Barça

Assaig general

El Barça visita avui el Sánchez Pizjuán amb la idea de continuar retallant punts a l’Atlético i prendre mides contra el Sevilla i colpejar-lo emocionalment abans del decisiu partit de copa de dimecres

El tren de la lliga passa aquest cap de setmana pel Pizjuán, l’estadi de la Ceràmica i l’Alfredo Di Stéfano. Jornada clau amb tres plats d’aquells que generen salivera. Sevilla-Barça, Vila-real - Atlético i Real Madrid - Real Sociedad, o el que és el mateix: tres duels directes entre els sis primers classificats en una vint-i-cinquena jornada de lliga absolutament determinant que servirà per mesurar les aspiracions reals dels sis equips que ocupen ara mateix les places europees i que, en funció dels resultats, podria deixar algun cadàver pel camí.

Després de la decepció contra el Cadis i de llepar-se les ferides contra l’Elx en el partit pendent des de la primera jornada, el Barça visita avui el Sánchez Pizjuán (16.15 h) amb el clar objectiu de continuar retallant punts al líder. Doble batalla contra el Sevilla en els pròxims cinc dies. Avui lliga i dimecres copa. Moltíssim en joc.

Quan falta una setmana per a les eleccions, el Barça es juga la vida contra un Sevilla que dels últims onze partits oficials n’ha guanyat deu i que només ha cedit davant la voracitat insaciable del gegant Haaland (2-3 contra el Dortmund). I damunt la taula una altra dada: Koeman no sap encara què és guanyar la partida a Lopetegui. Empat al Camp Nou en la cinquena jornada de la lliga (1-1) i derrota dolorosa fa només disset dies en l’anada de les semifinals de la copa (2-0). Avui, tercer assalt.

Perdre a Sevilla implicaria cedir la tercera posició en el campionat i tancar molt probablement de forma definitiva una porta reoberta inesperadament en les últimes setmanes per la crisi puntual d’un Atlético que en els últims quatre partits ha dinamitat set punts. Una victòria, en canvi, permetria generar un coixí de cinc punts respecte al Sevilla i situar-se provisionalment segon en la classificació, a només dos punts dels de Simeone; això sí, amb dos partits més. La victòria o la derrota canvien l’escenari radicalment. El canvien en clau de classificació i també en clau anímica, perquè el partit d’aquesta tarda té transcendència directa en la lliga i té també una clara implicació emocional de cara a la batalla de la tornada de les semifinals de copa, en què el Barça està obligat a aixecar un 2-0 si vol jugar la final. Avui a Sevilla, assaig general. Dimecres cal remuntar. El 6-1 de l’eliminatòria de quarts de final del 2019 marca el camí.

Ronald Araujo, ja amb l’alta mèdica, és la principal novetat en l’expedició blaugrana. També ha viatjat Ilaix. Miralem Pjanic, amb molèsties al turmell dret, s’ha quedat a Barcelona. Al Sevilla tots els ulls continuen posats en Lucas Ocampos. L’argentí va fer ahir treball individual damunt la gespa i té assenyalat en vermell el partit de copa del Camp Nou.

Koeman: “Si Araujo entra en la llista vol dir que té possibilitats de jugar”

Ronald Araujo és la principal novetat en la convocatòria per a la visita a Sevilla. El central uruguaià es va lesionar el 7 de febrer passat al Benito Villamarín. Un esquinç al turmell l’ha apartat de partits decisius com l’anada de la copa i el partit contra el PSG, però estarà a punt per a la tornada de les semifinals del torneig del KO contra el Sevilla. Araujo podria tenir alguns minuts avui precisament contra el Sevilla, però la lògica convida a pensar que la parella titular serà la formada per Lenglet i Piqué. Ahir Koeman no va donar cap pista: “Entra en la llista i, com sempre, tots els que hi entren tenen possibilitats de jugar. Ho decidirem el dia del partit.” “Araujo està fent una bona temporada. Està rendint bé. És important tenir jugadors amb el seu perfil futbolístic. Ens aporta coses importants.”

Després de dos intents fallits aquesta temporada, Koeman confia per fi guanyar contra el Sevilla. Confia en una doble victòria. Triomf avui en la lliga i remuntada dimecres: “Intentarem guanyar els dos partits. En la lliga es tracta d’anar sumant punts per seguir pressionant el líder. El partit de copa serà diferent perquè ells parteixen amb un 2-0 a favor i canvia l’escenari.” “La pressió existeix per a tots els equips. Si ets jugador del Barça, la pressió existeix en tots els partits.”

L’holandès també va parlar de les eleccions del dia 7. Ell no votarà: “Els candidats sortiran cada dia aquesta setmana a parlar, cadascun amb la seva proposta i les seves idees. Jo l’única cosa que puc fer és esperar. Jo no votaré. Quan hi hagi nou president llavors ja intervindré jo, abans no.”

Lopetegui: “El Barça té el millor jugador de la història”

Lopetegui ha aconseguit que Messi no els marqués cap gol en els dos anteriors precedents d’aquesta temporada. Malgrat tot, el tècnic no ha escatimat elogis per parlar de l’argentí: “El Barça té grans jugadors en totes les seves línies i Leo Messi, per a mi el millor futbolista de tota la història del futbol.” “Nosaltres candidats al títol? No estem pendents de cap fòrum d’opinió. El nostre deure és guanyar el Barça.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)