El Barça remunta i estarà en els quarts

Barça. Els de Ronald Koeman derroten el Rayo Vallecano (1-2), amb gols de Messi i De Jong

El Barça estarà divendres en el sorteig dels quarts de final de copa després de derrotar el Rayo Vallecano amb gols de Messi i Frenkie de Jong. Els de Ronald Koeman, que ha alineat un onze molt titular amb un canvi en cada línia, han hagut de tornar a remuntar.

Que la primera part, amb Junior, Riqui Puig i Trincao com a titulars, hagi acabat amb empat a zero només ha estat per mala sort, mala punteria i alguna decisió arbitral polèmica. Perquè el Barça ha estat molt superior a un Rayo que ha buscat incomodar als de Koeman amb una pressió avançada, reduint els espais i acumulant homes prop de Riqui Puig, Messi i De Jong. Tot i aquestes traves, els blaugrana, que han recuperat bé la pilota després de pèrdua, han creat fins a sis oportunitats clares de gol, destacant dos possibles penals sobre Trincao, una aturada de Dimitrievski al portuguès, un pal de De Jong i un altre de Riqui Puig.

La segona part ha seguit el mateix camí, amb Messi enviant una pilota al pal només començar i el Barça arribant per les bandes, però sense marcar. El Rayo, en canvi, ha marcat en la seva primera arribada. Ho ha fet Fran García després que Álvaro trenqués Lenglet. Restava mitja hora i calia reaccionar. Ho ha fet Koeman des de la banqueta amb un triple canvi. Alba, Pedri i Dembélé per Junior, Riqui Puig i Trincao. I ben aviat ha arribat l’empat. Passada precisa de De Jong a l’espai per Griezmann i gol de Messi a passada del francès.

La remuntada ha quedat completada a deu minuts per al final. Messi ha trobat Alba, com sempre, i el català l’ha posat bé a l’àrea, cosa que no havia fet Junior durant tot el partit. De Jong, arribant com està fent durant tot aquest 2021, ha fet el segon gol del Barça.