Barça

No poden fallar més

La imperdonable ensopegada contra el Cadis al Camp Nou obliga el Barça a sumar els tres punts contra l’Elx, un altre cop a casa, per no allunyar-se definitivament de la lliga

Després de la golejada contra el PSG (1-4), en la Champions, i del decebedor empat contra el Cadis (1-1), en la lliga, les graderies buides del Camp Nou tornaran a veure jugar el FC Barcelona aquesta tarda, a partir de les set. L’Elx serà el rival, en partit ajornat, corresponent a la primera data del campionat de lliga. En circumstàncies normals, el partit s’hauria considerat accessible, però la setmana negra que acaba de viure l’equip de Koeman convida a anar amb peus de plom. L’equip alacantí, que acaba de recuperar Fran Escribà per a la seva banqueta, lluita per fugir de la zona de descens i tot fa pensar que, com el Cadis diumenge passat, vindrà disposat a defensar-se sense miraments. Així va ser en el partit de fa, tot just, un mes, al Martínez Valero, en què De Jong i Riqui Puig van signar els gols d’una treballada victòria (0-2).

En tot cas, el Barça no es pot permetre una ensopegada més si vol mantenir viva la flama de la lliga. El moment és, probablement, el pitjor de la temporada, amb la Champions gairebé perduda i la copa pendent d’una remuntada contra el Sevilla. L’esperança és que l’equip aixequi el cap com va passar després de perdre la supercopa d’Espanya, el mes passat. Tot i que ahir va apel·lar al lideratge dels pesos pesants del vestidor, s’espera que Koeman faci alguns canvis en l’alineació. Així, tenint en compte que Araújo continua treballant al marge del grup, Mingueza, Pjanic i Umtiti podrien ocupar els llocs de Dest, Sergio Busquets i Lenglet. El francès ha estat especialment criticat pel penal que va cometre diumenge passat.

També s’esperen canvis en l’onze de l’Elx, que afronta una setmana carregada de partits contra rivals de primer nivell. Escribà no podrà comptar ni amb l’argentí Iván Marcone, sancionat per acumulació de targetes, ni tampoc amb el central Diego González i el migcampista català Víctor Fernández, tots dos lesionats. La principal novetat és el retorn de Fidel Chaves, una de les peces claus del joc ofensiu dels alacantins, que no ha jugat en les sis últimes jornades per una lesió muscular. Nuke Mfulu pot ser el recanvi de Marcone, mentre que Luismi Sánchez, Josan i Pere Milla també podrien tenir l’oportunitat d’entrar en la formació inicial.

L’equip de la franja verda, que és antepenúltim en la classificació, arriba esperonat per la gesta del Cadis i amb energies renovades després d’haver trencat, dissabte passat, contra l’Eibar, una ratxa negativa de 16 partits consecutius sense conèixer la victòria. Serà la segona visita que farà al Camp Nou aquest curs, després de la que va fer a finals d’estiu, en el trofeu Joan Gamper. Aquell dia, Edgar Badia va ser la gran figura d’un partit que va acabar amb triomf blaugrana per la mínima (1-0). S’haurà de veure quanta feina té avui el porter català.

Koeman invoca els pesos pesants per què estirin el carro

En la roda de premsa que va oferir ahir al migdia, Ronald Koeman va repetir un missatge molt clar: els veterans han d’estirar el carro. “Les castanyes del foc les ha de treure la gent experimentada”, va arribar a dir, preguntat per si havia de donar més oportunitats als jugadors del filial. “Hi ha líders a l’equip. Piqué, Alba, Busquets i Leo. Hi ha prou personalitat. Ells han de marcar el camí. És important fer-ho pels joves”, va respondre també, interrogat sobre si hi havia manca de lideratge en el seu equip.

Koeman va voler exculpar Clémént Lenglet de l’empat contra el Cadis, després que el central francès hagi estat molt criticat pel penal que va cometre en el minut 88. “He parlat amb ell aquest matí [per ahir]. És molt bon professional, seriós, i es pren això com una cosa personal. Però ell sol no és l’únic culpable. Sí, ho podia fer millor en la jugada del penal, però també van cometre errades altres jugadors”, va comentar. “No és just assenyalar un jugador sol, un defensa exactament. Vam tenir moltes oportunitats i no vam ser efectius”, va considerar, en una altra resposta. L’holandès no creu que protegeixi més del compte els seus futbolistes: “A dins del vestidor parlo clar, davant la premsa no és bo criticar individualment. Cap a fora s’ha de protegir els jugadors.”

Sobre l’Elx, el rival d’aquest vespre, Ronald Koeman va advertir que arribarà amb confiança després de guanyar l’Eibar en l’últim partit. “Lluiten per no baixar, serà un partit complicat. Dependrà del nostre joc amb la pilota i de com defensem en moments importants que els puguem superar”, va sentenciar.

Fran Escribà: “És una falta de respecte dubtar del Barça”

Fran Escribà, que avui complirà el segon partit a la banqueta de l’Elx, no va amagar els seus dubtes sobre la possibilitat que el Barça encadeni tres resultats negatius. “És una falta de respecte dubtar d’aquest equip i d’aquest entrenador [en referència a Koeman]. Tenen dies dolents, però quan estan bé estan fora de l’abast d’equips com nosaltres”, va sentenciar. “Cal aturar Messi i curtcircuitar el seu joc associatiu”, va dir també.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)