Glaçades a Almeria

Supercopa. El Barça femení cau en la tanda de penals contra l’Atlético de Madrid per 3-1 i dissabte contra el Llevant no podrà defensar el títol guanyat l’any passat a Salamanca

Atlético de Madrid 1 FC Barcelona 1

ATLÉTICO DE MADRID:Lindahl, Laia Aleixandri, Tounkara, Van Dongen, Guagni, Sílvia Meseguer, Leicy Santos (Diallo, 75’), Amanda Sampedro (Dugan, 72’), Knaak (Kazadi, 84’), Ludmila (Laurent, 84’) i Castellanos.BARÇA:Paños, Leila (Melanie, 105’), Mapi León, Andrea Pereira (Hamraoui, 73’), Marta Torrejón, Patri (Crnogorcevic, 101’), Aitana Oshola, 70’), Alèxia, Jenni Hermoso, Mariona i Hansen.GOLS:1-0 Van Dongen (66’), de penal. 1-1 Alèxia Putellas (89’).Penals:3-1.ÀRBITRE: Rivera Olmedo. T.G.: A Guagni, Santos i Castellanos; Pereira i Leila.ESTADI:Sense públic al Estadio de los Juegos Mediterráneos (Almeria).

De la neu i el fred patits a Madrid gentilesa del temporal Filomena en un cap de setmana senzillament esperpèntic, a la gerra d’aigua glaçada que suposa l’eliminació de la supercopa d’Espanya contra un Atlético de Madrid que havia canviat l’entrenador només vint-i-quatre hores abans de la semifinal. Dies gèlids al Barça femení. Premi gros per a José Luis Sánchez Vera en el seu retorn a la banqueta madrilenya com a substitut de Dani González i frustració màxima de Lluís Cortés i tot el seu equip.

El Barça era el màxim favorit per aixecar la supercopa, però dissabte contra el Llevant no podrà defensar el títol guanyat fa un any a Salamanca.

L’equip més golejador i demolidor de la lliga va estavellar-se contra el mur de l’Atlético. La sueca Lindahl, la portera no habitual d’aquest Atlético, va sobreviure a l’allau ofensiva de les blaugrana i acabaria sent l’heroïna en la tanda de penals definitiva. L’Atlético va avançar-se gràcies a un penal transformat per Van Dongen en el minut 66 i no seria fins al minut 89 de partit quan Alèxia Putellas trencaria la resistència rival amb un potent xut de falta directa que enviava el partit a la pròrroga.

El Barça va ser infinitament superior però no ho va traduir en gols. Les blaugrana també es van queixar molt de l’actuació de la col·legiada, Rivera Olmedo, que es va desentendre de dues penes màximes a favor del Barça, totes dues en la segona meitat. Primer en una clara falta de Sílvia Meseguer sobre Alèxia Putellas dins de l’àrea i després per unes mans clares de Van Dongen després d’una centrada de Hansen.

El Barça no va tenir sort en l’arbitratge i li va faltar, sobretot, encert en una faceta on no acostuma a fallar: la rematada a porteria. Jenni Hermoso, Mariona i la resta no van tenir punteria durant els noranta minuts ni en la pròrroga, i tampoc des del punt de penal. En la tanda decisiva les blaugrana van estar horribles. Jenni, Mariona i Melanie Serrano van fallar els tres primers llançaments. Dues pilotes a la fusta i encert de Lindahl per refusar amb els peus en el llançament de Melanie. Sí que va marcar Torrejón, el quart, però va ser estèril. Per l’Atlético van fallar Diallo i Van Dongen i van marcar Castellanos, Laurent i Guagni.

EL GOL D’ALÈXIA

Putellas va enviar el partit a la pròrroga amb un gol en el 89’, però seria estèril

MALA PUNTERIA

Jenni, Mariona i Melanie van fallar els tres primers penals, en una nit infausta