Barça

Continua la depressió

El Barça necessitava una alegria i un punt d’inflexió en la supercopa, però cau en la pròrroga contra l’Athletic després d’un gol de Williams i de l’empat de Villalibre en l’últim minut del partit

Messi es recupera i és titular, però acaba desesperat i veient la targeta vermella

La supercopa espanyola és sempre un títol menor. Possiblement, el de menys importància de tots els que disputa el Barça, però el d’aquest any s’havia convertit en important després d’una temporada passada en blanc i la crisi esportiva, social i econòmica per què passa el club. Per això Leo Messi va forçar. Es va provar ahir en l’entrenament, estava bé i va decidir amb Ronald Koeman formar part de l’onze titular. Calia donar una alegria al barcelonisme. El títol podia ser un punt d’inflexió. Un clic. Però res de res. El Barça es va deixar empatar en l’últim minut del partit un matx que tenia guanyat defensant malament una falta i va veure com l’Athletic el superava en la segona pròrroga que disputava en aquesta supercopa per un gran gol de Williams. La depressió continua. I es va fer evident en l’últim minut de la pròrroga, quan Messi, desesperat, va ser expulsat per primera vegada amb el Barça per agredir un rival.

S’havien retirat els dos equips a descansar en la primera part ja amb el marcador igualat. Tot feia pensar, després d’una primera mitja hora molt fluixa, molt tàctica, de joc lent i previsible, avorrida, que seria amb empat a zero, però va ser amb empat a un. Havia sortit l’Athletic molt millor. Marcelino va ordenar una pressió molt avançada per incomodar la sortida de pilota dels blaugrana i als de Koeman els va costar molt superar-la. De fet, no van ser capaços de trepitjar l’àrea d’Unai Simón fins al minut 25, quan Messi va llançar una falta lateral a la que no va arribar per poc Araújo. Estaven molt imprecisos els blaugrana en la passada. Busquets s’incrustava entre els centrals per sortir amb la pilota, però tapaven bé els passadissos interiors els bascos i Pedri i De Jong entraven poc en joc. Tampoc participava gaire Messi, recuperat de les molèsties en el bíceps femoral de la cuixa esquerra que l’havien deixat fora de la semifinal contra la Real Sociedad. Intentaven superar línies de passada els de Koeman amb canvis de joc llargs, bàsicament buscant Dembélé, però tampoc ho feien amb èxit. Va ser en el minut 37, després d’un parell de bones arrencades de Dembélé, quan Messi es va activar amb un xut des de fora de l’àrea. Fins aquell moment, el plantejament de Marcelino estava guanyant el de Koeman. L’Athletic es trobava còmode sense pilota i també amb, buscant entrar més per la banda esquerra aprofitant que Dembélé poques vegades seguia Balenziaga. Però l’activació de Messi va resultar fatal per als bascos en el minut 40. Va veure la pujada com un avió de Jordi Alba per l’esquerra, li va posar una gran pilota i el lateral li va tornar. Com sempre. La jugada que sap tothom que faran els dos però que cap equip és capaç d’anul·lar va tornar a funcionar. Un defensa, però, va evitar el gol de l’argentí. La pilota va quedar morta perquè un fins aquell moment desencertat Griezmann la convertís en gol. El Barça es posava per davant en el marcador gairebé sense voler-ho i el plantejament de Marcelino quasi saltava pels aires. Quasi perquè l’alegria només li va donar un minut als blaugrana. Alba va ser també protagonista de la jugada. No va veure com De Marcos arribava per darrere, li va guanyar l’esquena i va empatar.

La segona part va començar amb l’entrada de Mingueza per un Dest que arrossega molèsties des de fa partits. Messi va estar a punt de sorprendre Unai Simón en un llançament de falta llunyà i la sort i el VAR es van posar del costat del Barça tres minuts després en una altra falta molt mal defensada pels de Koeman. La va posar Muniain al cor de l’àrea i Raúl García, sempre imperial de cap, la va convertir en gol. Gil Manzano va donar el gol, però Hernández Hernández el va anul·lar des de la sala VAR per fora de joc.

Després de l’ensurt i de respirar de manera profunda, el Barça es va trobar més còmode amb la pilota, tot i que Williams va enviar una rematada als núvols en posició immillorable. Dominava el Barça, tenia paciència i va trobar premi en una nova arribada d’Alba, amb centrada del lateral i nou gol de Griezmann. Restava poc menys d’un quart d’hora i calia aguantar. De Jong va estar a punt de sentenciar en un contraatac ben portat per Dembélé i amb participació de Messi. Però el Barça va cometre una nova errada: concedir una nova falta en l’últim minut. La va tornar a defensar malament i aquesta vegada no va rebre ajuda del VAR. El gol de Villalibre condemnava els blaugrana a una segona pròrroga en quatre dies.

I mentre els bascos entraven carregats de moral en el temps extra, el Barça ho feia capcot. D’això es va aprofitar Williams per fer el tercer gol de l’Athletic ben aviat. Restava molt i Koeman va buscar l’efecte Riqui Puig. Ho va intentar amb Trincao i amb Araújo de davanter centre, però va ser el Barça incapaç de marcar i Messi va ser expulsat. Continua la depressió.

JORDI ALBA

Protagonista en els gols de Griezmann, també ho és en dos de l’Athletic

GRIEZMANN

El davanter francès fa els dos gols del Barça, però no serveixen per guanyar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)