Barça

Font demana un esforç per Eric Garcia

Eleccions. El candidat a la presidència creu que el Barça ha de negociar amb el City per satisfer la petició de Ronald Koeman. També demana que es pugui fer servir el vot electrònic

Després que el govern de la Generalitat fes ahir un decret llei fent legal tant el vot per correu com el vot electrònic en les eleccions als clubs esportius, decret llei fet amb urgència a petició de la junta gestora del FC Barcelona, Carles Tusquets, president d’aquesta gestora, es reunirà aquesta tarda amb el tres candidats: Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa. Aquest matí, un d’ells, Víctor Font, ha valorat la decisió i ha demanat, entre d’altres coses, que el vot electrònic sigui una opció en les eleccions. “Valorem molt positivament el reconeixement de poder fer ús d’altres mètodes per votar en les eleccions del Barça. Ja vam fer aquest requeriment el dia 11 de novembre. Celebrem que de manera molt ràpida s’hagi pogut tirar endavant. Quan hi ha voluntat política, les coses es poden fer. Fa dos anys que treballem per situar el club en el segle XXI i celebrem també que el vot electrònic sigui una possibilitat, però ens sorprèn que no es pugui fer servir en aquestes eleccions. Des del club es pensa que es necessiten sis mesos per implantar aquest sistema de votació. Creiem que no, que es podria fer dins del termini que hi ha fins a les eleccions. Tenim informes que ho demostren. Podem semblar pesats, però només es necessita voluntat política. El vot electrònic és l’única manera d’assegurar que es podran fer les eleccions perquè no sabem quina serà la situació en set setmanes. És més segur que el vot per correu i més tenint en compte que és un col·lectiu no massa gran. Pel que fa al vot per correu, dues coses. Hem de fer l’operativa fàcil i que la validació es pugui fer amb les màximes garanties, d’autenticitat del vot”.

El candidat ha insistit també en l’arribada d’Eric Garcia, un desig de Ronald Koeman per reforçar l’equip en aquest mercat d’hivern que necessita el consens del candidat i que no té el vistiplau ni de Laporta ni de Freixa: “Ens van explicar que l’estructura esportiva continua volent reforçar aquesta posició i vol Eric Garcia. Insistirem per intentar fer un esforç perquè es pugui fer possible. Sabem que la situació econòmica és complicada, però sabem que la inversió es petita per la seva situació. En el Barça no hi ha temporades de transició i si l’estructura esportiva ens demana aquest jugador per competir contra el PSG, a la copa i remuntar a la lliga, creiem que s’ha d’aconseguir la seva incorporació. Com a mínim, negociar amb el City amb solucions imaginatives”, ha dit Font, que ha assegurat que en la reunió que van mantenir els candidats amb Tusquets la setmana passada no es va parlar d’altres jugadors, com Memphis Depay.

Font ha tracta altres temes, com la renovació de Messi, que creu que esperarà al nou president. “Si ell té el coneixement que un projecte liderat per Xavi és un projecte guanyador, hi haurà més possibilitats que es quedi. La seva renovació només es pot tractar amb el nou president, és el càrrec el que et dona legitimació per fer-ho. Ell vol aparcar la decisió a final de temporada, vol centrar-se en les competicions i tindrem temps per fer-ho”.

El candidat, que ha demanat més debats “perquè els socis puguin contrastar els models”, creu també que la data de la votació ja està ben fixada el 7 de març, tenint en compte que avui Tusquets proposarà als candidats una avançament al 28 de febrer. “No crec que vingui d’una setmana, si hi ha més possibilitats que no hi hagi confinament municipal una setmana més endavant, millor el 7 de març. El criteri hauria de ser aquest. Ja vam parlar divendres de les dues dates i no ha canviat res. Per operativa i per agafar la data de menys risc de confinament municipal segons els epidemiòlegs”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)