Barça

Hi veuen solució

Eleccions. Els candidats Víctor Font i Toni Freixa reconeixen la gravetat de la situació un dia després de conèixer la memòria econòmica del club, però es veuen capaços de capgirar-la

La greu situació econòmica del FC Barcelona no espanta els candidats a la presidència, que en menor o major mesura ja eren coneixedors del problema. El club va posar xifres a la magnitud del problema fent pública la memòria econòmica, amb un deute total de 1.173 milions d’euros i una bona part a pagar en el curt termini.

Malgrat aquesta fotografia, Víctor Font i Toni Freixa, els candidats que ahir van parlar sobre aquest tema, es veuen capaços de capgirar la situació. Font proposa aplicar un pla de xoc en els primers 100 dies. “La situació econòmica és greu però no ens sorprèn tot el que s’ha dit aquests darrers dies.” L’empresari de Granollers considera que les errades esportives han estat clau per fer disparar el deute. “El nivell d’endeutament ha crescut en els darrers anys de forma molt considerable, sobretot per decisions errònies en l’àrea esportiva i perquè l’estructura de costos que té el club no estava preparada perquè hi hagués una caiguda d’ingressos com la que ha patit el club sobretot a causa de la pandèmia.”, va afirmar.

Font assegura que cal un equip “solvent en gestió empresarial” i amb experiència en situacions “complicades”. El primer que caldrà fer, diu, és reestructurar les despeses i adequar-les al nivell d’ingressos actuals i refinançar el deute a curt termini per evitar la fallida. I tot s’haurà de fer, afirma Font, garantint el model de propietat del club i continuant sent competitius esportivament

Toni Freixa, per la seva banda, considera que hi ha “una sortida racional, proporcionada i equilibrada” a la situació econòmica i que es basa a “estabilitzar la massa salarial, ajustar els ingressos, renegociar el deute i rebutjar les capitalitzacions a força de bons o la via de l Barça Corporate”. Freixa assegura que el Barça se’n sortirà pel seu gran patrimoni però sobretot per la força social i va tornar a destacar que la seva candidatura és la més independent de les tres que es presenten: la de Laporta, Víctor Font i la seva. “És en mans dels socis, que tenen coneixement de l’amenaça que representa tenir una estructura econòmica fràgil, apostar per una proposta que, com la nostra, garanteix un club independent, contra l’eix que representen els altres dos candidats, compromesos amb interessos i actius mediàtics, polítics i econòmics.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)