crec que és una falta de respecte. A Messi se l’ha de respectar una mica més. Jo no he vist cap problema entre ells dos en l’entrenament. A més, qui va parlar de tot això [la relació entre els dos cracs] ja no és client de Griezmann des de fa tres anys. Són bestieses.” Paraula de Koeman. El tècnic holandès no estava per massa bromes ahir en la roda de premsa. De les quatre primeres preguntes, tres van ser sobre Messi. Koeman va aguantar el cos a cos en les dues primeres. Va respondre quan se li va preguntar per les paraules de l’argentí de dimecres en la seva arribada a l’aeroport del Prat, en què es queixava que sempre fos ell el centre de tots els problemes del club, i va respondre amb un concís “no” quan se li va demanar si veia Messi fora del Barça. A partir d’aquí, res més: “No contestaré més preguntes sobre Leo.”

Enfadat per l’interrogatori sobre Messi i enfadat pels horaris: “Sabem que és un calendari molt atapeït. Però no entenc que tots els partits de fora de casa els haguem jugat a les nou de la nit. Tots els equips que han viatjat a Ucraïna han jugat a les set de la tarda i nosaltres no. Això dificulta molt les coses. Dissabte juguem a les nou de la nit i tres dies després, a Kíev, igual. Els jugadors arriben molt tard a casa. És tenir poca consideració per equips que juguen cada tres dies.”

Preguntat per la baixa de Luis Suárez, Koeman va recórrer a contrarèplica: “Nosaltres també tenim baixes importants.” “Serà un partit complicat contra un equip fort. Simeone ha fet un bon treball durant anys. Ha sabut mantenir un equip competitiu. És un partit important en què és essencial sumar un bon resultat.”

L’únic moment de treva per a Koeman va ser quan va tocar parlar de la renovació del seu amic Guardiola: “Pep és un referent. Estic content per ell. Està molt a gust en el City i és una notícia bonica i el vaig felicitar.”

Simeone: “João Félix creix cada dia, ens il·lusiona”

L’absència de Luis Suárez per coronavirus atorga encara més responsabilitat a João Félix en atac. El portuguès ha marcat 5 gols i caldrà veure si l’acompanya Correa o Diego Costa, que torna de la lesió. Per a Simeone, João és vital: “El Messi de l’Atlético? João Félix serà João Félix. Creix cada dia com a futbolista. Estem il·lusionats amb ell.” “Griezmann? Li tinc una gran estima, però no em toca a mi opinar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)