Barça

El debat sobre l’ajornament

Eleccions. Laporta no vol endarrerir els comicis i sol·licita una reunió amb Carles Tusquets per garantir que seran el dia 24, Font i Freixa pensen en la participació i Rousaud demana celebrar-los més endavant

Superat el tràmit del tall de les signatures, el focus electoral a can Barça se centra ara a esclarir si serà possible celebrar les eleccions el 24 de gener, el dia que estan convocades oficialment. Es podria saber divendres després de la reunió entre el club i membres del Departament de Salut i del Procicat, que veuen complicat que se celebrin en les properes setmanes si es manté el confinament municipal existent actualment. Hi ha disparitat d’opinions sobre el que cal fer entre els candidats que han passat el tall de les firmes.

El que més contundent es mostra en la negativa a l’ajornament és Joan Laporta. De fet, ha demanat una reunió urgent amb Carles Tusquets perquè vol que garanteixi que se celebraran el dia 24. Considera que ajornar-les podria tenir unes conseqüències “irreversibles” per al club, que ja no es pot permetre que passi més temps sense el lideratge d’un president i una junta directiva. “El Barça no pot esperar més. Estem perdent oportunitats d’or en el mercat d’hivern. Sense els comptes 19/20 aprovats i sense pressupost. Aquest desgovern en què estem instal·lats des del novembre no es pot permetre durant més temps.”

Reclama “desterrar” la idea de l’ajornament i prefereix no entrar a valorar si hi ha interessos ocults perquè no se celebrin en la data fixada. Refusa per complet que es puguin comparar les eleccions del Barça amb les del Parlament de Catalunya. “No tenim cap més interès que se celebrin les eleccions. Jo no vull pensar més enllà. Si hi ha altres interessos, caldrà preguntar-ho a altres persones. Un país que pot anar a treballar és un país que ha de poder anar a votar. Les eleccions són la festa de la democràcia. Cal promoure aquest dret”, va dir. A més, va recordar que ja hi ha un protocol establert per garantir la seguretat sanitària, amb més punts de votació i amb més temps. Tampoc vol sentir a parlar d’un possible govern de Tusquets amb el consens dels altres precandidats perquè vol les eleccions i “aquestes solucions intermèdies podrien portar a impugnacions”, més enllà que la gestora s’estaria saltant els estatuts i no pot.

Víctor Font també considera que és urgent que hi hagi un nou president perquè la situació del club així ho requereix, però no està tan convençut que es puguin celebrar el dia 24, perquè, si una cosa té molt clara, és que cal que la participació sigui prou representativa. “O es busca una fórmula alternativa per votar o no es podrà. Que només poguessin votar 15.000 socis comportaria problemes de legitimitat”, insistia. Font considera que s’haurien pogut implantar mesures excepcionals com ara el vot electrònic o el vot per correu.

Toni Freixa està més en la línia de Font. “Reforcem que la millor manera de garantir la independència del club és que els socis i sòcies facin sentir la seva veu durant les eleccions exercint el seu dret a vot, i demanem que es faci amb les millors garanties de seguretat sanitària possibles i fomentant la màxima participació.”

Emili Rousaud, com Laporta, també és contundent, però en el sentit contrari. Va demanar formalment un ajornament de les eleccions per motius sanitaris. “Demanem a la junta gestora i a la Generalitat que ajornin les eleccions del Barça. Vivim en un moment excepcional en què la salut dels nostres socis i sòcies és el més important.” Ho va fer acompanyat del doctor Miquel Llobet, que forma part del seu equip directiu i que hi va afegir: “Ens hem posat en contacte amb diversos metges de prestigi i experts que recomanen que no se celebrin les eleccions del Barça el dia 24 de gener.” Llobet també va llançar un dard a Laporta. “No és el mateix anar a treballar que anar a votar. Negar la realitat és el mètode de Trump. Així és com ha actuat davant la pandèmia i així li ha anat en les eleccions.”

Polèmica per la validació de les signatures

El procés de validació de signatures podria estar sota sospita perquè Víctor Font ha denunciat que alguns dels seus interventors li havien dit que es volien validar butlletes sense número de soci. Des de la precandidatura de Toni Freixa donen suport a qualsevol mesura que la junta electoral cregui oportuna per tal de garantir la transparència del procés de validació. Recorden que van entregar un escrit en què exigien els màxims recursos per garantir, fins i tot una per una si fos necessari, l’autenticitat de les butlletes. Rousaud no té cap queixa del procés i va explicar que 50 butlletes que no tenien número de soci havien quedat fora.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)