Barça

Allargar la ratxa

El Barça buscarà avui al Ramón de Carranza la seva quarta victòria en els últims dotze dies

Koeman no es refia d’un Cadis que fa un mes i mig va vèncer a Madrid

El Barça torna al mític Ramón de Carranza quinze anys després. L’últim precedent dels blaugrana a l’emblemàtic camp del Cadis va ser un 18 de desembre del 2005 (1-3). Aquell dia van marcar Giuly i Eto’o (2), i Mirosavijevic. Respecte a aquell Barça, només repetirà aquesta nit damunt la gespa Leo Messi. El capità torna a l’onze inicial després d’estalviar-se el viatge a Budapest, i ho farà amb un objectiu clar entre cella i cella: el gol. Després de marcar contra l’Osasuna, té el rècord de Pelé (643 gols amb el Santos) a només dues dianes.

Henrik Larsson també va jugar aquell partit del 2005 i curiosament Ronald Koeman va ser titular en l’última derrota del Barça a Cadis. Ens hem de traslladar a la temporada 1990/91, amb Cruyff a la banqueta. Aquell dia el dream team va perdre 4-0, amb gols de Pepe Mejías (2), Dertycia i Quevedo, però el Barça era proclamat igualment campió al dia següent per la derrota de l’Atlético contra la Real a Atocha (2-1). Era la primera lliga de Johan.

Koeman firmaria perdre de nou avui al Ramón de Carranza i que el seu Barça acabés aixecant el títol de lliga. Lògicament, però, el Barça ha viatjat a Cadis amb l’única voluntat de sumar la quarta victòria seguida, després de tres bones actuacions contra el Dinamo, l’Osasuna i el Ferencváros. Gran balanç: 11 gols a favor i 0 en contra.

El Cadis d’Álvaro Cervera és sisè classificat, amb 15 punts de 33 possibles. Magnífic inici de campionat d’un acabat d’ascendir en la categoria, capaç fins i tot de sorprendre tot un Real Madrid a l’estadi Alfredo Di Stéfano (0-1). L’heroi d’aquell dia, el Choco Lozano, és baixa per aquesta nit. L’ex del Barça B i el Girona es perdrà el partit, ja que ha tornat a donar positiu dijous de Covid-19. En el Barça, l’únic afectat per coronavirus és Roberto, de baixa per lesió fins al febrer.

Koeman recupera per a aquest partit Ronald Araujo, però molt possiblement l’acompanyant de Lenglet tornarà a ser Òscar Mingueza. Respecte al partit contra el Ferencváros, tornen a la llista Messi, Ter Stegen i Coutinho. L’únic que no té el lloc garantit és el brasiler. Messi i Griezmann són fixos i Pedri, Coutinho, Dembélé i Braithwaite es jugaran les altres dues places en atac. Ousmane i Martin mereixeren continuïtat pel seu gran moment de forma, però el fet que ni Coutinho ni Pedri juguessin a Budapest podria decantar la balança a favor d’ells dos. En el Cadis, Salvi Sánchez és baixa d’última hora i Negredo torna després de setmanes lesionat.

Koeman: “Neymar i Messi? Com a culer, vull tenir aquí els millors”

Les tres victòries en l’última setmana i mitja contra el Dinamo de Kíev, l’Osasuna i el Ferencváros han aportat tranquil·litat al vestidor. No passa el mateix a la sala de premsa. Què ho preguntin a Koeman. Si l’holandès esperava una compareixença tranquil·la després del triomf a Budapest, res de res. Les paraules de Neymar després de la victòria del PSG a Old Trafford i les declaracions de Carles Tusquets a RAC 1 han suposat una bona mescla per a la coctelera. A Ronald se li va preguntar per les declaracions de tots dos i pel futur de Messi. Va driblar les preguntes com va poder i, de passada, va enviar un toc d’atenció a Tusquets: “Sabem quina és la situació de Leo. Ell decidirà el seu futur. Els comentaris de fora no m’interessen. No podem controlar els missatges externs. Amb els missatges que surten des de dins del club és diferent”. “És una opinió personal seva [en referència a Tusquets, que va dir que hauria estat bo econòmicament vendre Messi l’estiu passat]. Respecto qualsevol opinió, però, com he dit abans, és Leo Messi qui decidirà el seu futur.” Interrogat de nou per la possibilitat de tornar a veure junts Neymar i Messi en el Barça, diplomàcia: “Com a entrenador i com a culer, sempre vols tenir els millors jugadors aquí.”

Koeman també va parlar d’altres noms propis, com els d’Araujo, Umtiti i Èric Garcia: “Araujo ha estat un temps fora. Si ha entrat en la llista vol dir que està en condicions de jugar. Decidiré quan és el millor moment.” “Umtiti l’altre dia va jugar 60 minuts amb el filial en un partidet d’entrenament. No ha tingut molèsties. El seu retorn està pròxim.” “El fitxatge d’Èric Garcia? Ara recuperem Araujo, Umtiti també està punt de tornar... Hem d’esperar per prendre decisions d’aquest tipus. També hem d’esperar a veure qui és el nou president.” Respecte a Braithwaite i Dembélé, dia d’elogis: “Ousmane ha millorat físicament. Estem molt contents amb el seu rendiment últimament.” “Martin té profunditat, ajuda a generar espais i els homes de segona línia ho aprofiten; està tenint efectivitat... Cal aprofitar-ho.”

Álvaro Cervera: “Messi? No hi haurà marcatge individual”

Álvaro Cervera ja ha estat capaç de guanyar la partida a Zidane aquesta temporada. Avui, un altre examen contra Koeman i Leo Messi: “No farem marcatge individual a Messi. Que no brilli dependrà de la nostra actitud sobre el camp”, explicava ahir. “Sense Messi, el Barça juga amb una marxa més. Però quan juga, Messi decideix, i no li cal marcar per ser el millor. Per tant, què és millor?, que jugui o no? Jo no sé què respondre.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)