Ple al quinze

El Barça, de nou amb un onze inicial amb algunes concessions, conquereix el Puskás Arena i es manté invicte en la Champions

Els blaugrana es jugaran la primera posició del grup G a casa, en l’última jornada, en el cara a cara Messi-Cristiano

FERENCVAROS 0 BARÇA 3

GOLS:0-1 (14’) Griezmann. 0-2 (20’) Braithwaite. 0-3 (28’) Dembélé, de penal.ÀRBITRE:A. Kulbakov (Bielorússia).Targetes grogues:a Siger, Busquets, Griezmann i Trincão.Targetes vermelles:cap.PÚBLIC:Sense espectadors al Puskás Arena. BARÇA: Neto Dest Mingueza Lenglet
Konrad (80’)
RESTA DE CONVOCATS: Iñaki Peña, Tenas, Matheus i Pedri.
FERENCVAROS: Dibusz Botka Blazic Frimpong Dvali Heister
Lovrencsics (64’) Siger
Laïdouni (64’) Somalia
Kharatin (71’) Isael Nguen
Mak (71’) Uzuni
Baturina (71’)
RESTA DE CONVOCATS: Ori, Boli, Szecsi, Csontos, Kovacevic.

Kíev i Budapest. El botí: sis punts, classificació per als vuitens de final garantida des de fa una setmana i el plaer de poder jugar-te d’aquí a sis dies el premi de la primera posició del grup G contra la Juve de Cristiano Ronaldo. Partidàs a la vista al Camp Nou. El balanç no hauria pogut ser més positiu. Leo Messi té les espatlles ben cobertes. El Barça, a Europa, es mou com un lladre de classe. Sigil·lós i letal. Fi. Amb el pla A, el pla B o el pla B 2.0. Amb els titulars o amb la segona unitat. És igual.

Koeman somriu. No ofereix dubtes aquest Barça quan es posa en mode Champions. I no hi ha major satisfacció per a l’ideòleg d’un assalt que comprovar com els seus sequaços interpreten i executen el pla a la perfecció. Perquè a Ronald, en efecte, el pla li ha sortit perfecte en els dos últims desplaçaments europeus. La bona situació pel que fa a la classificació convidava abans d’aquests dos partits a fer descansar Messi, però calia ser atrevit, fer-ho, i convèncer el capità. Koeman ha estalviat dos viatges incòmodes a l’argentí i l’equip ha complert amb dues golejades i una grandiosa imatge. A Ucraïna va guanyar per 0-4 amb la canalla i un equip farcit de futbolistes suplents. Ahir a Hongria el pla va tornar a funcionar. Golejada per 0-3 amb un equip de nou amb algunes concessions en l’onze inicial i la sensació evident que aquests dos partits, al marge de permetre oferir descans a homes com Messi, De Jong, Coutinho i Ter Stegen, també han servit per reactivar tot l’equip i sumar noms a la causa. Els partits contra el Dinamo i el Ferencváros han permès l’eclosió de Mingueza i Braithwaite. Koeman ha descobert un central i un 9. Ahir, tercer partit consecutiu amb el de Santa Perpètua de Mogoda a l’eix de la defensa i tercer partit del Barça amb la porteria a zero. Bé Mingueza i bé Braithwaite. El danès, quatre gols en tres partits consecutius.

Braithwaite va ser l’autor del 0-2. Excel·lent centrada de Dembélé des de l’esquerra de l’atac i rematada clàssica de davanter centre de l’internacional danès. Ousmane va ser un altre dels noms destacats del partit. Seu va ser el tercer gol de la nit, de penal, el primer que transforma amb la samarreta del Barça. Ho va fer amb la cama dreta, amb solvència. Frimpong havia comès penal sobre Braithwaite i el danès no va dubtar a concedir els honors a Dembélé. Contra el Dinamo l’equip va considerar que l’havia de xutar Braithwaite. Ahir, ell va considerar que l’havia de xutar Dembélé. De favor en favor. Oportunitats per créixer en autoestima des dels onze metres.

A Dembélé tampoc li hauria calgut el gol en realitat, perquè la seva primera meitat va ser exquisida. Com la de tot l’equip. Genial també Alba. Es van entendre a la perfecció tots dos en aquella banda. D’una connexió seva va néixer, per exemple, el primer gol de la nit. Golàs. Associació Dembélé-Alba, centrada precisa del lateral i rematada plena de talent d’Antoine Griezmann amb l’esperó, fent passar la pilota per sota les cames de Dibusz. Cinc gols en els últims set partits per al davanter francès.

Rebrov, en la prèvia, havia demanat als seus homes competir en el partit. No van poder. El Barça va passar per damunt del Ferencváros en la primera mitja hora de partit. Fantàstica l’actitud de l’equip en la pressió postpèrdua, precís en la circulació de pilota, amb un ritme alt, bé en atac buscant l’esquena dels centrals i trobant també el desequilibri per les bandes amb els tàndems Alba-Dembélé i Dest-Trincão. La possessió va ser absoluta del Barça. El Ferencváros ni la va olorar.

A Koeman la jugada li va sortir tan bé que fins i tot es va poder permetre el luxe d’aplicar petites llicències sobre el pla original. D’entrada van jugar Neto –no ho feia des del dia de la pífia contra l’Alavés–, Mingueza, Braithwaite i Trincão. I en els segons 45 minuts va poder donar descans a Busquets, Alba, Griezmann i Lenglet i va donar minuts a Aleñá, Riqui Puig, Junior i Konrad de la Fuente. Descans també per a Pedri, que acumulava molts minuts i mereixia també una petita treva.

Partit rodó del Barça i, dissabte, retorn al pla A en la visita al camp del Cadis. El Barça necessita transportar les bones sensacions de la Champions també a la lliga. A Europa, 15 de 15.

GRIEZMANN

El francès marca un golàs d’esperó i ha sumat ja cinc gols en els últims set partits

BRAITHWAITE

Un dels grans noms propis dels últims set dies: quatre gols en tres partits

DEMBÉLÉ-ALBA

Connexió letal. Van generar els dos primers gols i Ousmane va fer el tercer de penal

MINUT A MINUT

4’ Braithwaite remata fora, en el primer pal, una bona centrada de Dest des de la dreta.
14’ Golàs de Griezmann. Combinació deliciosa entre Alba i Dembélé, centrada del lateral i rematada del francès, amb l’esperó, a la xarxa.
18’ Trincao remata desviat, després d’una altra combinació entre Alba i Dembélé.
20’ Gol de Braithwaite. Dembélé posa la pilota a l’àrea petita i el danès la desviat per batre Dibusz.
28’ Penal sobre Braithwaite de Frimpong i Dembélé marca des dels onze metres.
33’ Frimpong molestat el xut de Braithwaite quan el danès estava tot sol davant el porter.
37’ Braithwaite pren la pilota a Frimpong a dins de l’àrea i obliga Dibusz a intervenir.
73’ Preciosa aturada de Neto per blocar un cop de cap de Baturina que entrava.
77’ Fort xut de Dembélé des de fora de l’àrea que atrapa el porter al costat del pal.
83’ Riqui i Dembélé es planten a l’àrea en una contra i la defensa acaba refusant per l’excessiva generositat del francès.
90+3’ Xut bombat de Dembélé sobre la sortida del porter que surt fregant el pal, després d’una gran passada de Riqui.