Barça

Migdia de redempció

Cinc dies després del naufragi contra el PSG, el Cadis visita el Camp Nou

Amb un peu fora de la Champions i una remuntada pendent en la copa, el Barça buscarà retallar la diferència amb l’Atlético fins als sis punts

La ferida de l’1-4 contra el París Saint-Germain encara supura, però el Barça la podrà començar a cosir aquest migdia, en el partit que disputarà contra el Cadis al Camp Nou, corresponent a la jornada 24 de lliga. En un horari molt poc habitual, les 14 hores, l’equip de Ronald Koeman trobarà un rival de la zona baixa de la classificació que, a més, no ha estat capaç de guanyar cap dels sis últims partits i que en les darreres quatre setmanes ha encaixat quatre golejades seguides. Catalans i andalusos buscaran, en tot cas, redimir-se davant les graderies buides del coliseu blaugrana, per bé que els objectius dels uns i dels altres són ben diferents i no depenen només d’aquest duel. Pel que fa al Barça, després de la inesperada derrota de l’Atlético de Madrid a casa, contra el Llevant, la possibilitat d’una remuntada en la lliga ha crescut de manera considerable: una victòria avui situaria els madrilenys a només sis punts i amb quinze jornades encara per disputar-se.

I, certament, la trajectòria blaugrana a la lliga en els últims mesos convida a l’optimisme: ja són onze les jornades consecutives que acumula l’equip de Koeman sense perdre. De fet, la darrera ensopegada, precisament, va ser al Ramón de Carranza, contra el Cadis, el 5 de desembre passat. En aquests tres mesos, però, les coses han canviat significativament en els dos bàndols. Per bé que no ha estat capaç de superar cap dels rivals de primer nivell que ha trobat, el Barça no ha fallat en els compromisos contra els equips, teòricament, assequibles, mentre que el Cadis ja no és el mateix que va guanyar el Real Madrid a Valdebebas i l’Athletic a San Mamés en les primeres jornades del campionat. Prova d’això és que els seus últims quatre resultats es compten per derrotes i ho diuen tot: 3-0 contra el Sevilla, 2-4 contra l’Atlético de Madrid, 4-1 contra la Real Sociedad i 0-4 contra l’Athletic.

Ahir al matí va tenir lloc la darrera sessió d’entrenament a la ciutat esportiva abans del partit d’aquest migdia. No hi va participar Ronald Araújo, a qui s’espera per a la setmana que ve, però sí que ho va fer Gerard Piqué, ja plenament integrat a la dinàmica del grup. El central de la Bonanova podrà continuar sumant minuts amb la mirada posada a recuperar la forma en la recta final de la temporada. De fet, no seria estrany que Koeman repetís l’onze que va fer jugar contra el PSG. Continuen de baixa, a banda d’Araújo, Coutinho, Sergi Roberto i Ansu Fati, mentre que del filial només es van entrenar el porter Iñaki Peña i Òscar Mingueza.

La ‘víctima’ 81

A més d’una oportunitat de retallar la diferència amb l’Atlético de Madrid, el partit d’aquest migdia suposa un nou repte per a Leo Messi, que mai no ha marcat contra el Cadis. L’argentí s’ha enfrontat dues vegades al conjunt groc, sempre com a visitant –en la primera volta i fa quinze temporades–, però no ha estat capaç de veure porta. El cas és que si avui aconsegueix batre Ledesma, el Cadis serà la seva víctima número 81. I és que, de moment, dels 89 equips als quals li ha tocat enfrontar-se amb al samarreta del Barça, a més del conjunt gadità, se li han resistit l’Inter de Milà, el Rubin Kazan, el Benfica, l’Udinese, el Xerez, el Múrcia, l’Al-Sadd i el Gramenet.

REPTE PER A MESSI

L’argentí ha jugat dues vegades contra el Cadis però no ha aconseguit marcar
L’equip d’Álvaro Cervera acumula cinc derrotes i un empat en els últims sis partits
La derrota al Carranza de la primera volta és la darrera del Barça en la lliga

Koeman aposta pel “partit a partit”

Tot i la dura caiguda de dimarts, en la Champions, Ronald Koeman es manté ferm i vol enviar un missatge encoratjador. “En els últims mesos hem tingut una bona trajectòria en la lliga, hem de continuar demostrant que tenim ambició. Acceptem el que ens va passar, però hem de reaccionar”, va dir ahir a la sala de premsa de la ciutat esportiva. “Encara estem en les tres competicions. És cert que, sobretot en la Champions, serà molt complicat continuar vius. En la copa, crec que si repetim el partit que vam fer, amb més efectivitat i sort, podem remuntar. En la lliga tenim una bona trajectòria, però depenem de l’equip que està al davant”, va afirmar també, unes hores abans de la derrota de l’Atlético, a casa, contra el Llevant.

En qualsevol cas, la recepta és la mateixa que ha repetit Simeone els últims anys per al seu equip, el cèlebre partit a partit: “El principal és mirar cada partit. Aquesta és la millor manera de guanyar títols. No és bo pensar ara en el Sevilla, quan tenim tres partits abans.” Koeman, que va assegurar que li agrada la discussió que hi va haver entre Piqué i Griezmann durant el Barça - PSG, va treure ferro al desànim dels seus jugadors després de la derrota de dimarts. “És normal que estiguin baixos d’ànims després del que ens va passar. És una bona actitud. Divendres hi havia un ambient més baix. Avui ja he vist el grup com abans, amb ganes de jugar demà.”

Álvaro Cervera: “Mirarem de no encaixar aviat”

“Estem preparats per a un partit que ja sabem com serà. Mirarem de competir i de no encaixar aviat, perquè això és el que ens ha passat últimament”, va manifestar Álvaro Cervera, l’entrenador del Cadis, en referència al duel d’aquest migdia. “El Barça no és el mateix equip que a la primera volta, ara fan més mal quan ataquen per fora. Haurem de jugar de manera similar que aquell dia, però el Camp Nou és molt llarg”, va comentar, en referència al triomf del seu equip (2-1) al Ramón de Carranza.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)