Barça

Es manté la data del 7-M

Eleccions. La comissió gestora informa els tres candidats que per logística de Correus és el millor dia per votar. Eric Garcia no arribarà ara, però es tancarà un acord amb ell per a l’estiu

Es manté la data del 7 de març per a les eleccions a la presidència del Barça. Així es va decidir ahir en la reunió que van mantenir el president de la comissió gestora, Carles Tusquets, i els tres candidats: Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa, una trobada convocada per a un quart de sis de la tarda i que va durar una hora i mitja. Seran el 7 de març sempre i quan no hi hagi incompatibilitat amb les eleccions al Parlament de Catalunya. Així ho va explicar Font a la sortida de la reunió. “El 7 de març és el dia més operatiu des d’un punt de vista logístic, però la data no està tancada encara. Hem de demanar una mica de paciència, un parell o tres de dies. Ens han explicat que no poden coincidir aquest procés i el de les eleccions al Parlament. Hi podria haver un problema amb Correus si les eleccions al Parlament són el 14 de febrer. Dimarts es reuneix la junta gestora i dimecres hauria de convocar les noves eleccions”, va dir. Laporta, que sempre ha estat partidari de fer les eleccions com abans millor, va semblar sortir empipat de la reunió perquè la data es va mantenir. “La decisió correspon a la junta gestora. Jo m’he donat per informat. Res més a dir. Ja he dit que s’hauria d’haver votat el dia 24 amb un certificat d’autoresponsabilitat. És un dret que tenim, que no hem d’implorar que ens donin. He insistit que el Barça no pot continuar sense president ni junta directiva. Això provoca un desgovern. Espero que ho tinguin en compte”. Font va explicar que havia insistit en la possibilitat d’implantar el vot electrònic, una eina que, com havia dit al matí, veu segura i imprescindible per assegurar que les eleccions no s’hagin de tornar a ajornar. “Fa dos anys que treballem per situar el club en el segle XXI i celebrem que el vot electrònic sigui una possibilitat, però ens sorprèn que no es pugui fer servir en aquestes eleccions. Des del club es pensa que es necessiten sis mesos per implantar aquest sistema de votació. Creiem que no, que es podria fer dins del termini que hi ha fins a les eleccions. Tenim informes que ho demostren. Podem semblar pesats, però només es necessita voluntat política. El vot electrònic és l’única manera d’assegurar que es podran fer les eleccions perquè no sabem quina serà la situació d’aquí a set setmanes. Per això ho hem tornat a posar sobre la taula, però ho veig complicat. És més segur que el vot per correu, i encara més tenint en compte que és un col·lectiu no gaire gran. Pel que fa al vot per correu, hem de fer la logística fàcil i que la validació es pugui fer amb les màximes garanties”, va explicar ahir Font.

Eric Garcia

En aquesta trobada també hi va participar, durant uns deu minuts, l’entrenador del primer equip, Ronald Koeman, que, com va explicar Freixa: “Ens ha comentat la situació de l’equip. S’ha tractat la possible incorporació d’Eric Garcia. No ens ha demanat el seu fitxatge i hem decidit que es tancarà la seva arribada perquè s’incorpori al Barça l’estiu vinent, quan vindria gratis.” Freixa no ha estat mai partidari de gastar-se ara diners en un jugador que queda lliure al juny. Tampoc ho ha estat Laporta, que es va mostrar contundent en aquest aspecte a la sortida de la reunió. “Pagar diners ara no és viable. El City vol diners per un jugador que acaba contracte. Si ell vol venir al Barça, que ho demostri. Koeman ha estat impecable, ha dit que li aniria molt bé un central, però comprèn la situació econòmica del club. Vol el jugador, però sap que no es poden pagar aquests diners ni cap perquè la tresoreria està molt tocada. Ha parlat d’una cessió, però el City vol diners ara”, va dir l’expresident, que es va mostrar contrari que la gestora tanqui la setmana vinent el fitxatge d’Eric Garcia, entenent que això ja ho hauria de fer el nou president. Qui sí que s’ha mostrat partidari del fitxatge d’Eric Garcia aquest mes ha estat Font. “He demanat que es pugui fer un últim intent. És molt complicat, però la porta no està tancada”, deia el candidat, que al matí havia explicat les raons per les quals portaria ara el central català. “Sabem que la situació econòmica és complicada, però també sabem que la inversió es petita per la seva situació. En el Barça no hi ha temporades de transició i, si l’estructura esportiva ens demana aquest jugador per competir contra el PSG, en la copa i per remuntar en la lliga, creiem que s’ha d’aconseguir la seva incorporació. Com a mínim, negociar amb el City i potser trobar solucions imaginatives.”

Font també va demanar més debats. “Hi haurà socis que, si voten per correu, començaran a votar el 16 de febrer, no podem esperar a fer debats als últims dies. Hem de fer campanya des d’ara mateix. Els socis han de poder contrastar els diferents models.”

LA GESTORA

Es reunirà dimarts i anunciarà el dia definitiu de les eleccions

KOEMAN

Va participar en la trobada i va acceptar que el central que vol no arribi ara
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)