Barça

El protagonista

Ilaix Moriba

El millor regal

Ilaix Moriba entrava en la majoria d’edat el 19 d’aquest mes de gener. I dos dies després va rebre el millor regal possible en forma de debut oficial amb el primer equip del FC Barcelona. A més amés, ho va fer sortint d’inici, estrenant una titularitat al costat de Pjanic i Riqui Puig al mig del camp blaugrana. Una gran mostra de confiança de Ronald Koeman, perquè si bé aquesta primera eliminatòria de copa sempre és un bon moment per donar l’alternativa a joves del planter, no s’ha d’oblidar que Ilaix encara té fitxa del juvenil malgrat que aquesta temporada està jugant amb el filial. Ja havia jugat en el primer partit de l’holandès a la banqueta, un amistós contra el Nàstic de Tarragona, i tot feia presagiar que la seva estrena es produiria en la cita contra el Cornellà en la copa del Rei.

D’ençà de la marxa de Carles Aleñá al Getafe, que la seva presència en els entrenaments és notable en aquest 2021. També va anar convocat contra el Granada malgrat que no va jugar. Koeman valora molt el seu perfil futbolístic. Bona tècnica, acompanyat de bon físic, caràcter, personalitat i capacitat d’arribada. Diuen d’ell que s’entrena amb una magnífica actitud, un factor que el tècnic valora moltíssim. I per això el va voler premiar amb una titularitat que significava complir un somni des que va arribar al Barça, quan tenia 7 anys, procedent del futbol formatiu de l’Espanyol. Ilaix és una de les joies de la corona de La Masia i els responsables esportius hi tenen moltes esperances dipositades. Renovat el 2019 fins al 2022, ja té una clàusula de rescissió de 100 milions d’euros.

Mai no és fàcil jugar la primera eliminatòria per als equips grans. Han d’igualar la intensitat i la motivació del rival més feble, que no té res a perdre i, com en el cas d’ahir a Cornellà, aclimatar-se a terrenys de joc, possiblement en pitjors condicions que el Camp Nou. Per a Ilaix Moriba, però, la gespa artificial del camp del Cornellà no li era desconeguda, i d’il·lusió era molt difícil que algú el pogués superar. I no exagerem si diem que va ser un dels millors del Barça mentre va estar sobre la gespa. Va estar intens i va generar algunes accions de perill com una centrada en què va reclamar penal per mans i que va acabar en una rematada de Griezmann. Al cap de mitja hora del començament del partit, va trencar les línies del Cornellà, va intentar combinar amb Trincao, sense encert, el rebuig va anar cap a ell però el seu xut va acabar a córner. Poc abans de ser substituït per Busquets va tornar a provar un xut des de la frontal que va marxar massa alt.

Ilaix Moriba és el tercer jugador del planter que Ronald Koeman fa debutar aquesta temporada, després de Mingueza i Konrad de la Fuente, que van jugar contra el Dinamo de Kíev en la Champions.

52
intervencions
5
faltes comeses
6
pilotes recuperades
1
rematada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)