Barça

El supervivent

Clément Lenglet. El francès és l’únic central sa de la plantilla. Diu que està preparat per liderar la defensa mentre Koeman espera el mercat d’hivern i Piqué, la visita al doctor Ramon Cugat

“Em sento preparat per donar el millor de mi mateix. Fa més de dos anys que soc aquí i conec millor el club.” Clément Lenglet està preparat per liderar la debilitada defensa del Barça en les properes setmanes, en els propers mesos. Ara per ara, és l’únic central sa de la plantilla després d’una mala planificació, l’eterna lesió d’Umtiti i les dues últimes de Ronald Araujo i Gerard Piqué. Koeman va explicar ahir que Araujo encara s’entrena en solitari i que no arriscaran, i que espera poder disposar d’Umtiti en un termini d’un parell de setmanes. Fins llavors, haurà de fer servir De Jong com a central. “Frenkie té molta qualitat tècnica i física. Està totalment preparat per cobrir aquesta posició, perquè sap llegir el joc i ho fa bé. No tinc una sensació dolenta quan jugo amb ell al costat”, deia ahir Lenglet. Koeman té tan pocs efectius que ahir va decidir no arriscar i deixar De Jong a Barcelona. El central del filial Óscar Mingueza podria tenir la seva oportunitat a Kíev mentre tothom espera la visita de Gerard Piqué demà al doctor Ramon Cugat, que determinarà el temps exacte de baixa del defensa de la Bonanova. “Parlem d’un central molt experimentat, amb molts anys aquí, amb molta personalitat. És trist, per a ell i per a l’equip. Però cal acceptar-ho i mirar com ho podem solucionar”, deia ahir Koeman, que admetia que ja està esperant el mercat d’hivern. “Estem mirant jugadors per a la posició de central, com ja havíem fet. El moment de fitxar és gener, però depèn de moltes coses. Ara mateix hem de donar oportunitats als joves.”

Quant a la lesió de Piqué, el doctor Cugat ja hi va dir ahir la seva quan va ser presentat com a membre de la candidatura de Víctor Font. “No m’agrada jugar a la loteria i no puc dir res, perquè encara no l’he vist. Abans de donar un tractament, cal un diagnòstic. Als Estats Units, uns [lligaments] encreuats no es recuperen abans d’un any, però aquí ens agrada córrer. A Xavi el vaig operar un 3 de desembre i va arribar al mundial. Dependrà de si el tractament és quirúrgic o no, però serà difícil baixar dels sis mesos de baixa”, deia el cirurgià, que va explicar que l’última paraula sobre el tractament a seguir sempre la tindrà Piqué. “Hem de deixar el genoll tan estable com sigui possible. Els jugadors sempre volen evitar la sala d’operacions. El metge proposa, però qui decideix és el futbolista. Amb un trencament parcial del lligament encreuat anterior s’ha d’anar amb compte. També s’ha de tenir en compte l’edat del futbolista. No és el mateix un genoll d’un jugador de 10 anys que el genoll d’un de 20 o d’un de 30. Hem de fer la visita i ja comunicarem el tractament.”

Sense Piqué, el líder de la defensa blaugrana, el Barça haurà de continuar lluitant per no encaixar tants gols. “Hem de ser més agressius i gestionar bé els moments del partit. Encaixem gols en moments importants i això és perillós. Per exemple, el gol contra l’Atlético va ser clau i va suposar un cop dur. És feina de tot l’equip, no només de la defensa”, deia ahir Lenglet, que no creu que el 4-2-3-1 perjudiqui la manera de defensar. “Tampoc encaixem gaires gols. El gol no el podem rebre en el minut 47. Són coses individuals. Hi ha moltes coses que poden influir a l’hora de rebre gols. Però no veig l’equip gaire feble defensivament”, creu Koeman.

LES FRASES

Em sento preparat per donar el millor de mi mateix. Fa més de dos anys que soc aquí i conec millor el club
Clément Lenglet
Estem mirant centrals. El moment de fitxar és gener. Ara tocar donar oportunitats als joves
Ronald Koeman
Dependrà de si el tractament [per a Piqué] és quirúrgic o no, però serà difícil baixar dels sis mesos de baixa
Ramon Cugat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)