Barça

Torna el pla A

Després de segellar l’accés als vuitens de la Champions amb la canalla i els menys habituals, Koeman recupera l’essència contra l’Osasuna; Messi, Sergio i De Jong reapareixen a escena

Torna Messi, tornen tres vaques sagrades. El capità, Sergio Busquets i Frenkie de Jong són les tres grans novetats en la convocatòria de Ronald Koeman per al partit d’aquest migdia al Camp Nou contra l’Osasuna de Jagoba Arrasate (14 h, Movistar LaLiga). Dues d’elles se sabien i la tercera quedava en espera de l’alta mèdica via comunicat oficial. Busquets, plenament recuperat de l’esquinç al genoll que es va fer contra Suïssa, reapareix a la llista juntament amb els dos homes a qui Koeman va estalviar el desplaçament i el fred de Kíev.

Cinc dies després de la reivindicació futbolística a Ucraïna a càrrec de la canalla i els menys habituals, amb el 0-4 contra el Dinamo de Mircea Lucescu, el Barça afronta de nou la dura realitat de la lliga. De l’immaculat 12 de 12 en la Champions, al sagnant 11 de 24 en la lliga. La matemàtica no enganya.

El Barça rep avui un Osasuna que no guanya des del 24 d’octubre contra l’Athletic. Aquell dia el Barça va perdre el clàssic i des de llavors només ha estat capaç de guanyar contra el Betis. Koeman i Arrasate necessiten amb urgència una victòria que permeti afrontar el feixuc mes de desembre amb més optimisme. En la Champions els blaugrana venen de segellar el seu accés a vuitens i això donarà marge a Ronald per introduir més rotacions contra el Ferencváros i la Juve. L’holandès sap que cal centrar esforços en la lliga, on l’equip viu massa lluny dels llocs capdavanters. El Barça esta obligat a redreçar la seva situació i tots els ulls estaran posats avui en la figura d’un Leo Messi que arriba descansat a la cita i a només tres gols dels 643 que Pelé va marcar amb el Santos. Marcar un hat-trick i igualar Pelé podria ser el seu particular homenatge a Diego Armando Maradona. De mite a mite.

Sergiño Dest, amb molèsties, és ara mateix la principal preocupació de Koeman en el carril dret. El tècnic no correrà riscos, però la baixa de Sergi Roberto no deixa gaire marge de maniobra. O Dest o provar l’experiment de Junior Firpo canviat de banda. Óscar Mingueza, després del seu notable partit a Kíev, tindrà possiblement continuïtat a l’eix amb Lenglet, tot i el retorn de De Jong a l’equip.

Jagoba Arrasate recupera el central Aridane després d’un mes lesionat, però la falta de ritme de competició podria deixar-lo a la banqueta. El capità, David García, també central, no ha viatjat a Barcelona. L’Osasuna arriba al Camp Nou amb l’objectiu de repetir la sorprenent victòria de la temporada passada (1-2). Aquell dia van marcar José Arnaiz i Roberto Torres, en un partit calamitós del Barça de Quique Setién. La del mes de juliol passat va ser l’única victòria de l’Osasuna al Camp Nou en l’última dècada. L’anterior havia estat l’any 2009, per 0-1, amb un gol del rifle Walter Pandiani.

GRAN CONTRAST

El Barça, amb un 12 de 12 a Europa, obligat a redreçar el pobre 11 de 24 en la lliga

MESSI

El capità ha fet 22 gols en 18 partits contra l’Osasuna i està a tres dels 643 de Pelé

PRECEDENT

Al juliol l’Osasuna d’Arrasate ja va guanyar al Camp Nou contra un trist Barça (1-2)

Mateu Lahoz s’estrena amb el Barça en aquesta lliga

Agrada o altera. Amb Mateu Lahoz no hi ha terme mitjà. El col·legiat valencià arbitrarà per primera vegada el Barça aquesta temporada 2020/21. Estarà acompanyat per l’asturià Pablo González Fuertes al VAR. Mateu ha dirigit el Barça en 39 ocasions, amb un balanç de 27 victòries, 8 empats i 4 derrotes. No arbitra els blaugrana des de la visita a Zorrilla de la temporada passada, amb gol d’Arturo Vidal (0-1).

Arrasate: “És millor el Barça de Koeman que el de Setién”

Jagoba Arrasate va pispar 5 punts al Barça la temporada passada. Empat 2-2 a Pamplona i triomf 1-2 al Camp Nou. El tècnic, però, veu millor l’actual Barça, tot i els mals resultats en la lliga: “El Barça de Koeman és millor. Els resultats no són un bon reflex. Crec que aquest Barça ha millorat en tot. Els veig més intensos, més ràpids... Visualitzo un partit més difícil que el de l’any passat. És un equip temible en el seu camp.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)