Barça

Freixa promet l’arribada de 250 milions d’euros

Eleccions. Arribarien pel 49% de Barça Corporate. Té l’objectiu d’aconseguir el dèficit zero el curs vinent

Toni Freixa, candidat a la presidència del Barça, va presentar ahir al Col·legi d’Economistes de Catalunya el programa econòmic de la seva candidatura. Ho va fer al costat d’Anna Vila-Ferran –que seria la vicepresidenta econòmica de l’entitat en cas que guanyés en les eleccions del 7 de març– i Ramon Artigas. També formaran part de l’àrea econòmica Àngel Gustà i Lluís Jové.

Freixa va explicar que, com les altres candidatures, tenen un pla de xoc basat a renegociar el deute i reduir la despesa, principalment la massa salarial de la plantilla del primer equip, però que tenen diferències pel que fa a altres propostes. Segons el candidat de Fidels al Barça, tot depèn d’una bona gestió esportiva: “Sembla que hem oblidat que el Barça és un club esportiu. Les decisions esportives condicionen la situació econòmica i això no vol dir que no sigui necessari fer una bona gestió econòmica, però si tens grans executius a l’àrea econòmica i surts a l’estiu a fer fitxatges per 300 milions d’euros i tens una massa salarial de 600 milions no serveix de res. Per això nosaltres proposem un model basat en la Masia, amb fitxatges de jugadors diferencials i joves com Pedri.” En aquest sentit, Freixa va reiterar que, si és president, estaran en disposició d’incorporar dos grans davanters i un defensa per a la temporada 2021/22: “El Barça està en disposició d’afrontar qualsevol negociació. La situació és la que és, però tenim solucions. Intentarem tancar aquest exercici amb menys pèrdues i l’objectiu és el dèficit zero a partir de la següent. Estarem en disposició de portar dos jugadors referencials en atac i un defensa. Jugadors tipus Haaland.”

Per aconseguir aquests objectius, Freixa té clar que cal augmentar els ingressos: “No volem més deute. No volem emetre bons. La nostra solució a la falta de tresoreria és augmentar els ingressos. Tenim un acord amb un grup inversor per explotar Barça Corporate que ens donarà 250 milions d’euros. També creixerem en ingressos en l’àmbit digital i és bàsic l’Espai Barça, que serà una gran font d’ingressos.”

El candidat va aprofundir en aquest acord. “Han valorat Barça Corporate en 500 milions d’euros. La seva inversió serà per al 49%. Ens ajudaran amb 250 milions d’euros, que es destinaran a invertir en aquestes quatre línies de negoci. Aquesta inversió ens donarà més ingressos. Podrem arribar als 1.400 o 1.500 milions de facturació.” Freixa va explicar que espera poder donar aviat el nom del grup inversor, va negar que tingui res a veure amb Blackstone i va dir que és un grup que inverteix “en molts sectors, sobretot en el de l’entreteniment”. També va dir que, en cas de no guanyar les eleccions, posarà aquest acord a disposició del club, com va fer l’any 2015 amb el patrocinador que havia trobat per a la samarreta i que donava 60 milions d’ingressos per temporada al Barça.

El candidat també va explicar que treballa per trobar un nou patrocinador per a la samarreta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)