Barça

Llum verd a les eleccions, que es podrien avançar al 28-F

Eleccions. El govern de la Generalitat autoritza el vot per correu. Aquesta tarda, el president de la gestora, Carles Tusquets, es tornarà a reunir amb els tres candidats a la presidència

La Generalitat ha accelerat i les eleccions a la presidència del Barça podrien ser el 28 de febrer i no el 7 de març. La portaveu del govern, Meritxell Budó, va anunciar ahir que el govern català ha aprovat “un decret llei que habilita el vot per correu postal i el vot electrònic en els processos d’elecció de les juntes directives i els presidents de les entitats esportives de Catalunya”. El govern compleix així una de les peticions que la comissió gestora del Barça li havia fet la setmana passada, quan es va reunir i va decidir suspendre les eleccions fixades per al 24 de gener per l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 i les restriccions imposades pel govern, entre aquestes el confinament municipal. Aquell dia, la gestora va demanar un canvi en la llei de l’esport que permetés el vot per correu per poder celebrar les eleccions el 7 de març. Una vegada el govern català ha aprovat el decret llei, des de la junta gestora es treballa perquè els comicis siguin fins i tot abans. Ho va confirmar el seu president, Carles Tusquets, a Catalunya Ràdio. “Estaria disposat a avançar-les al 28 de febrer sempre que es donin una sèrie de condicions i Correus ens pugui garantir que es podrà fer el vot per correu”, va dir. Tusquets ha convocat per aquesta tarda els tres candidats: Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa a una trobada per parlar d’aquesta nova data, i alhora des del club han començat a treballar amb Correus per organitzar la manera com els socis del club podran votar per correu postal. No ho podran fer encara de manera telemàtica en aquestes eleccions perquè el procés electoral ja havia començat.

Laporta, favorable a qualsevol acceleració de les eleccions, va reaccionar davant la proposta. “Sempre he estat partidari de votar com més aviat millor perquè el Barça no pot estar més temps sense president i junta directiva. No podem continuar amb aquest desgovern”, deia l’expresident al programa Tot Costa de Catalunya Ràdio.

Laporta ha demanat a la comissió gestora garanties que tot el procés serà vàlid i no hi podrà haver impugnacions, per exemple per votar per correu, un fet que no recullen els Estatuts del club. Ell ja va tenir una mala experiència l’any 2003. “No vull impugnacions. Guanyar, que algun soci impugni les eleccions i les hagi de repetir. L’any 2003 ja em van colar vuit dies per un any. Em van retallar un any i vaig haver de carregar amb els números de Gaspart”, diu Laporta, que explica que el club disposa d’un informe jurídic del bufet d’advocats Maresca que diu que no hi pot haver impugnacions.

També van mostrar la seva satisfacció per la mesura decretada pel govern, els altres dos candidats, Víctor Font i Toni Freixa. “Vam ser els únics que vam demanar l’activació del vot per correu i també del vot electrònic. No entenc que aquest últim no es pugui fer servir encara en temps de pandèmia. Pel que fa al vot per correu, hem de treballar perquè hi hagi garanties”, va dir Font a TV3. El candidat va semblar que es decantava més per la data del 7 de març. “Som partidaris que les eleccions siguin com més aviat millor. Divendres ja es van plantejar les dates del 28 de febrer i el 7 de març. Vam escollir la del març perquè ens donava més marge per la pandèmia. Vull que siguin el dia en què més socis i sòcies puguin votar amb seguretat. Ara ja no ve d’una setmana de diferència.”

Freixa es va mostrar satisfet amb la mesura i d’acord amb un possible avançament: “Si és possible fer-les el 28 de febrer, endavant. Ens satisfà la mesura del vot per correu perquè tots els socis i sòcies del FC Barcelona podran exercir el seu dret a vot, cosa que amb el confinament municipal no es podia fer.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)