Errada imperdonable

La lliga. El Barça cedeix un empat (1-1) contra el Cadis en l’últim minut i no aprofita la derrota de l’Atlético de Madrid, quedant a vuit punts dels madrilenys

Imperdonable empat del Barça contra el Cadis en el Camp Nou. La derrota de l’Atlético de Madrid contra el Llevant donava una gran oportunitat als blaugrana per apropar-se a sis punts dels madrilenys, però els de Ronald Koeman han tornat a oferir una versió dolenta i han vist com el Cadis empatava en l’últim minut gràcies a un penal comés per Lenglet. Són innumerables els punts que ha regalat el francès aquest curs amb les seves errades.

Koeman, seguint la filosofia d’un dels seus mestres, Johan Cruyff, ha fet confiança als mateixos jugadors que van ser golejats pel PSG dimarts en la Champions. Els jugadors amb els quals el Barça va quedar pràcticament eliminat en la màxima competició continental havien d’aprofitar la derrota de l’Atlético i apropar-se al lideratge, però res de res. Nova decepció contra un Cadis molt tancat durant tot el partit que ha aprofitat una de les dues oportunitats que ha tingut.

Arribaven els andalusos en dinàmica molt negativa. Amb quatre derrotes consecutives i quinze gols encaixats en els últims quatre partits. Per aturar la sagnia, Álvaro Cervera ha disposat un plantejament amb tots els seus homes jugant en el seu últim quart de camp. Amb paciència, calma i una mica de lentitud, el Barça ha anat creant oportunitats, tot i que només ha pogut marcar abans del descans gràcies a un penal sobre Pedri transformat per Messi, concedint un contraatac que no ha aprofitat Rubén Sobrino.

La segona part ha continuat pel mateix camí. Domini insultant del Barça, oportunitats creades, especialment per Messi i Dembélé, però no aprofitades. I quan el partit acabava, en una jugada estúpida, Lenglet ha fet penal. Un més. Álex Fernández l’ha transformat. Errada imperdonable del Barça.