Golejada i classificació

Barça. Contundent victòria dels de Ronald Koeman (0-4) a Kíev amb dos gols de Braithwaite, un de Dest i un altre de Griezmann. El Barça ja està en vuitens

Contundent victòria de bona part de la segona unitat del Barça a Kíev i classificació matemàtica per als vuitens de final. Triomf aconseguit en una bona segona part amb protagonisme especial de Martin Braithwaite, autor de dos gols.

Ronald Koeman té clar que el calendari del Barça a la lliga és assequible. Que pot i necessita agafar una bona ratxa de victòries per enganxar-se a la lluita pel títol. Així, amb la lliga com a prioritat en el que resta d’any i amb la Champions molt ben encaminada després de tres victòries en els tres primers partits, ha plantejat el partit de Kíev. Amb titulars com Ansu Fati, Piqué i Sergi Roberto lesionats per molt temps, amb Busquets recuperant-se, amb Messi i De Jong descansant a Barcelona i amb altres homes importants descansant a la banqueta. Com Alba, Griezmann i Dembélé. Un onze amb molts suplents habituals ha disposat contra el Dinamo, amb el debutant Mingueza com a central i amb jugadors que havien participat molt poc com Junior, Braithwaite i Aleñà.

La primera part ha estat de control de la situació blaugrana, però sense ser capaços els de Koeman de crear cap tipus de perill. Ritme de circulació de pilota mol lenta, profunditat per les bandes de Dest i Junior però sense ser transcendents i només un parell de rematades a porteria. Una fora de Coutinho i una de Trincao a les mans del porter del Dinamo. La primera, en el minut 27. Poc bagatge per a un equip que ha tingut problemes per crear espais en la poblada defensa local.

Ha començat la segona part amb més ritme el Barça, amb els tres futbolistes que juguen a la mitja punta molt més actius, i en dotze minuts ha sentenciat el partit amb dos gols. Primer, Dest s’ha estrenat com a golejador blaugrana culminant amb un xut creuat una acció que ell mateix havia començat i que havia creat Pedri. Després, Braithwaite ha marcat el seu primer gol de la temporada rematant una pilota pentinada per Mingueza a la sortida d’un córner.

Amb el partit resolt, Koeman ha donat descans a més titulars, com Coutinho, Lenglet i Pjanic i ha donat minuts a Riqui Puig. I aviat ha arribat el tercer, de penal. Bona centrada de Jordi Alba i penal clar sobre Braithwaite que ell mateix ha transformat. El partit estava tan clar que inclús Koeman ha fet debutar a Matheus Fernandes, el brasiler que ni ha estat presentat i que ahir va formar part d’una convocatòria per primera vegada. Ha provat un xut el brasiler, desviat. I abans d’acabar el partit, un tercer debut, el de Konrad de la Fuente, i un quart gol, de Griezmann, que donarà confiança al francès. Victòria, classificació i diumenge, la lliga.