La piconadora blaugrana

Barça. Partit plàcid de les deixebles de Lluís Cortés, que s’embutxaquen els tres punts en un inici prodigiós amb tres gols en 15 minuts

Barça 7 Rayo 0

BARÇA:Paños (Gemma Font, 46’); Marta Torrejón (Emma, 85’), Andrea Pereira, Mapi León, Melanie; Hamraoui, Alexia (Vicky Losada, 74’), Hermoso; Graham (Falcón, 77’), Oshoala, Mariona (Aitana Bonmatí, 72’).RAYO:Larqué, Pilar García (Paula Fernández, 56’), Andújar, Bravo, Tere (Sheila, 76’), Zaïra Flores, Auñón (Aedo, 76’), Sáez, Isadora (Ana de Teresa, 76’), Struck, Patri (Bicho, 85’).GOLS:1-0 (4’) Jennifer Hermoso; 2-0 (12’) Alexia; 3-0 (15’) Oshoala; 4-0 (41’) Alexia; 5-0 (59’) Oshoala; 6-0 (72’) Mapi León; 7-0 (91’) Aitana.ÀRBITRE:Gallastegui Pérez. T.G: cap.INCIDÈNCIES:Partit corresponent a la cinquena jornada del campionat de lliga. El duel es va ajornar, al seu moment, pels casos de Covid detectats en el conjunt madrileny. Es va guardar un minut de silenci per la mort de la mare de la jugadora Oshoala.

El Barça arribava ferit després de l’eliminació de la supercopa, que ha estat, fins ara, l’única desfeta del curs. Aquell duel contra l’Atlético va ser un cop dur per a la moral de les jugadores de Lluís Cortés, que, tot i dominar el partit, van fallar innombrables ocasions de gol. És el problema que té el Barça. Un equip que busca l’excel·lència i cada derrota és com un punyal. Potser per això, les jugadores blaugrana van sortir amb un instint assassí i el Rayo va pagar els plats trencats. El conjunt madrileny va veure com el duel se li escapava en el primer quart d’hora de partit, el temps que van trigar les jugadores locals a fer tres gols. Jennifer Hermoso va inaugurar el marcador al cap de quatre minuts. La golejadora va aprofitar un refús dins de l’àrea per marcar. Sis minuts més tard arribava el segon. Alèxia aprofitava una assistència bombada de Mapi León i amb un toc suau i col·locat superava Larqué. El Rayo s’anava desfent amb el pas dels minuts per la voracitat de les catalanes. Oshoala, en el llançament d’un córner, feia el tercer amb dedicatòria especial a la seva mare morta. Només havia passat un quart d’hora i el Barça ja havia golejat el Rayo. Partit tancat i barrat, i només calia veure fins on arribarien les ganes del conjunt local per ampliar l’avantatge. Alexia Putellas va fer el quart abans del descans i va acaronar el hat-trick amb una rematada al pal.

La segona part va confirmar el passeig de les blaugrana, que, amb tot fet, es van dedicar a ampliar la golejada amb gols d’Oshoala, Aitana i Mapi León, aquest últim de gran bellesa, amb un xut per tot l’escaire des de fora de l’àrea que posava fi a un monòleg local contra un Rayo Vallecano que va ser una joguina.