Barça

Anar a Montjuïc, una opció molt real

Eleccions. Laporta així ho albira pensant a escurçar les obres de l’Espai Barça en espera de la ‘due diligence’

Més enllà de saber que està aprovat en referèndum pels socis del Barça i que té el vistiplau de l’Ajuntament, encara planen un munt d’incògnites al voltant de l’Espai Barça. I Joan Laporta espera resoldre-les quan tingui els resultats de la due diligence que té previst encarregar si és president per conèixer la realitat del projecte en les vessants urbanística, econòmica i jurídica. El que sí que queda clar és que hi haurà un dilema que se’ls presentarà. Combinar les obres amb l’assistència de públic al Camp Nou i que aquestes s’allarguin de cinc o sis anys en endavant o, per contra, anar a jugar a Montjuïc i que aquestes s’escurcin en el temps i estiguin enllestides pel 125è aniversari del club, el 2024.

Aquest seria el desig de Laporta, que això sí, es manté en espera de la due diligence i de calcular l’impacte econòmic que seria per al club no jugar al seu estadi. Anar a Montjuïc ja ho havien proposat tant Vilajoana com Benedito durant la precampanya. Independentment de la decisió que es prengui, Maria Elena Fort, membre de la candidatura responsable de l’Espai Barça, va assegurar que mentre es faci la famosa coberta del nou estadi no podrà assistir-hi ningú, i que també s’ha de tenir en compte la seguretat. A més a més, el fet de combinar les obres amb assistència implica que les constructores no et garanteixin un termini de finalització perquè la logística és més complicada. Fort també va revelar que no els agrada que Arístides Mallol separi el nou Camp Nou del Palau, i que veurien bé que el carrer anés per sota una esplanada que unís tot l’Espai Barça. Això en cap cas implicaria tornar a refer tot el pla urbanístic.

Sobre el nou Palau Blaugrana també caldrà fer retocs en el projecte inicial, segons l’equip de Laporta. Està previst per a 10.500 espectadors, cosa que permetria disputar partits d’Eurolliga però no organitzar una final a quatre, i això no es vol de cap manera. A més a més, el Palau hauria de ser operatiu durant tota la setmana i una nova font d’ingressos més del club.

Precisament, Juli Guiu va ser l’encarregat de desgranar les propostes que han de fer que l’Espai Barça sigui una pota cabdal per generar més recursos per al club. Pel que fa al ticketing, volen segellar un acord amb l’empresa Onebox, que disposa d’una plataforma integrada per vendre entrades. També va explicar que en el seient lliure es traurà el límit del 95% i es crearà un nou carnet, el Barça Fan, que tindrà un cost de 30 euros anuals i que pretén fidelitzar els 600 milions de seguidors del Barça arreu del món. La contrapartida serien descomptes en entrades, al museu, a la botiga, en partits. Guiu està convençut que també es pot créixer molt en hospitality i en patrocinis. “En tenim 29, mentre que el City en té 43, la Juventus 42 i el United 31. Hem d’aconseguir explotar totes les categories que no estan explotades. Els patrocinadors ara no estan contents”, va dir.

Una de les grans incògnites, però, és saber com i qui pagarà tota aquesta obra. Laporta tem que el cost es dispararà per sobre dels 825 milions que estan pactats amb Goldman Sachs. Esperarà a saber el resultat de la due diligence per aprofundir en el tema i va aprofitar per censurar que l’anterior directiva enterrés el projecte Foster.

Honorat pel que va dir Jordi Cruyff

Laporta va agrair les paraules de Jordi Cruyff però no revela si compta amb ell si guanya les eleccions. “Un honor i un orgull. Em va agradar molt. Tinc molta amistat amb el Jordi, l’aprecio molt. Està preparat i té unes capacitats extraordinàries i molt món. S’ha fet a si mateix, no és fàcil ser el fill de Johan Cruyff. És un actiu del barcelonisme.” Laporta també va aprofitar l’acte per insistir que “per coherència econòmica, estatutària i esportiva” no es podia portar ara Eric Garcia, i es va mostrar esperançat de passar les eliminatòries contra el PSG i el Sevilla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)