Barça

Laporta apuja el to: “Seria un frau a la democràcia un ajornament electoral”

Eleccions. Insisteix en que no hi ha raons objectius perquè les eleccions no se celebrin el dia que presenta el seu programa per redreçar la situació econòmica del club

Joan Laporta manté que les eleccions s’han de celebrar el dia 24, tal i com està previst i com estan convocades per la junta gestora. I com que detecta algunes corrents que aposten per un ajornament, avui al migdia ha apujat el to. “Seria un frau a la democràcia un ajornament electoral.”, ha dit. En principi s’hauria de decidir divendres en la reunió que mantindran persones del club amb responsables del departament de Salut i del Procicat. Laporta va insistir en que la Generalitat no hauria d’intervenir en el procés electoral d’una entitat privada tot i que esta disposat a col·laborar en tot el que calgui perquè es pugui votar en les màximes garanties sanitàries.

Unes garanties que l’ex president entén que ja es compleixen amb el protocol establert per la junta gestora, amb 10 punts de votació i trams horaris per anar a votar. Pel que fa a la mobilitat si es manté el confinament domiciliari, creu que amb el certificar de responsabilitat i el carnet del Barça per justificar el desplaçament n’hi hauria prou.

Laporta ha fet aquestes declaracions el dia que ha presentat el seu programa econòmic. Ha assegurat que les previsions d’ingressos que va fer el club per la temporada vinent no es compliran i que aquests es quedaran en uns 650 milions, que cal fer un pla de xoc per reduir la despesa i estructurar el deute. Jaume Giró, ex director de la Fundació de La Caixa, ha estat qui ha liderat el programa econòmic i entre altres mesures, proposa l’emissió de bons per no haver de patir el 2023, quan hi ha un venciment d’un préstec de 220 milions d’euros. Proposa dues emissions de deute per millorar la tresoreria, una dedicada als aficionats, que tindria una contraprestació en forma d’una experiència Barça i una altre per inversors institucionals, amb l’aval dels reguladors.

Pel que fa als ingressos, volen explorar noves vies de negoci i explotar molt més Barça Studios, al que veuen molt marge de creixement. També renegociar els contractes de patrocini i buscar-ne de nous.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)