Barça

Laporta, Font i Freixa: dues hores de propostes, rèpliques i contrarèpliques

Eleccions. Els tres candidats s’han assegut per primera vegada a confrontar projectes davant els penyistes en el 41è Congrés Mundial de Penyes, a set dies per a les eleccions

Avui ha tingut lloc el primer debat a les eleccions a la presidència del Barça amb la presència dels tres candidats. Ha estat dins el marc del 41è Congrés Mundial de Penyes del FC Barcelona. Aquestes han estat les valoracions de Joan Laporta, Víctor Font i Toni Freixa en cadascun dels blocs tractats:

La situació actual del club.

Font: Estic il·lusionat per reconstruir el club. S’ha d’acabar el presidencialisme de tota la vida. Volem un barça del Segle XXI. Amb el lideratge de Xavi Hernàndez i que lideri ell el projecte de futbol els pròxims 10-15 anys. No podem seguir exprimint el model econòmic que havia fins ara. Necessitem reinventar-nos. Volem ajudar a les Penyes i a la Fundació a fer un pas endavant i convertir-nos en un club referent.

Laporta: El club està en una situació de màxima dificultat econòmica però això és reversible. El Barça té actius molt forts i es pot refinançar el deute i recuperar els ingressos. Els socis han d’estar tranquils- No facin cas als missatges de pànic. Sabem com fer-ho. L’experiència és un gran valor. Defensem un lideratge fort. El president i la junta coneixem el club. Tenim coneixement del mon del futbol. He parlat amb el president de UEFA, FIFA, RFEF, Laliga... Hem de recuperar el pes específic.

Freixa: La situació crítica del Barça té remei. Ha de ser un repte pel següent president: acabar el seu mandat bé. No com ara que ens trobem un club feble, motivat en part per aquesta pandèmia però també per decisions esportives errònies. Sota el nostre model preservarem el nostre model d’identitat i serem fidels a la nostra història, mantenint la nostra forma jurídica com a club. I amb la independència necessària, sense intromissions polítiques.

Fitxatges i rebaixa salarial

Font: Tots tenim la voluntat que el club sigui fort. Però calen projectes, calen les persones. Qui prendrà les decisions en fitxatges en el nostre cas? Xavi, Jordi Cruyff, Tito Blanco, Joan Vilà, Albert Benaiges... Tenim l’estructura clara. Les decisions les han de prendre els millors. No val dir que el 2008 vam fer un sextet i ara el repetirem.

Laporta: Els projectes no es fan en un powerpoint i posant noms. En el Barça no hi ha temporades de transició. L’experiència en això és un grau. Se’ns han adreçat agents. Tenim relació amb tots. També amb Messi. Faré tot el possible perquè es quedi. Li farem una proposta al Leo. El Leo contemplarà la nostra proposat perquè tenim credibilitat. El nostre projecte està aplicat amb èxit.

Freixa: Som l’única candidatura que amb la figura de Lluís Carreres ens hem dedicat a dir com ho farem. Una persona que ha estat company de Pep Guardiola i que va mamar el model Johan. El Barça Corporate ho té treballat el club des del 2015 i és una font d’ingressos que no ens posarà en risc. Ens volem situar en un mercat d’estiu on siguem capaços de portar jugadors importants. El Barça sempre ha tingut els millors jugadors del món i això ho tindrem a partir de la temporada 21/22.

Espai Barça

Laporta: Cal saber el cost actual. Va començar amb un cost de 600 milions d’euros i ara no és així. Conceptualment no està malament. La voluntat nostra és tirar endavant l’Espai Barça. Hi ha altres opcions a Goldman Sachs? Sí. Cal estudiar la lletra petita.

Freixa: El club ha treballat molt i molt bé. S’ha fet l’estadi Johan Cruyff, etc. No hem de perdre més temps. Aquest és el missatge. El Barça necessita tirar endavant aquest projecte. Les obres generaran incomoditats? Sí. Però s’han de fer. Tenim el pla de finançament, que no posa en risc el club. Fem-ho ja.

Font: El 2014 vam votar que volíem una casa nova i som on som. Des d’ara fins a l’estiu tenim un equip d’urbanisme potent i a final d’aquesta temporada us vindrem a explicar de forma transparent. Farem un referèndum amb vot electrònic per primera vegada al Barça per decidir si iniciem ja el projecte. No improvisarem. Tenim un pla i volem executar-lo.

Laporta: Si es fa per fases tardarà sis o set anys. La nostra primera opció és jugar a l’estadi. Però encara s’ha d’identificar el cost d’aquest projecte. Aquest serà el projecte més emblemàtic del club que durarà els pròxims 50 anys.

Entrades, abonaments i grada animació

Freixa: El nostre club és social i popular. No podem fer que els socis hagin d’assumir la càrrega de pal·liar ingressos que ara no es tenen. No pujarem els abonaments. Hem signat a favor que la pujada d’abonament estigui sotmesa a assemblea i no sigui una decisió de la junta. I així queda blindat. El club s’ha dedicat a incentivar el seient lliure i molts socis han deixat de venir. Nosaltres volem socis al camp.

Laporta: A la llista d’espera de 12.415 socis que volen ser abonats se’ls ha de dir la veritat. Estem parlant de 6.000 seients més amb el nou estadi i no hi cabran tots. Sempre hem tingut el preu dels abonaments més baixos del futbol d’elit i intentarem mantenir-ho.

Font: El preu de l’abonament anirà lligat a la fidelització de l’abonat. Aquell soci que vagi un mínim de 85% de partits tindrà un benefici. A partir de temporada que ve, els primers socis dins els primers 2.000 tindreu abonament directe. Durant el mandat aspirem que 5.000 també tingueu abonament i amb el nou estadi encara més. Hi haurà 5.000 entrades per a socis sense abonament a preu d’abonament.

La participació dels socis en la vida social del club

Freixa: Les assemblees han de tenir més representativitat. Tenim propostes. Creem un consell de joves, amb junta directiva de vint membres que formaran part d’aquestes assemblees. No hem d’aspirar a una assemblea de 5.000 persones. Hem de procurar que participin aquells que vulguin fer-ho i farem propostes en aquesta línia.

Laporta: Farem un sorteig perquè hi hagi dos torns de suplents en les assemblees de comrpomisaris. Per promoure la participació del club farem referèndums telemàtics. Per exemple: per decidir el nou model de samarreta del Barça. Volem més interacció soci-club i tenim previst oferir mes serveis a socis i mes personalitzat.

Font: Volem que sigueu tractats d’una vegada per tots com a propietaris de l’entitat. Volem que participeu en la vida social del club. Volem consultes vinculants i no vinculants com fan els suïssos amb els seus ciutadans. El nom del nou estadi, la nova samarreta... decidim-ho entre tots. Farem reunions trimestrals. S’acabarà la campanya i seguirem fent zooms. No per demanar vot sinó per escoltar-vos.

Sobre la obertura de la condició de socis

Laporta: Obrirem la condició de soci a tot aquell que estimi el Barça i vulgui ser soci. Ja ho vam fer en el seu moment. Donarem facilitats de pagament a aquells que tinguin dificultats econòmiques. Els socis no abonats tindran privilegis amb el seient lliure. Volem reduir el cost dels viatges.

Freixa: Volem donar valor a la condició de soci. Vaig viure allò del gran repte que ja vam veure com va acabar. Des del 2010 s’ha fet el carnet de compromís. Ser soci del Barça és un orgull familiar. No podem permetre que qualsevol sigui soci. Hi ha moltes altres figures com la figura del fan. Accedir a la condició de soci no es pot obrir així com així perquè acabem confonent el soci amb el client com era el cas del gran repte.

Font: Obrirem la condició de soci a tothom però hem d’aprendre d’errors del passat. La proposta que fem és que durant els primers tres anys tindran drets polítics limitats com és votar en unes eleccions. Podran participar en consultes no vinculants. En el tema de les entrades volem assegurar que els socis fidels hi hagi criteris de fidelització que permetin evitar el mercadeig per anar a les finals.

Missatge directe a les Penyes del FCB

Font: Hem incorporat dins l’equip a Marc Duch perquè pugueu col·laborar en grups d’opinió i que avui no sou escoltats pel club. Les penyes, o tenen més ajuda i més suport financer o anem malament. Per això hem firmat el conveni. A partir del curs 22/23 volem que el 0,5 del pressupost del club sigui per a les penyes. Les penyes han de ser petites ambaixades. Volem modernitzar les penyes i que els nanos se sentin atrets pel moviment penyístic.

Laporta: Proposem fer assemblea bianual enfocada a les penyes per resoldre problemàtiques. Millorarem interacció club-penyes. En el programa portem que volem que els penyistes tinguin accés a l’estadi Johan i farem servei d’autocars des del poble d’origen a la ciutat esportiva. Volem organitzar jornades familiars i incrementar la presència de directius en actes de les penyes. Com a president em comprometo a anar al 50è i 75è de cada penya. I recuperarem trobada mundial de penyes.

Freixa: Dos integrants de la nostra candidatura són presidents de penya. Amb això està dit tot. Tenim coneixement del món penyístic. El moviment penyístic ens dona identitat única com a club. Volem que es puguin fer tràmits sense haver de venir al club. Tenim el compromís d’incorporar un representant de les penyes dins la junta, sense vot però amb veu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)