Barça

De desgràcia en desgràcia

El Barça cau per la mínima al Wanda Metropolitano després d’una errada de Ter Stegen i queda ja a nou punts d’un Atlético de Madrid molt sòlid

Piqué deixa el camp plorant i amb una lesió en el genoll dret. Estarà segur un mínim de dos mesos de baixa

Només s’han disputat 10 jornades de lliga, vuit partits ha jugat el Barça de Ronald Koeman, però el títol comença a ser una utopia per als blaugrana. La derrota d’ahir al Wanda Metropolitano deixa l’Atlético de Madrid de Diego Simeone amb nou punts d’avantatge sobre el Barça, que només ha estat capaç de sumar 11 punts dels 24 que ha disputat i que continua sent un equip molt dèbil quan juga lluny del Camp Nou, donant continuïtat a un dels talons d’Aquil·les de la temporada passada. La victòria madrilenya, que va arribar després d’una greu errada de Ter Stegen, enforteix encara més els de Simeone, que tornen a ser l’equip intens i que defensa a la perfecció de fa uns anys, que només ha encaixat dos gols en tot el campionat, que té talent en atac i està disposat a aprofitar aquest curs el mal moment del Barça i també del Real Madrid, que ahir es va deixar dos punts més a Vila-real. Però el fluix partit del Barça i la derrota no van ser el pitjor per als blaugrana. Si en l’últim partit de lliga van perdre un dels seus jugadors més destacats, Ansu Fati, per quatre mesos, ahir es va lesionar un dels jugadors més necessaris per a l’equip, especialment per la falta d’efectius en la posició de central per la nefasta planificació esportiva feta en l’última finestra de fitxatges. Piqué, en una acció fortuïta en què Correa li va caure sobre el genoll, es va lesionar. Avui se sabrà l’abast exacte de la lesió, però dos mesos de baixa estarà segur. Amb Umtiti fora de circulació i Ronald Araújo tou i també lesionat, Lenglet queda com a únic recurs natural per al centre de la defensa.

La primera part va tenir un inici frenètic i un final tan estrany com nefast per al Barça. Tres oportunitats hi va haver en el primer quart d’hora. Bons minuts de Dembélé, que a poc a poc va guanyant-se la confiança de Koeman. Cada vegada que el francès encarava Carrasco, marxava, i en una de les seves accions va fer una bona centrada que Griezmann, al primer pal, va rematar alta. La resposta dels madrilenys no es va fer esperar. Amb un xut de Saúl que Ter Stegen va enviar a córner i amb una altra rematada de Marcos Llorente que va tocar el travesser.

Després d’aquest inici frenètic, no va baixar la intensitat però el partit es va tornar més tàctic. Tenia la pilota el Barça, però els de Koeman no trobaven espais per dins. Participaven poc en la construcció Pjanic i De Jong, i Messi, Pedri i Griezmann entraven poc en contacte amb la pilota. Dembélé era la millor arma per generar perill. Tot i això, el Barça hauria pogut marcar en una jugada per la banda esquerra, amb una bona passada de Jordi Alba, en què Messi va dubtar entre fer la passada enrere i rematar. Va buscar porteria, però no va sorprendre Oblak. Acabava la primera part, però el pitjor encara havia d’arribar. Primer perquè, en una jugada fortuïta amb Carrasco, Dembélé es va fer mal en un braç i després perquè, quan es complia l’últim minut de descompte, una doble errada va significar el gol de l’Atlético de Madrid. Piqué va errar en un control i Ter Stegen va fer una sortida tan arriscada com desafortunada que Carrasco, bon defensor ahir, va aprofitar per marcar a porteria buida.

El Barça estava obligat a reaccionar en la segona part, però els blaugrana van trigar 10 minuts a entrar en joc, a comparèixer sobre la gespa del Wanda. No van guanyar ni un duel dividit fins que Lenglet va rematar dues accions a pilota aturada de cap. La segona va ser imperdonable que no la convertís en gol.

Però la mala sort no s’havia acabat ahir encara per als de Koeman. En una altra acció desgraciada, Correa va caure sobre el genoll de Piqué, que va deixar el camp plorant. La primera exploració apunta a un esquinç de genoll. Estarà un mínim de dos mesos de baixa si és que les proves que li faran avui no donen un resultat pitjor. Dest va entrar per Piqué, Sergi Roberto va passar al mig del camp i De Jong, a la posició de central, un lloc al qual possiblement s’haurà d’habituar en els pròxims partits. La tímida reacció que havia esbossat el Barça abans de la lesió del central de la Bonanova va quedar en això, en tímida. Amb una circulació de pilota molt lenta, amb una falta alarmant d’idees per tombar la millor defensa del campionat, només van crear cert perill els blaugrana en xuts llunyans, de Dembélé i Sergi Roberto, que van marxar desviats. A més, per a més fatalitat, el de Reus també es va lesionar al quàdriceps en el moment de xutar, després d’impactar la pilota amb la cama dreta. Trist bagatge ofensiu per a un equip que va acabar buscant l’empat amb Braithwaite, davanter del Leganés la temporada passada. Una imatge que representa tot el que ha fet malament el club els últims anys i que porta els de Koeman a buscar poc més que un miracle per guanyar una lliga de la qual només han jugat vuit partits i n’han guanyat tres.

EL GOL

El fa Carrasco en l’afegit del primer temps després d’una mala sortida del porter

SERGI ROBERTO

El de Reus també marxa lesionat muscularment en l’últim minut del partit

LA RATXA

El Barça només ha guanyat 11 punts dels 24 que ha disputat en aquesta lliga
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)