Barça

Les eleccions del Barça apunten al 7 de març

Aquell dia el pic de la pandèmia ja estarà de baixa i la Generalitat haurà pogut modificar la llei de l’esport per incloure el vot per correu

Les eleccions a la presidència del FC Barcelona se celebraran el proper 7 de març. Aquesta és la data consensuada entre el president de la gestora, Carles Tusquets, i els tres candidats que van passar el tall, Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa. Avui al matí s’havien ajornat -estaven previstes pel 24 de gener- perquè la Generalitat de Catalunya no permetia als socis del Barça saltar-se el confinament municipal, el que feia inviable la celebració dels comicis perquè hauria afectat notablement a la participació.

S’ha escollit aquesta dara perquè probablement ja s’haurà pogut canviar la Llei de l’Esport, imprescindible per poder implantar el vot per correu i perquè el pic de la pandèmia baixi. També s’havia parlat del 28 de febrer però era massa precipitat perquè la corba encara no estaria baixant. Des del govern i la Secretaria General de l’Esport així li ho han transmès a Tusquets aquest matí.

Joan Laporta, el candidat que més havia defensat que se celebressin el dia 24 ha explicat que el club s’havia quedat sense marge després de la reunió del matí amb el Procicat. “Qui surt més perjudicat és el Barça. Hi ha hagut un ambient cordial. Es poden fer actes i promoure el seu programa.”. Laporta ha revelat que “hi ha un informe jurídic que el procés electoral s’atura quan queden nou dies i no s’haurà de començar un altre cop”. També s’ampliarà el nombre de seus de participació. Això no treu que entén que la situació no li agrada. “La preocupació és compartida per tots, també per la gestora. Aquest endarreriment qui el paga és el Barça.”.

Víctor Font estava força satisfet de com havia anat la trobada i amb la possible data del 7 de març. “Hem assegurat que les eleccions siguin al més aviat possible, el pla és que siguin a principis de març amb la màxima seguretat, més punts de votació i el vot per correu.”. “Hem de tranquil·litzar el barcelonisme, totes les decisions que prengui la gestora es faran amb consens.”, ha insistit.

Toni Freixa, a través d’un comunicat, afirma que el Barça està “en bones mans” amb Carles Tusquets i que se suma a totes les propostes de consens que hi pugui haver per solucionar els problemes provocats per l’ajornament. Demà farà una roda de premsa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)