Barça

Rousaud vol Neymar

Eleccions. L’exdirectiu diu que ja està treballant pel retorn del brasiler i que, si guanya, proposarà als socis que l’estadi es digui Camp Nou Leo Messi

Les eleccions del Barça ja tenen un nou precandidat, Emili Rousaud. Qui havia de ser el delfí de Josep Maria Bartomeu, però que va dimitir després del Barçagate, liderarà un grup, sense cap excompany de junta, amb el lema Els millors, al Barça! Així ho va anunciar ahir a la Pedrera. D’aquí a quinze dies obrirà seu electoral a la travessera de les Corts, prop del carrer Joan Gamper.

Rousaud va explicar que es presenta “per il·lusió, compromís i experiència”, i amb l’antic cercle virtuós de Joan Laporta molt present. “Treballaré per ajuntar el millor de Laporta i Rosell; tots dos formen part d’una època daurada del Barça. Hem de refer l’equip, per després refer l’economia i refer el club. En dos anys, hem de tornar a guanyar la lliga, a estar entre els tres millors de la Champions, a ser campions. Per refer el club, és prioritari refer l’equip. És el cercle virtuós.”

Prioritària en el programa de Rousaud és l’àrea esportiva. L’exdirectiu diu que ja tenen un director esportiu. “És el millor del món, no podem dir el seu nom perquè està en un club, però estem arribant a un acord perquè s’incorpori al Barça.” També han parlat amb un entrenador: “Respecte total per Koeman. Havíem treballat per substituir l’anterior entrenador. La junta va contractar Koeman. És un entrenador valent, amb ADN Barça i aquella idea quedarà condicionada a com evolucioni Koeman, que està fent una feina bona amb una plantilla limitada. La persona amb qui vam contactar està treballant en un dels grans d’Europa.” Director esportiu, entrenador i jugadors. Rousaud té la idea de fer un equip amb planter, talent jove i un parell de cracs: “El camí són Ansu i Pedri i un parell de jugadors franquícies, especials.” I ja va dir un nom: Neymar. “Se li ha plantejat al seu entorn el retorn i se li ha dit de tornar quan acabi el contracte amb el PSG; seria després de treure les seves demandes contra el Barça. És una de les peces importants de l’última Champions. Fa dos estius ja tenia intenció de tornar.” Rousaud també va dir que tenia converses amb un altre crac, però va explicar que sempre vindrien lliures, a causa de la situació econòmica del club.

L’exdirectiu, a banda de dir que vol comptar amb Xavi, Puyol i Iniesta en el seu Barça, també va dir que, si guanya, proposarà que l’estadi passi a dir-se Camp Nou Leo Messi i que ho decidirien els socis en un referèndum. Pel que fa a la continuïtat de l’argentí, diu que parlaria amb ell: “El futur de Messi està a les seves mans perquè acaba contracte. S’haurà de parlar amb ell i intentar arribar a un acord, sense obviar la situació econòmic en què ens trobem.” Una situació que Rousaud no veu irreversible. “La situació de liquiditat és molt complexa, s’han evaporat molts ingressos generadors de cash i tenim molts compromisos de pagament. Hem treballat amb un pla de viabilitat. Tenim un equip d’alta direcció del club, amb un CEO que està en actiu en un altre gran club europeu. La situació la superarem segur. Som el club amb més ingressos del món i el que més capacitat té per regenerar-los; en poc temps tornarem a liderar tots els rànquings de clubs europeus.”

Rousaud va dir també que ha parlat amb molts precandidats i està obert a pactes, inclús sense ser ell el cap de llista. I va fer un breu repàs del seu pas per la junta directiva de Bartomeu. “Hem de deixar el passat i valorar el llegat de Bartomeu d’aquí a un temps. Jo crec que hi ha un abans i un després des de la marxa de Neymar. Des d’aquell moment hi ha una deriva que ens porta a situacions molt compromeses. S’haurien d’haver pres decisions després de Liverpool que no es van prendre. No renego d’aquella etapa, però no vaig estar d’acord amb algunes coses. Vaig votar en contra de la condemna penal del club. També vaig dir que la rebaixa de sou plantejada als jugadors era insuficient. El que va passar amb les xarxes socials ja no ho podia tolerar i vaig marxar”, va explicar el vuitè precandidat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)