Barça

Que no es noti

El Barça s’haurà de sobreposar al cansament per les tres pròrrogues i a la baixa de Messi per superar un Elx molt necessitat si no vol perdre pistonada en el campionat

No hi ha treva ni descans per al Barça en la lliga. Avui a la tarda (16.15 h) visita el camp de l’Elx, el Martínez Valero, obligat de nou a sumar els tres punts per no despenjar-se més de les posicions capdavanteres i pressionar l’Atlético de Madrid, intractable. Els madrilenys no s’estan deixant punts en els últims partits, un fet que no ha permès als de Koeman rendibilitzar els seus últims bons resultats en la lliga, amb victòries clau també lluny del Camp Nou. No serà un duel fàcil per al Barça, que s’haurà de sobreposar al cansament de cames provocat per les tres últimes pròrrogues que ha hagut de jugar contra la Real Sociedad i l’Athletic en la supercopa d’Espanya i contra el Cornellà en la copa del Rei, i també a la baixa de Leo Messi, a qui el comitè d’apel·lació ha mantingut la sanció de dos partits.

El Barça se n’ha sortit sense l’argentí aquesta temporada. Ha estat baixa en cinc partits –l’últim a Cornellà– i el balanç és de quatre victòries i un empat. Koeman va donar-li descans en els duels de champions contra el Dinamo de Kíev i el Ferencváros i es va perdre el duel de lliga contra l’Eibar i el de supercopa d’Espanya contra la Real Sociedad. Sense ell, els altres atacants de l’equip hauran de tornar a fer un pas endavant, cosa que Koeman sempre els demana públicament. Sobretot Griezmann, amb estola de crac i que cada cop està jugant millor. També aquesta nova versió de Dembélé, molt més implicat en el joc de l’equip i que físicament està aguantant sense problemes. Bona part de les opcions blaugrana al Martínez Valero dependran de la inspiració dels dos davanters francesos, que estaran acompanyats per Braithwaite en zona ofensiva. Konrad ha entrat en la convocatòria.

La sala de màquines serà per a Pedri, ara per ara peça fonamental en l’esquema del Barça, per a un descansat De Jong, un altre dels jugadors que va clarament a l’alça i per a Busquets, que també va ser suplent contra el Cornellà en la copa. En defensa, el gran dubte és qui ocuparà el lateral dret després del retorn a la llista de Dest, ja amb l’alta mèdica, que es disputa el lloc amb Mingueza. La parella de centrals tornaran a ser Araújo, elogiat per Koeman i en un gran estat de forma i Lenglet, molt més discutit. A l’esquerra, Jordi Alba, que també va descansar en la copa.

El Barça està responent en aquesta marató de partits lluny del Camp Nou i podria firmar la quarta victòria seguida en la lliga. L’Elx, en plaça de descens, s’aferra al cansament blaugrana i a la baixa de Messi per somiar.

Koeman: “Per ser jugador del Barça cal exigir; faig crítiques des del respecte”

En el món del futbol, com els altres, solen predominar els discursos políticament correctes per tal de no molestar ningú i no posar-se en problemes. Però aquesta actitud no lliga gens amb el caràcter de Ronald Koeman, un tècnic que va de cara i que no defuig la crítica al seu equip si creu que la mereix. I defensa aquesta actitud sense embuts. “Jo no mentiré, opino el que veig i analitzo els partits. Si dic coses positives no ho poseu. L’actitud de l’equip va ser un deu l’altre dia. Tant de bo que poseu això demà. Per ser jugador del Barça cal exigir; faig crítiques des del respecte.” Actua així per reconèixer que no es pot acceptar que el Barça hagi fallat tants penals -7 de 12- però mostra la mateixa sinceritat per declarar-se satisfet pel bon moment de l’equip en la lliga. “És una xifra brutal. Vuit partits és una bogeria. Tenim una nota alta, el mes de gener. Exceptuant el resultat final de la supercopa, la resta de partits els hem guanyat. L’equip ha complert i ha demostrat ser fort.” Koeman, que espera que contra l’Elx no es noti el cansament acumulat, va tornar a reclamar reforçar la plantilla però admet que després de parlar amb els candidats, no sembla que això sigui possible pels problemes del club. “Sabeu què en penso. Ens falta gent, però tot depèn de la situació econòmica del club. Jo no decideixo, vaig parlar amb ells, però tot depèn de la situació econòmica.” El tècnic holandès s’endú a Elx Konrad, un futbolista que considera que pot anar molt bé a l’atac. “És un jugador que ens convé. Té qualitat en l’un contra un, però ha de millorar en algunes coses. Va tenir una mica de baixada fa un parell de setmanes, però està millorant. No tenim gaires davanters disponibles i necessitem Konrad a la banqueta. Prefereixo que jugui al B si no pot jugar al primer equip. Com passa amb Ilaix o Collado. Els joves han de jugar partits.” De Griezmann va reclamar que no cal posar-li més pressió i va demanar que no només ell sinó tots els atacants “facin un pas endavant” i es va felicitar pel bon rendiment que està tenint Araújo a l’eix defensiu.

“El Barça és un amb Messi i un altre sense”

El tècnic de l’Elx, Jorge Almirón, creu que el seu equip pot obtenir un resultat positiu contra el Barça perquè hi ha factors favorables com el cansament del rival i el fet que no jugui Messi. “El Barça és un amb Messi i un altre sense ell. Juguen de manera més estructurada sense la màgia del millor del món. Quan Messi l’agafa, és determinant. És un futbolista de gran jerarquia, encara que m’hauria agradat veure’l jugar”, va assenyalar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)