Barça

Laporta: “Tornar a presidir el Barça és el repte més gran de la meva vida”

Eleccions. L’expresident entra en escena amb un missatge conciliador

La candidatura de Joan Laporta s’ha posat aquest matí a la graella de sortida de les eleccions a la presidència del FC Barcelona. En un acte que ha tingut lloc a l’Hospital de Sant Pau, l’expresident ha proclamat que tornar a presidir el club blaugrana és el repte més gran de la seva vida. Sota el lema “Estimem el Barça”, la seva campanya s’estructura en tres eixos: el club, la Masia i l’afició. Amb un tarannà és més reposat i conciliador que en altres ocasions, Laporta ha mantingut l’eloqüència de sempre i, entre altres missatges, ha deixat clar que en el Barça que proposa hi cap tothom.

Així ha parlat en una llarga compareixença en la qual ha respost les preguntes de la premsa:

Perquè es presenta: “Em presento perquè estimo el Barça. A l’afició, a la seva gent, a la Masia, al club. Vull tornar a servir el Barça perquè tinc la preparació i l’experiència necessària per fer els canvis que el club necessita. Em presento perquè tinc un pla per tornar a la primera línia del futbol mundial. El pla és treballar i treballar. No podem portar-nos més per les inèrcies. El barça es un sentiment i treballarem per tornar l’alegria a tots els culers”

Tothom hi cap: “El barcelonisme ens agermana. És el moment d’anar tots junts per empènyer l’equip cap a l’exit. Ho hem de fer sense mirar enrere, sense retrets. El Barça és un club universal, que no renuncia a ser un club català de futbol. Podem promoure els drets i llibertats de Catalunya i, alhora, integrar les formes de pensar d’arreu del món. A dins del Barça que proposo hi cap tothom i treballaré incansablement perquè siguem un motor d’optimisme”

Cruyff: “He de recordar el Johan. Va fer una petita revolució cultural i esportiva, ens va ensenyar la grandesa del club i la tradició pel bon gust futbolístic. Com a jugador, i a la banqueta, ens va ensenyar a estimar-nos com a club i a ser valedors d’una idea de futbol generosa en l’espectacle i única al món. Ens va fer guanyadors”

La Masia: “Aplicarem una nova metodologia que la convertirà en un centre d’excel·lència esportiva i que assegurarà la viabilitat econòmica i esportiva de l’entitat. El primer objectiu, per als joves i les joves que es posin la samarreta del Barça, és que siguin bones persones”

La Champions: “Treballarem per recuperar la motivació dels jugadors del primer equip, per tornar a guanyar, i guanyar bé. Per tornar a guanyar la Champions, que ha de ser l’objectiu prioritari de cada temporada. Malauradament, les darreres temporades s’ha estroncat un període de guanyar Champions”

El club: “Com que estimem el Barça, estimem el club i treballarem per aconseguir exits en les seccions. Però tenim clar que des del club podem dur esperança a moltes persones. En aquests moments de pandèmia és important apropar el club a la nostra gent i retornar a la societat part del que ens dona. No és una proclama electoral, és una declaració de principis”

L’economia: “Hem treballat a fons la situació econòmica i financera de l’entitat. Revertirem la situació dramàtica que hi ha ara, amb esforç i treball. Aquí sí que ens haurem d’arremangar, agafar la maleta i sortir a vendre. Treballarem en noves propostes de generació d’ingressos. El pla és esforçar-nos i treballar, dedicar els nostres coneixements a això. Tenim un pla de xoc detallat. Estem convençuts que l’economia es redreçarà quan tornem a guanyar. I, quan això passi, haurem de prendre les decisions adequades. Hi ha moltes maneres d’arribar a l’éxit, però sols un camí: el treball”

El repte: “Vaig dedicar els millors anys de la meva vida al Barça. Tornar-ho a fer és el repte més gran de la meva vida. Si els socis em fan confiança, estic convençut que ho farem millor. Ho farem respectant els nostres valors, amb una actitud positiva, amb humilitat, vocació de servei, generositat i valentia”

Messi: “Ningú pot dubtar que Messi estima el Barça. No he parlat amb ell, no seria convenient parlar-hi sense tenir facultats per decidir. Espero tenir-les després de les eleccions. Ens respectem i ens estimem. ”

“A l’estiu volia marxar, estava molt decebut. Estic seguir que donarà una oportunitat al Barça. Sé que ens donarà marge. Deu tenir ofertes d’altres clubs. Si haguessim tingut eleccions abans, hauriem pogut parlar abans”

“Messi, amb una bona proposta, triaria el Barça. A mi em coneix i sap com tractem els entrenadors i la gent del club. Ell diu que tot el que li he dit sempre s’ha complert”

Fitxatges: “Seria una falta de respecte als jugadors del primer equip parlar de fitxtages. No s’ha de destorbar la plantilla. Més enllà dels plans que pugem tenir”

Unitat: “No és unitarisme. Els presidenciables tots són legitims i benvinguts. Jo en tinc moltes ganes i crec que parlar d’unitat és bo per a l’entitat. Quan es decideixi el president hem d’anar tots junts. Espero que tots estem a l’altura de les circumstàncies”

Koeman: “Mereix un respecte. És un gran del Barça i té un marge, el que permet el seu contracte. A més, hem d’estar predisposats a que ho faci bé”

Xavi: “L’aprecio molt. L’he tingut com a president i ha de ser d’aquests jugadors de referència per els i les joves de la Masia. En sap molt de futbol i ha enfocat la seva vida al futbol. Estic convençut que els seus desitjos es realitzaran al Barça. No he parlat amb ell. Ja veurem què depara el futur”

Estructura esportiva: “Tindré un entrenador que entreni, un secretari tècnic que proposi i el president i la junta manarem. No parlaré d’entrenadors. A la secretaria tècnica posaré gent de la meva confiança... Primer de tot veuré com està tot”

Pacte amb Font: “A aquestes altures, amb les candidatures presentades, els pactes són molt difícils de fer. Tenim el nostre projecte, el tenim molt clar i amb les persones definides. En principi, no veig factible aliançes amb cap altre candidat”

Mbappé o Halland: “Abans de fitxar, vull veure què tenim a casa”

Gestió de la precarietat, l’Espai Barça: “Ho farem amb optimisme i des de l’esforç. Sabent com està el club, ingressarem menys del pressupostat, amb les mateixes despeses. Però podem generar nous ingressos, en el món digital, de manera formal... S’ha de mirar com reduir les despeses”

Les últimes eleccions: “En el 2015 no volia presentar-me i ho vaig fer a l’últim moment, perquè em van animar amics. Llavors, en el pitjor escenari possible, vam treure més de 15.000 vots. Això em va animar a dir que seria candidat a les següents eleccions. I aqui estic”

Tebas: “No entraré en polèmiques, però si em burxen molt, hi acabaré entrant. No renuncio al que penso. Al Barça podem defensar els drets i les llibertats de Catalunya i integrar a tots els barcelonistes que tenen diferents maneres de pensar. En el Barça hi cap tothom”

Paper de la dona: “La tindrem molt present, tant a la directiva com als òrgans executius el club”

Possible acció de responsabilitat contra la junta de Bartomeu: “No vull mirar enrere ni fer retrets. Però haig de veure com està el club. El primer que faria és parlar amb els responsables, abans d’engegar un procés que suposi la judicialització del club. Jo ho he patit i per això no vull que ho pateixi ningu. Governar des de la rancúnia no porta enlloc”

Guardiola: “És un amic. Si és feliç amb la decisió de seguir al City, enhorabona. Ens agradaria que tornés al Barça algun dia. Tant de bo, si guanyo, algun dia torni” “Tenia clar que no era una opció, ni ell ni el Txiki. Però són aquelles persones que em donaran un consell, de cor i per amistat. Parlem sovint i és molt enriquidor”

Selecció espanyola al Camp Nou: “Màxim respecte. Luis Rubiales és prou intel·ligent per saber on ha de jugar la selecció espanyola, que és on rep més suport. Generalment sempre han jugat a Sevilla, València, Madrid... El Camp Nou mai ha estat el lloc més adient per fer-ho”

Sandro: “Haig de veure si es posiciona. Quan ens hem vist, hem preferit recordar els bons temps, els del 2003, obviant els dolents. Ha patit una situació que no desitjo a ningú”

Acord de la junta gestora amb els jugadors: “Espero que s’hagi de ratificar pel nou president. Entenc que encara que sigui una rebaixa salarial, que llancin la pilota endavant i que sigui el president entrant qui hagi de pagar la part que s’han estalviat i els bonus... No voldria que la gestora s’extralimités en les seves funcions”

2003: “Té moltes semblances amb la situació actual. Estàvem en una situació delicada. La diferència són les magnituds. L’experiència que tenim ens ajudarà.”

Rakuten: “Sóc partidari d’un patrocini que llenci un missatge al món. També entenc que costa tornar enrera un cop s’ha comercialitzat la samarreta. Hem de ser imaginatius i estar d’acord en els temps que corren. Hi ha causes que són molt motivadores”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)