Barça

Solucions centrals

Gerard Piqué consulta al doctor Ramon Cugat i decideix seguir un tractament conservador i no operar-se

El defensa del planter convenç Koeman amb la seva actuació a Kíev i pot repetir titularitat diumenge

La posició de central, per desgràcia, està d’actualitat en el Barça des que va començar la temporada. Perquè no es va poder traspassar a Umtiti, perquè no es va poder fitxar a Eric García, per les expulsions de Lenglet i Piqué, per la lesió de Ronald Araújo de la que podria estar recuperat la setmana vinent i per la més greu que es va fer Gerard Piqué dissabte passat en el Wanda Metropolitano.

El central català va ser visitat ahir pel doctor Ramon Cugat en la pròpia Ciutat Esportiva Joan Gamper i, després d’una reflexió sobre el tractament a seguir, ha decidit optar per la via conservadora, que l’hauria de permetre tornar a jugar en uns quatre mesos. Piqué pateix un trencament del lligament lateral intern i un altre del encreuat anterior del genoll dret. El trencament, segons les últimes proves que va passar el central, ha estat net i això fa que un tractament conservador, sense passar per la sala d’operacions, pugui tenir moltes opcions d’èxit. Piqué ha escoltat l’opinió dels metges del club, la de Cugat i també la d’altres especialistes i ell ha decidit. “Jo recomano, aconsello, dono pros i contres però sempre és el pacient qui decideix”, deia Cugat dilluns parlant del tractament a seguir per Piqué. L’edat del futbolista, 33 anys, i que jugadors com Rodrigo s’hagin recuperat bé sense ser operats, haurien fet que el català s’hagi decantat per un tractament conservador i pugui tornar a jugar durant el mes d’abril, mentre si era operat s’hagués perdut tota la temporada, doncs el temps de baixa era d’uns sis mesos.

El Barça estarà segur uns quatre mesos sense un dels centrals titulars i Koeman haurà de confiar en el planter. Ja ho va fer dimarts a Kíev, fent debutar a Oscar Mingueza. L’actuació del de Santa Perpetua de Mogoda va ser tan notable, amb assistència de cap inclosa a Braithwaite en el segon gol, que Koeman va ser clar després del partit. “Ha demostrat que podem comptar amb ell i té moltes opcions de tornar a jugar diumenge”, va dir el tècnic holandès. Contra l’Osasuna, Lenglet continuarà sent l’únic central sa del primer equip i sembla que Koeman optarà perquè Mingueza jugui al seu costat i De Jong continuï en el doble pivot.

Des del benjamí

Mingueza, un dels capitans del filial de García Pimienta, va néixer a Santa Perpetua de Mogoda fa 21 anys. Va ingressar en el Barça fa tretze anys, quan era benjamí B i està en el selecte grup, amb Samper, Aleñá Oriol Busquets i Riverola, que han arribat a debutar en el primer equip passant per totes les categories del club. Amb el juvenil, l’any 2018, va guanyar la UEFA Youth League i la seva germana Ariadna, de 17 anys, també juga en el Barça, sent una de les capitanes del filial del femení.

Els seus números en la seva estrena, assistència a banda, van ser molt bons. Va fer 86 passades bones, va refusar sis pilotes en defensa, va recuperar deu pilotes, el que més de l’equip, va bloquejar un xut, va guanyar cinc duels aeris i només en va perdre un i va fer tres faltes. Una més que bona actuació que li pot donar continuïtat en el primer equip en els propers partits a un jugador que, com ahir explicava el seu pare, “es va deixar barba quan va començar en el filial per donar més sensació de dur”. Koeman va destacar d’ell que, portant tants anys en el club, coneix molt bé tots els conceptes del joc. Si la confiança en Mingueza de l’holandès dura molt, s’haurà de posar en alerta la direcció esportiva. Perquè Mingueza acaba contracte el 30 de juny.

PIQUÉ

Amb el tractament conservador podria tornar en quatre mesos

PIQUÉ

A Kíev, va ser qui més pilotes va recuperar (10) i Koeman li donarà continuïtat

MINGUEZA

En el Barça des de fa tretze temporades, acaba contracte el 30 de juny
Té a favor que el trencament és net i l’experiència d’altres jugadors, com Rodrigo

Trobada de Koeman i els candidats

Carles Tusquets, president de la comissió gestora, té la intenció, segons va explicar ahir Catalunya Ràdio, de reunir Ronald Koeman amb els candidats que passin el tall de les signatures. A la reunió, també hi assistiria Ramon Planes, secretari tècnic del club. L’objectiu serà explicar als candidats la situació econòmica del club, conèixer les seves propostes en l’aspecte esportiu i explicar si hi ha previst algun moviment en el mercat d’hivern.

De moment els precandidats confirmats són set. Aquest matí hi haurà un vuitè, l’exdirectiu Emili Rousaud. I dilluns, un novè, l’expresident Joan Laporta.

Cinc blaugrana i un gol de Súarez, nominats en els premis The Best

La FIFA va decidir mantenir els premis The Best aquest any i ahir va donar la llista de nominats. Leo Messi, guanyador l’any passat, aspira a repetir com a millor futbolista de l’any. La resta de nominats són Thiago, Cristiano Ronaldo, De Bruyne, Lewandowski, Mané, Mbappé, Neymar, Ramos, Salah i Van Dijk.

No és Messi l’únic blaugrana nominat. Dues jugadores de l’equip femení, Graham Hansen i Jennifer Hermoso, estan entre les nominades a millor futbolista de l’any. La resta de nominades són Cascarino, Lucy Bronze, Pernille Harder, Sam Kerr, Marozsan, Renard, Miedema, Kumagai i So-Yun Ji.

També està nominat Ter Stegen com a millor porter al costat de Keylor Navas, Oblak, Courtois, Neuer i Alisson. I el cinquè blaugrana nominat és Lluís Cortés, com a millor entrenador d’un equip femení. Els rivals són Rita Guarino, Emma Hayes, Sarina Wiegman, Stephan Lerch, Hege Riise i Jean-Luc Vasseur. Els nominats a millor entrenador en categoria masculina són Marcelo Bielsa, Hans Flick, Julen Lopetegui, Zinedine Zidane i Jürgen Klopp.

A més, el gol d’esperó que Luis Suárez va marcar contra el Mallorca quan encara vestia la samarreta del Barça és un dels deu gols nominats al premi Puskas, que distingeix el millor gol de l’any.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)