Barça

Confirmar el moment

El Barça espera aprofitar la recuperació en el joc i en els resultats dels últims partits per derrotar la Real Sociedad a Còrdova i classificar-se per a la final de diumenge

Ronald Koeman podria guanyar aquesta setmana el seu primer títol com a entrenador del Barça. La supercopa és un títol menor, però sempre va bé sumar en temporades de transició. I més quan vens d’un curs en blanc en què els blaugrana no van ser capaços ni de guanyar aquest mateix torneig. A més, la derrota contra l’Atlético de Madrid en les semifinals va costar el càrrec a Ernesto Valverde. Des d’aquell partit, disputat a l’Aràbia Saudita, han canviat molt les coses. De Valverde es va passar a Setién, i ara Koeman és l’entrenador d’un Barça que va perdre la lliga i va tocar fons a Lisboa amb la derrota contra el Bayern de Munic (2-8). Josep Maria Bartomeu va dimitir després d’una moció de censura i el club està en ple procés electoral i en espera d’un nou president. Jugadors importants, com Luis Suárez i Rakitic, ja no hi són, però n’han aparegut d’altres amb un futur brillant, com Ansu Fati, ara lesionat, i Pedri. A la situació esportiva, s’hi ha afegit una delicada situació econòmica, agreujada per la pandèmia de la Covid-19, que també ha fet que aquesta supercopa hagi hagut de canviar de seu. Dins de l’acord establert per la federació espanyola amb l’Aràbia Saudita, aquesta edició s’havia de jugar a Riad, però la crisi sanitària l’ha traslladat a terres andaluses.

La primera semifinal la juguen avui el Barça i la Real Sociedad, que ha perdut gas en les últimes jornades després d’un inici brillant de campionat. Koeman té fam de títols. Sap que un triomf en la supercopa és la millor manera que el seu nou projecte guanyi en tranquil·litat per anar-se consolidant amb el pas dels partits. Per això no es reservarà res del que té. Ha de fer avui un primer pas i rematar la feina diumenge en la final a Sevilla contra el Real Madrid o l’Athletic. El rendiment de l’equip ha millorat des que va començar el 2021, amb tres victòries consecutives lluny del Camp Nou i bon joc en els dos últims partits, a Bilbao i a Granada. Aquesta millora ha arribat després d’un canvi de sistema de l’holandès, que ha oblidat el seu 4-2-3-1 i ha tornat al 4-3-3 tan característic del Barça. Amb el canvi, ha millorat Busquets, De Jong i, sobretot, Messi. L’argentí se sent molt més còmode. Ha fet dos doblets en els dos últims partits, ja és el màxim golejador de la lliga i torna a somriure. Enrere queda el cas del burofax. Part del somriure l’hi ha provocat Pedri, un marrec de 18 anys que s’ha erigit en el seu millor soci i que converteix en or tot el que toca sobre el terreny de joc. El canvi de Koeman, que podrà disposar avui d’Araujo, fins i tot ha provocat que Dembélé i Griezmann semblin uns altres.

Els blaugrana saben, però, que el partit d’avui serà exigent. Per la proposta de joc de la Real. Ja la van patir en el partit que els dos equips van jugar fa un mes al Camp Nou. Va guanyar el Barça (2-1), però, després d’una gran primera part, va haver de suar sang per conservar l’avantatge en la segona. Els bascos sempre proposen un partit amb molta pressió i duels pràcticament individuals per tot el camp. El Barça necessitarà el seu millor estat físic, molta solidaritat i atreviment dels futbolistes. Els d’Imanol Alguacil, però, arriben en crisi de resultats, després d’haver guanyat només set punts dels últims 27 que han disputat. A un calendari molt carregat amb l’Europa League, s’hi han afegit lesions importants entre els bascos. Han estat significatives les de dos dels seus referents ofensius: Silva i Oyarzabal. El canari no jugarà avui i el basc fa partits que està recuperat. Tot i les baixes, arriben a Còrdova amb ganes de lluitar pel títol. No han guanyat res des de l’any 1987, quan van aixecar la copa contra l’Atlético de Madrid.

Koeman: “Volem mantenir la imatge dels últims partits i demostrar que anem pel camí correcte”

Ronald Koeman ho té clar: vol guanyar la supercopa. Ho va remarcar molt ahir quan se li va preguntar a Còrdova si tenia possibilitats de jugar Neto. “Si tots estan bé, no canviarem gaire. Sortirem amb els millors”, deia el tècnic holandès, que confirmava que Messi no té cap problema físic i que espera poder disposar avui d’Araujo després de les molèsties que van impedir al central jugar a Granada.

Koeman no sap si guanyar la supercopa serà un punt d’inflexió per al Barça, però té clar quin ha de ser l’objectiu del seu equip. “Volem mantenir la imatge dels últims partits; estem creixent i aquesta és una oportunitat de demostrar que anem pel bon camí”, deia l’entrenador, que explicava quins són els motius de la millora experimentada pel seu equip en els últims partits: “Ofensivament estem millor perquè la gent del mig del camp arriba més. També estem millor defensivament, però tenim marge de millora.” “Estem més concentrats amb pilota i sense pilota. Tenim més confiança”, explicava quan se li va preguntar si ha estat clau el canvi de sistema.

L’holandès admet que el seu equip arriba en un bon moment, però no creu que sigui el favorit per al títol. “La Real té les idees molt clares. Pressiona molt i ens va portar molts problemes en la segona part. No hi ha un favorit clar. Som quatre grans equips. La Real és un dels millors equips del campionat futbolísticament parlant.” I també va dir la seva sobre la possibilitat d’ajornar les eleccions a la presidència: “És important tenir president, però estem en un moment complicat per la Covid, i la salut és el més important.”

Alguacil: “Jo sempre veig favorita la Real”

El tècnic de la Real Sociedad va mostrar ahir confiança en el seu equip abans de la semifinal. “Entenc que alguns vegin favorits el Barça o el Madrid. Jo, quan juga la Real, sempre veig favorita la Real. Si no ho veiés així, seria impossible guanyar. M’he acomiadat de la meva família per deu dies, perquè, si juguem la final a Sevilla, després ens quedem aquí per jugar el partit de copa contra el Còrdova”, va dir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)