Barça

Victòria sense brillantor a Elx

El conjunt de Ronald Koeman suma la quarta victòria lluny del Camp Nou en la lliga gràcies a un gol de De Jong i un altre de Riqui Puig a les acaballes del partit

Sense brillantor, el Barça ha fet la feina en la seva visita al camp de l’Elx i ja acumula cinc victòries consecutives lluny del Camp Nou en la lliga. Els de Koeman no han fet un bon partit, durant molta estona tediós i ensopit, en part, possiblement, perquè han notat el cansament de les tres pròrrogues jugades i perquè els ha faltat la claredat d’idees de l’absent Messi. Al final, un gol de De Jong, que en funció del que digui l’acta arbitral podria ser en pròpia porta, i un altre de Riqui Puig han permès al Barça sumar tres punts importants per continuar pressionant a l’Atlético i el Real Madrid al capdavant.

Koeman només ha fet canvis a la línia defensiva, ha donat la titularitat a Umtiti i ha confiat en Mingueza al lateral dret. Al mig del camp, el trio ja consolidat de Busquets, De Jong i Pedri i al davant, sense Messi, Braithwaite ha acompanyat la parella francesa formada per Griezmann i Dembélé.

El Barça ha dominat clarament perquè a l’Elx ja li semblava bé deixar-li la iniciativa i esperar alguna errada que li permetés fer un pas endavant. Els blaugrana, però, no han pogut traduir el domini amb ocasions clares de gol i només Griezmann ha rematat de cap entre els tres pals en la primera mitja hora. Sense Messi i amb molt pocs espais, el Barça ho ha fiat pràcticament tot a la velocitat de Dembélé per desequilibrar. Alba també ho ha intentat amb un xut llunyà però l’Elx no s’ha inquietat i ha continuat defensant amb fermesa i sense excessiu patiment. El Barça no ha sabut trobar o crear-se espais per fer mal.

Després de dos xuts des de la frontal, de Busquets, tou, i Pedri, molt desviat, els blaugrana han pogut obrir la llauna gràcies a un gol de De Jong, que ha empès la pilota des de la mateixa línia de gol després que Diego González hagi estat a punt de marcar en pròpia porta intentant refusar la centrada de Braithwaite que ja esperava Griezmann per rematar. En la jugada següent, l’Elx hauria pogut empatar però el xut de Josan s’ha trobat amb la bona resposta de Ter Stegen.

En l’inici del segon temps, el Barça ha reclamat un penal per mans però l’àrbitre ha dit que no hi havia res i amb una errada de Mingueza que ha estat a punt d’acabar en gol de Rigoni però s’ha trobat en la versió heroica de Ter Stegen, que l’ha superat en el mà a mà. Amb el marcador tan ajustat, el Barça no es podia permetre aquestes errades i ha buscat el gol de la tranquil·litat, que a punt ha estat de fer Dembélé.

El partit no tenia ritme i Busquets ha vist una targeta groga que no li permetrà jugar el següent partit contra l’Athletic. L’Elx no s’ha desprotegit en excés perquè pensava que alguna en tindria i no volia rebre un segon gol definitiu que ha pogut fer Pedri en un xut que s’ha enverinat després de tocar en un defensa. Koeman ha fet entrar Trincao per Dembélé i el portuguès ha estat a punt de marcar en una molt bona rosca i en una rematada de cap a centrada de Griezmann. Però Trincao no té sort amb el gol i en les dues jugades s’ha trobat amb un gran Edgar Badia sota els pals. En els últims minuts, Riqui Puig ha substituït Pedri i ha estat ell qui ha fet el gol de la tranquil·litat després de rematar de cap una centrada de De Jong després d’una gran jugada individual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)