Barça

Laporta ensenya el seu projecte esportiu

El candidat rep el suport de Víctor Valdés, Sergi Barjuan, Víctor Muñoz, Pichi Alonso, Alexanko, Xavi Llorens i Albert Benaiges. Compta amb tots

Mateu Alemany, present, serà el seu director general

Tot i que continua amb la seva filosofia de no donar noms en campanya ni de voler lligar cap persona a cap càrrec “perquè estem enmig de la temporada i perquè per respecte als professionals que treballen al club, primer parlarem amb ells i després prendrem les decisions”, Joan Laporta comença a donar pistes sobre alguns dels noms que formaran part de l’àrea esportiva del Barça si l’expresident guanya les eleccions del 7 de març.

Laporta va presentar ahir el seu projecte esportiu acompanyat de Rafa Yuste, que serà vicepresident esportiu del club en cas de victòria electoral. També de Xavier Budó, que ha treballat en un dels pilars del programa, el centre d’excel·lència esportiva, i Jordi Mompart, professor de física de la UAB, que ha treballat en l’aplicació de la intel·ligència artificial en el món de l’esport. I ho va fer envoltat per Víctor Valdés, Sergi Barjuan, José Ramón Alexanko, Víctor Muñoz, Pichi Alonso, Xavi Llorens, Albert Benaiges i Mateu Alemany. Benaiges va ser un dels noms de la presentació. Víctor Font l’havia presentat com un dels actius del seu projecte i el també candidat va acusar Laporta de posar el formador entre l’espasa i la paret. “Respecto el que diguin altres candidats, tot i que hi veig nerviosisme. Jo no he posat entre l’espasa i la paret ningú. L’Albert va treballar molt bé al club al costat d’Alexanko i estic content que sigui aquí”, va dir Laporta, que va confirmar que compta amb Benaiges i Xavi Llorens per treballar en un futbol de base que ha de tenir com a director Alexanko.

El candidat diu que no té res tancat amb Mateu Alemany, però és un secret de domini públic que el mallorquí serà el director general del club si Laporta guanya les eleccions. “Amb en Víctor segur que ens posarem d’acord”, va dir Laporta quan se li va preguntar per Valdés. Més explícit va ser Yuste. “T’hi vas deixar la pell i mai et podrem agrair tot el que vas fer pel Barça. Per mi és el millor porter de la història i ens agradaria comptar amb la seva experiència al departament tècnic perquè ajudi tots els porters de l’entitat. Des dels més petits fins al primer equip.” Per vídeo van donar suport a Laporta exfutbolistes com ara Rafa Márquez, Samuel Eto’o i Deco i el nom de Carles Puyol també va estar present en la presentació. “El poso com a exemple sempre, era el capità de tots els altres jugadors. Hi ha coses cabdals al nostre club, com ara la Fundació. Allà es cultiven els nostres valors. M’agradarà que estigui amb nosaltres”, va dir Yuste. Laporta va explicar que l’estructura tindrà un director esportiu que també serà l’encarregat de les relacions institucionals i un secretari tècnic. Jordi Cruyff, un altre dels actius de la candidatura de Víctor Font, apunta a ocupar el primer d’aquests càrrecs. “Tots són actius del Barça. Tenim bona relació amb ells. I, si guanyem, valorarem totes les possibilitats”, va dir l’expresident respecte a noms com els d’Iniesta i Xavi, pal de paller del projecte de Font.

El centre d’excel·lència

“Amb Joan Laporta vam arribar a l’excel·lència esportiva i volem que aquesta experiència torni”, va dir Yuste, en la presentació del projecte esportiu, que tindrà els següents objectius. “No és només guanyar, sinó com guanyem. Volem un estil de joc basat en el nostre referent, Johan Cruyff. La Masia ha de ser la pedra filosofal del Barça i el primer equip ha d’estar format per jugadors del planter i futbolistes referents del futbol mundial”. “La Masia farà tornar el Barça a l’excel·lència”, va continuar Laporta. “Ha de ser l’eix vertebrador del projecte esportiu. Donarà suport i serveis a tots els equips del club, treballarem amb els millors professionals. La millor metodologia i tecnologia estarà al servei dels esportistes, dels entrenadors i dels equips”, va explicar Budó, que, a banda de reafirmar el compromís de la candidatura amb l’esport femení, va dir que aquest centre d’excel·lència està dividit en cinc àrees: metodologia i formació, tecnicoesportiva, amb plans personals de carrera per als esportistes per evitar la fugida de talents, valors i cultura, departament de scouting per detectar el talent i el coneixement i Big Data.

Laporta va confirmar que Budó treballarà per al club en aquest projecte si guanyen les eleccions, com també ho farà Mompart en l’aplicació de la intel·ligència artificial en el món de l’esport. “El nostre projecte és potenciar els científics de dades. La intel·ligència artificial és clau. Per millorar el rendiment individual, d’equip, per saber coses dels rivals. El Liverpool, per exemple, va contractar científics de dades per analitzar Jürgen Klopp abans de fitxar-lo. Van decidir que sí i no els ha anat malament. El Barça va començar aquest camí amb l’Innovation Hub. Tots els clubs ho aplicaran i nosaltres ho hem de liderar”.

MÉS NOMS

Volen comptar amb Puyol i filtren que Jordi Cruyff tindrà un càrrec important

NOVETATS

Crearan el centre d’excel·lència esportiva i aposten per la intel·ligència artificial

Leo Messi i els debats

Com en quasi totes les rodes de premsa d’aquesta campanya electoral, Leo Messi en va ser protagonista. Laporta té la recepta que ha de convèncer l’argentí perquè es quedi al Barça. “Messi ha de tornar a somriure. Si aconsegueix això, podrem aspirar a tot. Ha d’estar convençut que el Barça pot tornar a guanyar Champions, lligues. Això farà que es decideixi. Ha de tenir un equip que torni a guanyar. I necessita sentir-se estimat.”

Diumenge es farà el primer debat dels tres que s’han programat amb la participació dels tres candidats. “Hi aniré amb ànims de debatre i continuar explicant el meu projecte. Hi ha comentaris d’altres candidats que deixen entreveure nerviosisme. Hi aniré sabent que hem fet bé la feina, amb respecte als rivals i la intenció de construir.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)