Barça

Font dispara a tort i a dret

Eleccions. Torna a insistir que Laporta no té projecte, lamenta que s’hagi utilitzat el nom de Benaiges, i de Freixa diu que no es creu la seva oferta pel Corporate perquè és la del club

Víctor Font passa a l’atac. El candidat de Sí al Futur va repartir a tort i a dret i ningú en va sortir indemne. En va tenir per a tots. Per a Joan Laporta però també per a Toni Freixa. Qui més va rebre, però, va ser l’expresident perquè entén que des de la seva candidatura han actuat amb joc brut “traspassant línies vermelles” posant en una situació complicada Albert Benaiges. No és cap secret que aquest formarà part, juntament amb Joan Vilà, de l’estructura esportiva de Víctor Font com a màxims responsables del futbol formatiu si guanyen les eleccions. Ja ho havia anunciat.

Doncs bé, ahir Benaiges va aparèixer en la presentació de l’equip esportiu de Laporta juntament amb altres persones. I, segons Font, ho va fer pressionat per gent propera a l’expresident. “És un dia trist, avui. Fa temps que treballem amb actius del Barça i per a nosaltres demanar exclusivitat no té sentit. Mai hem demanat l’exclusivitat a ningú perquè això perjudicaria els interessos del Barça. No hi ha projecte. Que s’hagi pressionat l’Albert amb «estàs amb mi o contra mi» és perjudicial per al Barça i actius com l’Albert no es mereixen que se’ls posi entre l’espasa i la paret”, va denunciar. Font va revelar que Benaiges estava tocat amb tot aquest assumpte tot i saber que Benaiges li havia donat permís per dir que estaria en el seu equip però que no aniria a actes perquè no es volia tancar cap porta amb altres candidatures. Cal recordar que durant la precampanya Lluís Fernández Alà també va assegurar que aniria amb ell. “Va trucar ahir a Joan Vilà, molt afectat i consternat, per dir-li que li havia trucat algú de la candidatura de Laporta, que havia d’anar-hi i sortir a la foto, perquè poguessin dir que s’havia desmarcat de nosaltres”, va denunciar. Font va assegurar que res més lluny de la realitat perquè si guanya el dia 7 de març Benaiges tornarà al Barça. “Us he de dir que el vaixell del senyor Font no l’ha abandonat.”

El candidat va acusar Laporta d’estar “improvisant” i de no tenir projecte. “Avui s’ha fet una foto amb exjugadors però no ha explicat què faran ni res. També vull dir que el nom de Xavi no s’ha mencionat (en el projecte de Laporta) i això em decep profundament. El lideratge de Xavi és el que ens cal. Se m’acusa sempre de criticar Laporta, estem en campanya electoral. Tinc la sensació que l’emperador va despullat i ningú s’atreveix a dir-ho. Es veuen claríssimament, els casos d’improvisació.” De fet, va afirmar que Jaume Giró, l’home fort en economia de Laporta, va sospesar presentar-se sol o fins i tot anar amb ells, una mostra més, per Font, que Laporta no té projecte. “Està convençut que amb el record del passat ja n’hi ha prou. El 2021 no hi ha res igual que el 2003. Ni al club ni al món en general. Ara hi ha el control patrimonial, normes de joc net, han variat les fonts d’ingressos. Res de l’experiència del 2003 serveix ara. El que sí que cal ara, com el 2003, és un nou impuls, aire fresc.”

La crítica a Toni Freixa

La cleca a Toni Freixa va venir per la suposada oferta que el candidat de Fidels al Barça va assegurar que tenia lligada per vendre el 49% del Barça Corporate. “És electoralisme improvisat. En el primer debat van dir que no els interessava això i ara venen amb aquesta oferta. No m’ho acabo de creure perquè no han tingut temps ni els candidats tenim informació suficient per tenir credibilitat davant un inversor. Sí que sabem que a la gestora havia arribat una oferta de 250 milions pel Barça Corporate. Potser sap que existeix aquesta oferta. Sorprenent. Segurament és electoralisme dir que els diners anirien bé per fitxar dos davanters i un defensa.”

Sobre el fitxatge de Pau Gasol, el veu bé, però sí que entén que hi ha certa contradicció en el fet que la gestora hagi acceptat incorporar-lo i no fer el mateix amb Eric Garcia, tot i admetre que les xifres són més baixes, i va afirmar rotundament que no pensa pactar per evitar el possible triomf d’un altre.

EL MÉS DESTACAT

Mai hem demanat l’exclusivitat a ningú. Que s’hagi pressionat l’Albert amb «estàs amb mi o contra mi» és perjudicial per al Barça
Sí que sabem que a la gestora havia arribat una oferta de 250 milions pel Barça Corporate. Potser Freixa sap que existeix l’oferta
Se m’acusa sempre de criticar Laporta, estem en campanya. Tinc la sensació que l’emperador va despullat i ningú s’atreveix a dir-ho

El seu pla perquè el públic torni al Camp Nou el 4 d’abril

Víctor Font havia convocat la roda de premsa per parlar del seu pla per fer que el públic torni al Camp Nou, al Palau Blaugrana i al Johan Cruyff. En cas de ser escollit president, Víctor Font pensa presentar-lo al Procicat i al Consell Superior d’Esports perquè l’aprovin. En el seu pla, sempre que la incidència de la pandèmia ho permeti, preveu que el públic pugui tornar al camp pels volts de la primavera. El primer partit seria el Barça- Valladolid del 4 d’abril. Els altres partits que quedarien per jugar a l’estadi serien contra el Getafe, el Granada, l’Atlético de Madrid i el Celta. Per garantir la distància entre les persones, l’aforament es limitaria a 25.000 persones: es reservarien 2.000 seients per als compromisos del club i els altres 23.000 serien per a socis. Els seients es distribuirien per tot l’estadi. Els socis que volguessin anar a un partit s’haurien d’inscriure amb antelació en una llista a través del web. En cas que hi hagués més peticions que entrades es faria un sorteig. El cost estaria inclòs en l’abonament de temporada i es descomptaria la part proporcional del partit a aquells socis que demanessin el retorn de l’import de l’abonament. Font admet que fer que la gent pugui tornar al Camp Nou no depèn només d’ells, però afirma que cal que els clubs facin un front comú. “Això ho hem de liderar nosaltres. Al Madrid no l’interessa perquè no té el camp acabat. Ja s’estan fent proves, la Premier és un cas clar. Hem parlat amb alguns equips que lògicament estan alineats amb la nostra posició i amb Tebas hem intercanviat missatges.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)