Barça

Umtiti entra en la rotació

Barça. El central francès ha estat titular en els últims tres partits de lliga, amb un rendiment més que notable contra un rival amb davanters exigents com els de l’Athletic Club

No és cap secret que Samuel Umtiti ha estat en la llista de transferibles del Barça en totes les últimes finestres de mercat. De fet, un informe de la secretaria tècnica filtrat la setmana passada i al qual va tenir accés TV3 recomana la seva venda l’estiu vinent perquè no és un jugador fiable. “No és fiable pel que fa a les lesions i no es pot tenir la seguretat que estigui disponible en els moments clau. Per la lesió, ho té difícil per jugar els partits d’alta exigència”, diu l’informe sobre el francès. Tampoc és cap secret que Ronald Koeman volia reforçar l’eix de la defensa en aquest mercat d’hivern amb Eric Garcia, arribada que ahir va quedar aparcada definitivament fins a l’estiu vinent. El tècnic holandès està mancat de centrals mentre Piqué –que segons la cadena SER té la intenció de tornar a jugar a meitat de mes– es recupera.

Un excels Araujo, un irregular Lenglet i un encara inexpert Mingueza per afrontar un calendari molt exigent. Així que Koeman s’ha proposat recuperar Umtiti. Va esperar que el francès estigués al cent per cent i l’ha inclòs en la rotació aquest mes de gener. Umtiti ha estat titular en els tres últims partits de lliga (Granada, Elx i Athletic). Ha completat els 90 minuts en els tres partits, amb tres victòries blaugrana i només un gol encaixat. I ha deixat bones sensacions, especialment en el partit de diumenge contra l’equip de Marcelino, rival molt més exigent per al jugador que el Granada i l’Elx per l’entitat de davanters com Raúl García i Williams. El central francès va recuperar vuit pilotes contra els bascos i només va fer dues faltes, i es va mostrar molt segur en el joc aeri contra un davanter com Raúl García, acostumat a guanyar tots els duels aeris. Contra l’Elx, va recuperar set pilotes i en va rebutjar tres. I contra el Granada, en va recuperar sis i no va cometre cap falta. Bon rendiment d’Umtiti en els tres partits. Cal veure ara si aquestes bones prestacions tenen continuïtat i si el genoll esquerre aguanta.

El central francès, segons expliquen des del club i també des del seu entorn, hi està posant de la seva part. Expliquen que s’ha aprimat quatre quilos gràcies a un canvi en l’alimentació. Com el mateix jugador va explicar en les xarxes socials, s’ha fet vegà. A més, ha contractat un entrenador personal i fa exercici a casa, a més del que fa amb l’equip. Vol tornar a ser el gran central d’abans del mundial de Rússia.

LA DADA

Va ser el jugador que més pilotes va recuperar contra l’Athletic, un total de vuit

UN CANVI

S’ha fet vegà, ha perdut quatre quilos i té un entrenador personal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)