Barça

El rival

Fali (Cadis)

L’incorregible

Fali gaudeix dels seus dies a la primera divisió després d’un camí llarg amb ascensos frustrats i descensos de categoria

Fali va entrar al despatx de Gerard López amb una petició: volia tornar a Tarragona. El 2018, el Barça B no passava pel seu millor moment, però què es podia negar a un jugador que, amb el seu coratge, havia portat al ressorgiment i posterior ascens del segon equip del Barça? El Barça, doncs, el va alliberar i Fali va continuar el seu camí cap a l’elit del futbol professional que avui culminarà amb el seu equip, el Cadis, visitant el Camp Nou.

Fali ha trobat la meta del futbol professional pel camí més inusual. Ni el Vila-real ni el Llevant van voler promocionar un jugador tan poc fi, de manera que el seu perfil va encaixar perfectament amb la segona B. Amb 21 anys, va quedar-se a un gol de pujar a segona divisió amb l’Huracán sent el jugador més jove de l’onze titular de gala, un fet que li va obrir la porta del Nàstic l’any següent a segona A, cedit a mitja temporada al Barça B. “Anàvem últims i a l’equip tothom anava amb la música posada, ballant, i vaig pensar que no podia ser, així que li vaig fotre una plantofada a la ràdio i tots els nanos es van quedar mirant”, ha recordat més d’una vegada Fali: “Tenia 22 anys, però semblava que en tingués 35 i vaig dir que allò no podia ser.” L’equip, amb un grapat de fitxatges del seu perfil, va revifar amb un ascens, però Fali no va poder ajudar que l’equip se salvés.

La por al coronavirus

La seva tornada al Nàstic, on tampoc no va poder evitar el descens a segona B, i el seu posterior fitxatge pel Cadis li van obrir les portes de l’ascens a la primera divisió, on aquesta temporada és un dels fixos d’Álvaro Cervera. A cavall entre la medul·lar i la línia defensiva, el valencià ja ha disputat 21 partits aquesta temporada.

I això que Fali va ser l’únic jugador del futbol professional que va manifestar que no volia jugar en la represa de la lliga al mes de juny pel coronavirus. “Jo no jugaré fins que no hi hagi una vacuna o un tractament, i vull que em respectin. La salut val més que tots els diners del món. Jo mai he tingut diners i renuncio a tot això per la meva salut”, va dir el mes de maig passat, quan el seu equip ja havia tornat als entrenaments. Fali, que en la infantesa no va estar escolaritzat i que treballava en la ferralla amb la seva família, al final va ser convençut per la lliga i els seus companys de tornar a jugar. I al Carranza tothom ho agraeix. Fali ja forma part de la història del Cadis, que aquest curs ja ha guanyat el Real Madrid i que ara té el Barcelona entre cella i cella.

21
partits
ha disputat Fali aquesta temporada amb el Cadis.
4.892
minuts
va jugar Fali, repartits en tres temporades (del 2015 al 2018) amb el Barça B.
51
partits
va jugar amb la samarreta del Nàstic en dues etapes diferents: el 2015 i del 2017 al 2019.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)